Badminton Vereniging Almere

Almere en de eredivisie 2009/2010 (8)

In het seizoen 2008/2009 werd Dekker Almere voor het eerst in haar eredivisiegeschiedenis afgetekend vijfde en de vraag was aan het begin van het seizoen 2009/2010 of Dekker Almere deze prestatie zou kunnen evenaren of zelfs verbeteren. Josephine Wentholt, voorheen speelster van Gaasperdam, kwam over via Van Zijderveld en Robert Kwee verliet Dekker Almere na vijf jaar uitgekomen te zijn voor team 1 van de vereniging. Tim Vaessen knokte zich terug naar Dekker Almere. Yvonne Hoogland deed een stapje terug naar team 2, Forza Almere en zou daar een prima competitieseizoen maken door met Forza Almere kampioen van de eerste divisie te worden.

Rick Prins was verantwoordelijk voor de coaching van Dekker Almere, Tom Olderaan verzorgde de fysio en Ernst van Stenus was weer helemaal terug als manager van Dekker Almere.

De fine fleur van de Almeerse spelers was in het seizoen 2009/2010

De eredivisie bestaat in dit seizoen voor het eerst uit tien teams en Culemborg en TFS Barendrecht zijn de gelukkigen die de eredivisie completeren. Er wordt een hele competitie gespeeld en de teams die bij de bovenste vier eindigen spelen play-offs om het landskampioenschap.

Dekker Almere speelde de eerste wedstrijd thuis tegen Victoria en de inleiding van het persbericht luidde

"Dekker Almere is zaterdagavond 26 september 2009 prima uit de startblokken gegaan tegen BC Victoria uit Hoensbroek. In Sportcomplex De Toekomstgroep won Dekker Almere voor circa 150 toeschouwers met 6-2 van de Limburgers. Het was de eerste wedstrijd voor Dekker Almere dit seizoen en de seizoensopening werd opgeluisterd door een heuse brassband. Na het grandioze optreden van de brassband was een ieder in Sportcomplex De Toekomstgroep heel even gehoorgestoord, maar leuk was het! Een saillant detail in deze wedstrijd was het feit dat Robert Kwee, die jarenlang voor Dekker Almere uitkwam nu uitkomt voor Victoria. Robert Kwee werd door de voorzitter van Almere onder luid applaus onder meer in de bloemen gezet, hetgeen Robert ten zeerste waardeerde".

Uit in Culemborg werd er ook gewonnen, maar wat ging dat moeizaam en wellicht liet Dekker Almere hier toch punten liggen.

Tegen Amersfoort uit werd er zelfs met 8-0 verloren, maar het had net zo goed 4-4 kunnen zijn. Maar er vielen ook mooie overwinningen te noteren zoals tegen Duinwijck met 5-3 en met hoge cijfers zoals tegen Smashing, tweemaal 8-0, Invictus en Victoria. In ieder geval bezette Dekker Almere zelfs even de vierde plaats op de ranglijst en dat was eerlijk gezegd toch wel heel leuk om te zien op bijvoorbeeld NOS-teletekstpagina 615.

Maar uiteindelijk moesten we de vierde plek toch afstaan aan Duinwijck, dat een ongelukkig seizoen speelde met heel veel blessures. Ook nu was Dekker Almere veruit de beste van de rest met een vijfde plaats en in gevaar zijn we ook dit seizoen nimmer geweest.

01 Van Zundert Velo 118 - 18
02 BC Amersfoort 107 - 18
03 BV Van Zijderveld 106 - 18
04 BC Duinwijck 100 - 18
05 Dekker Almere 083 - 18
06 BC Victoria 059 - 18
07 BC Smashing 052 - 18
08 BC Culemborg 035 - 18
09 BC Invictus 031 - 18
10 TFS Barendrecht 029 - 18

Van Zundert Velo werd na het spelen van de play-offs terecht tot landskampioen gekroond en TFS Barendrecht degradeert naar de eerste divisie. Het Limburgse Roosterse promoveert naar de eredivisie en Roosterse zal wel eens geen eendagsvlieg kunnen zijn in de eredivisie.
BC Culemborg en BC Invictus trokken zich bovendien terug uit de eredivisie en dat betekent dat het Haagse DKC en TFS'57 uit Bergen op Zoom de tien eredivisieclubs in het seizoen 2010/2011 zullen completeren.

Wat de personele bezetting betreft zal Dekker Almere er in 2010/2011 weer iets anders uit zien.Tim Vaessen gaat in Duitsland spelen en clubicoon Erik Staats stopt met badmintonnen op het hoogste niveau. Erik kreeg een passend afscheid van de supporters en het bestuur van de vereniging. Erik zal overigens assistent-coach worden van Dekker Almere. Voorts zullen Saber Afif en Dave Khodabux in 2010/2011 de kleuren van Dekker Almere verdedigen in de eredivisie!

Reageer op dit bericht (“Almere en de eredivisie 2009/2010 (8) ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)