Badminton Vereniging Almere

Tweede verslag van Josephine uit Singapore

Inmiddels hangt heel badmintonminnend Nederland aan de PC gekluisterd om de belevenissen van Nick Fransman en Josephine Wentholt op de voet te volgen. Van Josephine ontvingen wij heet van de naald het volgende stukje, waarin zij omschrijft hoe zij de vorige dagen heeft ervaren en met welke tactiek zij de cruciale poulewedstrijd tegen de Japanse Matsumoto in winst wist om te zetten. Wij wensen Josephine natuurlijk alle succes van de wereld in haar kwartfinalewedstrijd tegen de Engelse Sarah Milne! Deze wedstrijd is vanaf 12:00 uur onze tijd, live te volgen via http://www.youtholympicgames.org/ Het zou mooi zijn als Josephine zich naast de duizenden toeschouwers op de tribunes in Singapore, gesteund weet door een minstens even groot aantal virtuele toeschouwers in Nederland! Allemaal kijken dus!

Zaterdag 14 augustus. De dag voordat het toernooi echt zou beginnen. Ik (en nog vier anderen) mochten dus niet naar de opening, maar we hebben het live op tv gevolgd. Baalde zo erg dat ik er niet heen mocht, 27.000 man zaten er op de tribunes! Vanaf dit moment besefte ik dat ik gewoon ging winnen van de eerste geplaatste. Ik zou niet tevreden zijn met goed spelen en alsnog verliezen, nee, ik wilde alleen nog maar winnen.

Zondag 15 augustus. De dag dat badminton begon op de allereerste Jeugd Olympische Spelen. De dag dat ik tegen de eerste geplaatste Misaki Matsutomo moest spelen. De wedstrijd stond gepland om 9:00 uur. Die ochtend ben ik om 5:45 uur een klein rondje gaan hardlopen om vervolgens om 6:00 uur naar het ontbijt te gaan. Rustig ontbeten, met een bordje bami (ik eet hier driemaal per dag warm, heeerlijk) en daarna de bus naar de hal gepakt. Rond 7.30 uur waren we in de hal en begon ik met een rustige warming up. De tijd vloog voorbij en ik moest al naar beneden, omdat je hier tegelijk op moet komen met de scheids, de lijnrechters en natuurlijk je tegenstander. Ik was de hele ochtend al gefocust en ik wilde alleen nog maar winnen.

Er werd getost, ik koos expres de kant met wind tegen, omdat ik die zelf het fijnst vindt. Gelijk vanaf het begin zat ik er goed op, de set vloog voorbij en ik won met 21-17. De 2e game… aan de kant met wind mee, wat kan ik hier nou over zeggen… veel aan de achterkant uit geslagen, heeeel veel. Toch bleef ik rustig en ik wist dat ik deze game niet meer kon winnen (ik stond immers 11-0 achter), dus ik probeerde gewoon van alles uit om een beetje te proberen te wennen aan de wind. Via 13-0 achterstand verloor ik met 21-5. Gelukkig begon ik de 3e game weer aan de goede kant. Ik wist, dat als ik deze game (en dus de wedstrijd) wilde winnen, ik een voorsprong moest hebben bij de 11, omdat ik de 2e helft weer aan de slechte kant kwam. Ik kwam voor met 11-7. Wisselen van kant… ik verloor gelijk het eerste punt omdat ik achter uit sloeg. Ik hield me hoofd koel en het volgende punt was voor mij! 12-8 voor mij! Ik probeerde gewoon zoveel mogelijk naar beneden te spelen, des te kleiner was de kans dat ik de shuttle aan de achterkant uit zou slaan! Het werkte, 17-13 voor mij, vervolgens 18-17 voor mij. Spannend, want ze kwam aardig terug… 19-17 voor mij, en toen…. 20-18 voor mij!! Vervolgens een hele lange rally waarin ik niks anders deed dan naar beneden spelen. Ik verloor deze rally, ze verdedigde de shuttle waar ik hem niet had verwacht, 20-19 voor mij dus. Nog zo’n lange rally, waarin ik niks anders deed dan naar beneden spelen… en met succes want ik was de gene die hem uiteindelijk afmaakte aan het net!! BLIJ! Ik was niks anders dan blij. Ik kan het niet anders omschrijven. Er zat ruim 1.500 man in het stadion en ik had zojuist van de 1e geplaatste gewonnen!!

