Badminton Vereniging Almere

Almere en de eredivisie 2007/2008 (6)

Na het relatief rustige eredivisieseizoen 2006/2007 voor Dekker Almere, zonder het overbekende degradatiespook, werd er uitgekeken naar het seizoen 2007/2008. Een seizoen waarin wellicht het grootste talent dat Almere ooit heeft voortgebracht, Stephan Branderhorst, een basisplaats krijgt in Dekker Almere. Youri Lapré stopte met badmintonnen om voorrang te verlenen aan zijn maatschappelijke carrière en de Engelse Rachel Howard trad toe tot Dekker Almere na een gouden tip van Ilse Vaessen.

Tevens een seizoen waarin de eredivisie, op verzoek van de meerderheid van de eredivisieverenigingen, niet meer halverwege wordt opgedeeld in een kampioenspoule en een handhavingspoule. Er wordt een zogenoemde hele competitie gespeeld. Wel spelen de teams die als beste vier eindigen in de competitie play-offs om het kampioenschap van Nederland. Yunyong Wu is trainer-coach, Chris Vlaar, technisch coördinator van de vereniging, treedt de eerste helft van het seizoen tevens op als teammanager, omdat Ernst van Stenus herstellende is van een forse hypertensie.

Het team van Dekker Almere werd in het seizoen gevormd door de volgende spelers, waarbij dient te worden opgemerkt dat ook Emmy Vlaar en ook Yvonne Hoogland, als invallers, nog een aantal wedstrijden meededen.

Er was de Sporttechnisch Commissie veel aangelegen om ook in dit seizoen niet in de gevarenzone te komen en de promovendi naar de eredivisie, BCR '91 en Slotermeer, ver achter Dekker Almere te houden. De Sporttechnische Commissie wilde wellicht enigszins naar boven kijken naar de bovenste vier. In de eredivisie kwamen uit

Het werd overigens het seizoen waarin zes clubs lijnrecht tegenover de Nederlandse Badminton Bond en de verenigingen Duinwijck en Amersfoort kwamen te staan. En het conflict over het speelschema werd zo op de spits gedreven, dat de zes verenigingen weigerden nog langer te spelen en zo werd er dus ook heel bewust niet gespeeld in een speelronde. Pas toen kwam er daadwerkelijk overleg tot stand en liep het allemaal in die zin goed af dat er een werkgroep werd benoemd. Een en ander heeft er wel toe geleid dat daarna alle eredivisieverenigingen zijn gaan samenwerken en er een heus samenwerkingsverband van eredivisieverenigingen tot stand is gekomen met tot nu toe bemoedigende resultaten. Zo is alle drukte, commotie en emotie toch ergens goed voor geweest. En de onderlinge verhoudingen tussen clubs en Badminton Nederland werden de komende jaren aanzienlijk verbeterd!

In de eerste de beste wedstrijd van het seizoen 2007/2008 haalde Dekker Almere direct fors uit tegen Slotermeer, het werd 7-1 voor Dekker Almere. In de volgende wedstrijd tegen Van Zijderveld werd toch weer een gevoelige nederlaag geleden met 6-2. In de daarop volgende wedstrijd tegen Van Zundert Velo, kwam Dekker weer uitstekend voor de dag door met 5-3 te winnen van Van Zundert Velo en dat was een historische overwinning! Vervolgens werd er ook met 6-2 gewonnen van BCR '91. De wedstrijd tegen Smashing ging om de derde plaats in de eredivisie, maar de club uit Wijchen won deze belangrijke pot met 5-3. Tot zover een greep uit de persberichten van de eerste wedstrijden.

Het streven van de Sporttechnische commissie was om niet in de gevarenzone te komen en dat is ook niet gebeurd. Dekker Almere werd zesde met 48 punten en was lange tijd in de race met Smashing om vijfde plaats te bemachtigen, maar dat lukte net niet. Dekker Almere bleef BCR met 25 punten en Slotermeer met 24 ver voor. Dat was een hele geruststelling voor supporters en sommige bestuursleden, die beter sliepen dan ooit.

1 BC Amersfoort 93 - 14
2 BC Duinwijck 72 - 14
3 BV Van Zijderveld 66 - 14
4 Van Zundert Velo 57 - 14
5 BC Smashing 55 - 14
6 Dekker Almere 48 - 14
7 BCR '91 25 - 14
8 BV Slotermeer 24 - 14

BC Amersfoort werd kampioen en BCR '91 en Slotermeer degradeerden naar de eerste divisie. Culemborg en Victoria promoveerden naar de eredivisie.

In het volgende seizoen 2008/2009 moeten we het zonder Ilse Vaessen stellen. Ilse gaat in Duitsland spelen en Patty Stolzenbach komt over van Smashing naar Almere. Trainer/coach Yunyong Wu moet na twee jaar terug naar China en hij wordt opgevolgd door niemand minder dan Rick Prins. Dat leest U allemaal in de volgende aflevering.

Reageer op dit bericht (“Almere en de eredivisie 2007/2008 (6) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)