Badminton Vereniging Almere

"Extra steun voor badmintonners in procedure tegen de bond"

Dunlop Slazenger Benelux heeft vandaag inzake het 'Yonexgeschil' met Badminton Nederland het volgende persbericht doen uitgaan

De top-badmintonspelers Dicky Palyama, Eric Pang, Judith Meulendijks en Dunlop Slazenger International (Carlton) krijgen meer en meer steun in hun procedure tegen de Nederlandse Badminton Bond.

Om het geheugen op te frissen: als gevolg van een onlangs door de Nederlandse Badminton Bond afgesloten sponsorovereenkomst worden nog slechts badmintonners die gebruik maken van materiaal van de nieuwe sponsor van de bond geselecteerd voor de nationale selectie en deelname aan internationale toernooien voor landenteams.

Palyama, Pang, Meulendijks en Dunlop Slazenger International menen echter dat sporters de vrijheid hebben om hun eigen materiaal te kiezen en hebben daarover een juridische procedure aangespannen. In die procedure hebben zich nu ook topbadmintonster Yao Jie en badmintonleverancier RSL Nederland gevoegd. Bovendien weten de spelers zich inmiddels gesteund door deskundigen op het gebied van sport en recht en sportmarketing. Zo verklaarde mr. dr. Marjan Olfers:

"… de regels in de voorliggende casus beperken de handelingsvrijheid van de sporter en staan om die reden in een gespannen verhouding tot het mededingingsrecht"

en sportsponsoring consultant Frank van den Wall Bake

"Dit is binnen de huidige topsport onacceptabel. Een sportbond gaat op die manier aan de haal met de populariteit van de individuele topsporter, waarbij die topsporter ook nog de mogelijkheid wordt ontnomen zijn populariteit uit te winnen."

Eerder schreef Johan Cruijff

"Ik was [.. ] stomverbaasd, toen ik las dat er toch een bond bestaat waar de tijd 36 jaar stil heeft gestaan. Tegen het belang van de eigen topspelers in, heeft de badmintonbond een contract afgesloten met een concurrerend merk. We hebben het over het racket, zo'n beetje het belangrijkste materiaal voor een badmintonner. De toppers, die jarenlang mede dankzij hun persoonlijke sponsors, internationaal hun hoofd boven water konden houden moeten nu hun partners afdanken omdat de bond dat eist. Zo niet, dan lopen zij het risico niet langer voor internationale wedstrijden ingeschreven te worden of dat ze hun eigen buitenlands trips moeten betalen. Als ik zoiets hoor of lees, dan vraag ik me dus af, wie zo'n bond op de vingers gaat tikken."

De badmintonners en hun sponsoren zien de uitkomst van de procedure, die het einde van dit jaar wordt verwacht, met vertrouwen tegemoet.

Einde persbericht Dunlop Slazenger Benelux

Reageer op dit bericht (“"Extra steun voor badmintonners in procedure tegen de bond" ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)