Badminton Vereniging Almere

Almere en het eredivisieseizoen 2005/2006 (4)

Het derde seizoen in de eredivisie, toen nog de Big Bossliga geheten, kan eufemistisch omschreven worden als een turbulent seizoen voor Dekker Almere. En er was sprake van turbulentie in meer dan één opzicht. In sportief opzicht startte Dekker Almere prima in het seizoen 2005/2006. Dekker Almere was er heel dichtbij om in de kampioenspoule te belanden, maar dat lukte net niet en het werd de degradatiepoule. En na het de afgelopen jaren al vele malen aangekondigd te hebben, stopte trainer-coach Roy Calbo nu echt aan het einde van dit seizoen en dat ging met veel commotie gepaard.

Ook de personele bezetting van Dekker Almere was aan veranderingen onderhevig. Yvonne Sie maakte promotie van team 2, Van Zoelen Almere, naar team 1, Dekker Almere en dat gold eveneens voor Jeroen van Moorst. Nadat Elo United in het seizoen 2004/2005 gedegradeerd was, haalde teammanager Cock van Puffelen broer en zus, Tim en Ilse Vaessen naar Almere. Youri Lapré kwam over van Van Zijderveld. En Donovan en Gita verlieten Almere om zich in Zwitserland te vestigen. Zij werden daar bondstrainers en tot op de dag vandaag zijn ze daarin succesvol!

Ook in het seizoen 2005/2006 speelde het vlaggenschip van de vereniging dus onder de naam Dekker Almere. De spelers die deel uitmaakten van het team waren:

Trainer-coach was Roy Calbo en de manager was opnieuw Cock van Puffelen, die het overigens zwaar genoeg had dit seizoen. Maria Zaal hield als fysio alle spelers op de been.

Slotermeer keerde terug in de eredivisie en Elo United was gedegradeerd in 2004/2005 en dat gaf de volgende teams in de eredivisie.

Zoals gezegd begon Dekker Almere sterk aan de competitie. Met grote overwinningen op DKC, Van Zijderveld en Slotermeer was Dekker Almere zelfs enige tijd koploper! Maar dat sprookje was na een 7-1 nederlaag tegen Velo uit. Almere was koploper af. In het seizoen 2005/2006 werd na een halve competitieronde de eredivisie opgedeeld in een kampioenspoule en een degradatiepoule. Jammer genoeg miste Dekker Almere de kampioenspoule net en werd Dekker Almere veroordeeld tot de handhavingspoule.

Het enige voordeel was, dat je kunt zeggen dat Dekker Almere enige ervaring had met het spelen van degradatiewedstrijden, maar dat we in deze competitie zowel koploper zouden zijn, als rodelantaarndrager, dat had niemand van te voren kunnen bevroeden.

Dekker Almere won de eerste wedstrijd in de degradatiepoule met 5-3 van Slotermeer, maar ging vervolgens keihard onderuit tegen Van Zijderveld met 7-1, terwijl er in de reguliere competitie nog met 6-2 was gewonnen door Dekker Almere. Dat betekende de laatste plaats voor Dekker Almere. Wel werd er uit tegen DKC weer gewonnen met 5-3 en vervolgens, gelijkgespeeld tegen Van Zijderveld en met 5-3 gewonnen van Slotermeer.

Op 26 maart 2006 werden in Sportcomplex De Toekomstgroep gelijktijdig twee Big Bossligawedstrijden gespeeld in de degradatiepoule, te weten Van Zijderveld tegen Slotermeer en Dekker Almere tegen DKC. Dekker Almere stond voorlaatste en moest beslist winnen van DKC om degradatie/promotiewedstrijden te ontlopen. De stand was

Van Zijderveld 5 - 25
DKC 5 - 21
Dekker Almere 5 - 20
Slotermeer 5 - 14

Er was sprake van een ware badmintonhappening op deze zondagmiddag met bijna 350 toeschouwers in de hal. In feite kon het niet spannender en het is bijna jammer dat dergelijk dubbele wedstrijden niet meer hebben plaatsgevonden.

Maar belangrijk was dat Dekker Almere het redde en dat blijkt uit de inleidende tekst van het volgende persbericht

"Dekker Almere speelt ook volgend seizoen Big Boss Liga. In een afgeladen en sfeervol Sportcomplex De Toekomstgroep won Dekker Almere met 6-2 van het Haagse DKC en dat was ruim voldoende om van plaats te wisselen met DKC. Dekker Almere is nu zesde geworden en DKC zevende en dat betekent dat DKC veroordeeld is tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden tegen Invictus. Slotermeer en van Van Zijderveld speelden gelijk en daardoor degradeert Slotermeer rechtstreeks naar de eerste divisie".

De gezamenlijke badmintonhappening op 26 maart 2006 was een mooie afsluiter van een enerverend seizoen voor Dekker Almere, dat uiteindelijk goed afliep, althans voor Dekker Almere.

Kampioen werd in het seizoen 2005/2006 BC Amersfoort en Invictus won de promotie/degradatie wedstrijden van DKC en promoveerde daardoor naar de Big Bossliga.

Aan het eind van het seizoen 2005/2006 was ook duidelijk dat Dekker Almere er in het seizoen 2006/2007 anders uit zou zien. Want Claudia Saleming ging terug naar Smashing, Viona Utama stopte vanwege haar studie medicijnen en Maartje Verheul vertrok naar Van Zijderveld.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Robert Terpstra op 05-07-2010 om 09:51 uur

  Ik zie Youri Lapré wel op de foto staan, maar hij mist in het lijstje van spelers. Was hij wel deel van het team in dit seizoen?

 2. Henk Staats op 05-07-2010 om 14:43 uur

  Youri was zeker speler van Dekker Almere in dit seizoen. Deze oude man heeft vergeten hem in het spelerslijstje te plaatsen. Heb ik nu hersteld. Bedankt voor je oplettendheid!

 3. Edje op 06-07-2010 om 15:21 uur

  Als ik het goed heb was Velo dat seizoen kampioen en niet Amersfoort.
  DKC verloor de promotie-degradatiewedstrijden van Invictus omdat het voor volgend seizoen geen goed team op de been kon brengen. Dennis van Daalen de Jel zou naar Velo gaan, Patty Stolzenbach naar Smashing en Yik-man Wong naar van Zijderveld...

 4. Henk Staats op 06-07-2010 om 17:27 uur

  Beste Ed,

  Ik zal de gegevens die ik toegezonden heb gekregen nog eens raadplegen. Indien nodig, pas ik het vanzelfsprekend aan.

 5. John op 07-07-2010 om 23:57 uur

  Wat was die Lapre een mooie speler, een klein mannetje maar wel een topper!

  John

 6. Henk Staats op 11-07-2010 om 11:13 uur

  Beste Ed,

  Je hebt helemaal gelijk. Van Zundert Velo was de kampioen in 2005/2006. Ik heb het aangepast.

Reageer op dit bericht (“Almere en het eredivisieseizoen 2005/2006 (4) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)