Badminton Vereniging Almere

Almere en de eredivisie 2008/2009 (7)

In het seizoen 2007/2008 deed Dekker Almere het zonder meer goed in de eredivisie. Degradatie was niet aan de orde en Dekker Almere was een aantal wedstrijden voor het einde van de competitie al veilig. Voor het seizoen 2008/2009 werd Dekker Almere versterkt met Patty Stolzenbach, een veelbelovende speelster en lid van de nationale selectie. Tim Vaessen deed een stapje terug en speelde in dit seizoen in team 2, dat als Van Zoelen Almere door het badmintonleven ging. Yvonne Hoogland promoveert van team 2 naar team 1. Op papier dus een sterk team Dekker Almere, dat ook in dit seizoen 2008/2009 geen degradatiezorgen zou moeten kennen.

Maar het was niet alleen het aantrekken van Patty Stolzenbach dat belangrijk was voor de vereniging. Als trainer-coach werd Rick Prins aangetrokken, belangrijk voor de vereniging in het algemeen en voor Dekker Almere in het bijzonder. Prins fungeerde als primus interparis van de trainers. Rick Prins verzorgde samen met Joeri Kraaijestein de coaching van Dekker Almere. Kasper Weijmans trad dit seizoen op als manager van Dekker Almere.

Het vlaggenschip van de vereniging bestond uit de volgende spelers

Culemborg en Victoria promoveerden naar de eredivisie ten koste van BCR '91 en Slotermeer. De volgende teams kwamen uit in de eredivisie, waarin ook in dit seizoen een hele competitie werd gespeeld en de bovenste vier play-offwedstrijden speelden.

Op basis van de persberichten van dit seizoen weten we dat Dekker Almere goed uit de startblokken ging tegen Van Zundert Velo, maar tegen BC Amersfoort onnodig punten liet liggen. Tegen Van Zijderveld werd vervolgens een zware nederlaag geleden. Wel werden er grote overwinningen geboekt op de nieuwkomers in de eredivisie Culemborg en Victoria, zowel uit als thuis werd het totaal viermaal 7-1. Thuis in de wedstrijd tegen Smashing werd er in een schitterende wedstrijd 4-4 gespeeld tegen Smashing en in die wedstrijd deed zich nog een leuk 'incident' voor, en dat brengen wij graag in uw herinnering.

"In de mix van Yvonne Sie met Erik Staats tegen Jurgen Wouters en Rachel Geertsen deed zich nog een curieus moment voor. Tijdens een rally bleef de shuttle op de rand van het net steken. Staats was alert en blies de shuttle naar de andere kant, maar na overleg tussen de scheidsrechter Joke Renkens en de referee Albert van Ens werd het toch een let. Maar een leuk moment was het wel".

De laatste twee wedstrijden werden in stijl afgesloten door Dekker Almere met sterke optredens tegen de latere landskampioen Duinwijck en tegen Smashing.
Toch was de mening van de beide coaches en de manager dat er meer had ingezeten in dit seizoen. Meer ingezeten in die zin, dat er toch meer punten gehaald hadden kunnen worden. Nu werd Dekker Almere ruim vijfde, echt the best of the rest, met een behoorlijk aantal punten voor op Smashing, Victoria en Culemborg. De vierde plek was nog net iets te hoog gegrepen, maar in een aantal wedstrijden lieten de spelers belangrijke punten liggen.

Voor de cijferfetisjisten de eindrangschikking 2008/2009

1 BC Duinwijck 89 - 14
2 Van Zundert Velo 79 - 14
3 BV Van Zijderveld 74 - 14
4 BC Amersfoort 67 - 14
5 Dekker Almere 55 - 14
6 BC Smashing 43 - 14
7 BC Victoria 22 - 14
8 BC Culemborg 19 - 14

Duinwijck werd zoals al eerder gezegd landskampioen en er degradeerden geen teams in dit seizoen. Het was immers het laatste jaar dat de eredivisie uit acht teams bestond. In het seizoen 2009/2010 zal de eredivisie bestaan uit tien teams en daar heeft Almere zich flink laten horen in de commissie die met dit voorstel kwam.

Ook in het seizoen 2009/2010 weer nieuwe gezichten in het team van Dekker Almere. Yvonne Hoogland gaat weer in team 2 spelen en het talent Josephine Wentholt komt over van Van Zijderveld. Robert Kwee verlaat, wat de schrijver dezes betreft met pijn in het hart, Dekker Almere en gaat bij Victoria spelen. Tim Vaessen knokt zich terug in team 1.
Maar daarover alles in de volgende aflevering.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Edje op 27-07-2010 om 10:21 uur

    Grappig dat van die shuttle. Heb ik al nieuwe scheids ook al een keer gehad in de competitie. Beryl Hétharia speelde tegen Sarah Lammers en Beryl stak de shuttle erg scherp waardoor deze op de netrand bleef liggen met de dop omhoog. Tja wat nu... Ik gaf een let, Beryl twijfelde daaraan maar later hoorde ik via Gary dat ik de juiste beslissing genomen had ;)

Reageer op dit bericht (“Almere en de eredivisie 2008/2009 (7) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)