Vervolgens moet je met de scheidsrechter, de lijnrechters en je tegenstander samen de baan af en loop je langs de pers. Gelijk een camera op me gericht en gelijk een interview afgegeven (dat gebeurt bijna na elke wedstrijd, ik denk dat ik er hier al meer dan 15 gegeven heb). Het blijft leuk!!

Ook willen ze allemaal met je op de foto, soms wordt het wel een klein beetje vervelend, want ze onderbreken je gewoon in je warming up omdat ze met je op de foto willen. Maar goed, daar kan je natuurlijk geen nee tegen zeggen!

De laatste twee poulewedstrijden waren wedstrijden die ik op papier zou moeten winnen, en gelukkig lukte dat ook. Nu op naar de kwartfinale die ik morgen speel om 18:00 uur lokale tijd (dus 12:00 uur Nederlandse tijd). Als het goed is speel ik op de TV-baan dus de wedstrijd is live te volgen via http://www.youtholympicgames.org/

Ik ga nu naar bed om morgen weer op tijd op te staan!

Groetjes Josephine

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Marlies Wentholt op 16-08-2010 om 18:42 uur

  Lieve Josephine,

  Weer zo'n leuk verslag!! Alle succes tegen Sarah Milne
  gewenst van Marlies en Olivier.
  We volgen je met veel plezier! ;)

 2. Marga Wentholt op 16-08-2010 om 19:13 uur

  Naast badminton schuilt er in jou een ander (voor mij onvermoed) talent, nl. schrijven. Mocht SPH tegenvallen, kun je altijd nog de journalistiek in!!! :) ;) Wat een leuk verslag weer Josephine!!
  Morgen werken, maar gelukkig hebben we tegenwoordig internet op 'de bus'! Liefs!!

 3. Joke Wentholt op 16-08-2010 om 22:01 uur

  Lieve Josephine,
  We hebben net met ons vieren in Groningen je geweldige prestaties en je mooie tweede verslag gevierd met een glaasje wijn. Heel veel succes morgen tegen Sara Milne. Speel het tactisch net zo goed als tegen je eerste tegenstandster!!
  Veel liefs,
  Tineke, Paul, Alide en Joke

 4. Piet Ridder op 16-08-2010 om 22:14 uur

  Beste Josephine,

  In één woord: GEWELDIG! Veel succes morgen

 5. Henk Mostert op 17-08-2010 om 00:28 uur

  En voor vandaag Josephine. Laat ze een poepie ruiken

 6. Jordi Bongers op 17-08-2010 om 04:21 uur

  Hoi Josephine,
  Leuk verslag! Ik ben toevallig op vakantie in Singapore en gisteren hebben we bij het badminton gekeken! Helaas jou niet in actie gezien want je moest volgens mij 's middags pas. Ik heb wel wat foto's gemaakt, die zal ik op Twitter zetten, te vinden via jorbon76. Succes in de kwartfinale

 7. chantal op 17-08-2010 om 09:45 uur

  Hey Josephine!

  Echt goed! Heel veel succes met je volgende wedstrijd!!
  Geniet van je succes!

 8. Lisa op 17-08-2010 om 11:22 uur

  Goeeed bezigggggg Jooooosssss!
  Ik ga lekker mijn werk onderbreken om jou te zien winnen vandaag :) Heeeel veel succes.. you can do it!!!

 9. Dorien op 17-08-2010 om 12:08 uur

  Kom op Josephine! Haal achterstand in!

 10. Dorien op 17-08-2010 om 12:11 uur

  Mooie rally!!! Vliegende Engelsen houden Josephine niet tegen :D

 11. Cindy op 17-08-2010 om 12:19 uur

  Aaargh, wat frustrerend kijken met een haperen beeld steeds...
  Komop meis, de tweede is voor jou en de derde ook! Ik duim me een rsi voor je!

 12. Dorien op 17-08-2010 om 12:19 uur

  Dan maar een driesetter. Wel leuk zo iemand van je club op tv zien :D althans via de computer natuurlijk.

  Oeh we beginnen weer

Reageer op dit bericht (“Tweede verslag van Josephine uit Singapore ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)