Badminton Vereniging Almere

Almere en het eredivisieseizoen 2006/2007 (5)

Het vierde seizoen in de Big Boss Liga van Dekker Almere was een seizoen met opnieuw een aantal nieuwe gezichten. Yunyong Wu, in het vizier gekomen middels Roland Branderhorst en Paul Leenders, was de nieuwe trainer-coach van Almere en Wendy Slaats kwam van Van Zundert Velo om Dekker Almere te versterken. Ook werd de Indonesische Elvina Surjana gecontracteerd.

Viona was vanwege haar studie medicijnen gestopt met badmintonnen op het hoogste niveau, Claudia vertrok naar Smashing en Maartje naar Van Zijderveld. Cock van Puffelen had aan het begin van het seizoen 2005/2006 aangegeven dat het zijn laatste seizoen als teammanager was en hij zou opgevolgd worden door Paul Leenders. Maar voor dat in kracht van gewijsde ging, was Paul Leenders uit beeld en nam Ernst van Stenus de rol van teammanager op zich.

Dekker Almere bestond in het seizoen 2006/2007 uit de volgende spelers

In het seizoen 2006/2007 speelden de volgende clubs in de eredivisie en de vraag was of Dekker Almere zich iets eenvoudiger zou handhaven dan de vorige seizoenen. Ten opzichte van het vorig seizoen waren Invictus en Victoria gepromoveerd en Slotermeer en DKC gedegradeerd.

Ook in het seizoen 2006/2007 was het zo dat na een halve competitie de eredivisie werd opgedeeld in twee poules, te weten een kampioenspoule en een handhavingspoule. Dekker Almere begon uit met een 6-2 nederlaag tegen Van Zijderveld, herstelde zich vervolgens prima door zowel van Victoria als Invictus met 8-0 te winnen. Vervolgens werd er ongelukkig met 7-1 verloren van Smashing, maar weer heel goed gespeeld tegen Amersfoort en voor het eerst in de historie gewonnen van Duinwijck. Na de eerste speelronde stond Dekker Almere op de zesde plaats met 27 punten, net achter Van Zijderveld met 29 punten, maar ruim voor op Victoria (10 punten) en Invictus (4 punten).
Geen vuiltje aan de lucht zou men denken, maar spelen in een handhavingspoule, daar gelden andere wetten.

De eerste wedstrijd in de handhavingspoule speelde Dekker Almere tegen Van Zijderveld en zoals u uit de inleidende tekst van het persbericht kunt lezen deed Dekker Almere het niet slecht en speelde de Indonesische Elvina Surjana haar eerste wedstrijd voor Dekker Almere.

"In Sportcomplex De Toekomstgroep hebben zondagmiddag 26 november 2006 Dekker Almere en Van Zijderveld uit Amstelveen voor zo'n 200 toeschouwers de punten gedeeld. Dekker Almere begon enigszins gehandicapt aan deze wedstrijd, want vastspeelster van team 1, Ilse Vaessen, was geblesseerd. Daarnaast kon Wendy Slaats zich niet vinden in de teamopstelling van Yunyong Wu en verkoos thuis te blijven. Elvina Surjana en Julia de Calonne waren de invalsters en zij deden het zonder meer goed".

Het thuisblijven van Wendy Slaats betekende dat zij niet meer werd opgesteld, ook al gaf dat in de oh zo belangrijke wedstrijden die nog gespeeld moesten worden, forse personele problemen.

De tweede wedstrijd won Dekker Almere met 6-2 van Invictus en uit werd er gelijkgespeeld tegen Victoria en dat bracht de volgende tussenstand in de handhavingspoule

Van Zijderveld 3 - 17
Dekker Almere 3 - 14
Victoria 3 - 09
Invictus 3 - 08

Met nog één ronde te gaan staat Dekker Almere er dus redelijk goed voor. En door overwinningen op Invictus met 6-2, met een prima debuterende Yvonne Hoogland, en vervolgens ook een 6-2 overwinning op Victoria, was Dekker Almere in de voorlaatste wedstrijd al zeker van handhaving in de Big Bossliga. En dat was voor het eerst sinds de toetreding tot de eredivisie, want alle vorige edities in de eredivisie kwam het aan op de laatste wedstrijd of zelfs promotie/degradatiewedstrijden al dan niet met golden games!

De eindstand in de handhavingspoule is

Van Zijderveld 6 - 36
Dekker Almere 6 - 26
Victoria 6 - 19
Invictus 6 - 15

Kampioen werd BC Amersfoort en Invictus en Victoria degradeerden.

Naar later zou blijken begint Dekker Almere met ingang van het seizoen 2006/2007 beter te presteren op eredivisieniveau.

Het begeleidende team in het seizoen 2006/2007 bestond uit Chris Vlaar, Yunyong Wu, Maria Zaal en Ernst van Stenus.

Reageer op dit bericht (“Almere en het eredivisieseizoen 2006/2007 (5) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)