Badminton Vereniging Almere

Officiële Opening International Youth Games Almere 2010

In het Topsportcentrum Almere gaf wethouder René Peeters maandagavond het startschot voor de Internationale Jeugdspelen 2010, oftewel The International Youth Games. De organisatie is in handen van de Stichting Partnersteden Almere (SPA), onder voorzitterschap van Robert Rinsma, en de gemeente Almere.

Zondag werden de deelnemers al verwelkomd. De jeugdige sporters komen uit Aalborg (Denemarken), Haapsalu (Estland), Lancaster (Engeland), Rendsburg (Duitsland) en Växjö (Zweden). De sporters zijn 14 tot en met 16 jaar. Ze strijden tot en met donderdag op acht sportdisciplines te weten: atletiek, badminton, handboogschieten, judo, roeien, tafeltennis, tennis en zwemmen.

De Officiële Opening werd opgeluisterd met een meer dan fantastisch optreden van stemkunstenaar Niek Boes. Hij bootst de meest ongelooflijke geluiden na met zijn stem variërend van een passerende trein, en Boeing 747 tot een F-16 straaljager. De SPA heeft met het optreden van Niek Boes laten zien, iets te kunnen organiseren wat zowel jong als oud aanspreekt.

Reageer op dit bericht (“Officiële Opening International Youth Games Almere 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)