Badminton Vereniging Almere

Wie is Guus Wiesemann?

Hallo BV Almere, graag wil ik mijzelf even voorstellen, mijn naam is Guus Wiesemann en ben 57 jaar oud. Ik werk bij controlefirma SGS genaamd als buitendienstmedewerker, dit is zoiets als een particuliere keuringdienst van waren.

Guus

Hobby’s, daar heb ik er ook een paar van, op mijn werk ben ik naast mijn gewone werk ook voorzitter van de ondernemingsraad, ben ik voorzitter van de Europese ondernemingsraad, ik verzamel postzegels, ik breng graag computers op hol, speel graag badminton, ben kaderlid van de vakbond FNV Bondgenoten, ben een liefhebber van wijnen, computerspelletjes, zit in het CAO overleg van mijn sector, ben getrouwd en heb 1 dochter, ik volg graag de bijscholingen van het VBO (Vereniging van Badminton Oefenmeesters).

Na een lange voetbal carrière (IJboys, Spartaan en VVGA) ben ik, begin jaren 80, gaan badmintonnen bij het huidige BV Gaasperdam. Na ongeveer een halfjaar badmintonnen dacht ik dat er wel wat meer te doen was binnen het badminton, dus ben ik maar competitieleider geworden. Enige tijd later ben ik voorzitter geworden van deze club waar ik nog steeds erelid van ben.

Na zeer lang aandringen van Bas van Os (voormalig bestuurslid van BV Gaasperdam) ben ik de cursus Sportleider 2 gaan doen. Een bekende uitspraak van Bas was altijd “volgens mij ben jij een van de slechtste voorzitters, maar ben je wel een dijk van een trainer”.

Twee jaar geleden vroeg Bas mij of ik een handje wou helpen bij, de inmiddels landelijke bekende, Champions League voor de jeugd In Almere. Afgelopen seizoen heb ik bij de Champions League de warming-up verzorgd, zie de mooie foto’s op de Almere site.

Daarna heb ik Bas op de dinsdag geholpen met het training geven aan de topjunior groep in Almere. Voor dit jaar ligt mijn uitdaging op de woensdag bij de jeugd voor de kleuren wit en geel. Ook heb ik al BVA insiders ontmoet (Miss Vino???) waar je gezellig mee kan “barren”.

Naast mijn Almere activiteiten ben ik jeugd- en seniorentrainer bij BV Ouderkerk en doe ook nog iets bij de recreanten op de dinsdagavond bij BV Gaasperdam. Van Bas en Suus van Os (Mulkens bedoel ik :)) moet ik nu stoppen met schrijven.

Als laatste wil ik eindigen met een bekende uitspraak van mij: “Iedere voorzitter zou eens trainer moeten worden en iedere trainer zou eens voorzitter moeten worden”

In ieder geval heb ik er veel zin in.

Met de vriendelijke badmintongroeten,

Guus Wiesemann

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 21-08-2010 om 12:12 uur

  Beste Guus,

  Dat ik ooit nog eens training zou gaan geven, lijkt mij geen goede zaak voor de technische vaardigheden van onze spelers.

  Ook zonder te ruilen kan ik je de functie van voorzitter aanbevelen, zeg maar per wanneer :)

  En veel succes bij onze vereniging!

 2. Miss Vino op 21-08-2010 om 15:32 uur

  Guus Welkom!!!

  Meppen en barren zijn de perfecte combinatie...

  Ik probeer miss Rose mee te slepen...

 3. Cindy Huijgen op 22-08-2010 om 12:03 uur

  Beste Guus,

  Ik wist niet dat jij over zoveel talenten beschikt ;)
  Veel badmintonplezier komend seizoen!

  Groetjes Cindy Huijgen.
  Badmintonvereniging De Shuttle uit Wormer.

 4. Cock op 23-08-2010 om 14:37 uur

  Henk, vaak ben ik het niet met je eens, maar dit keer zeker wel. Blijf maar gewoon de hamer hanteren.

  Guus, heb jij el tijd om te slapen?

  Trouwens: eerste foto van de week! Wat denk de mevrouw op de achtergrond van de eerste foto?

 5. Henk Staats op 23-08-2010 om 14:43 uur

  Beste Cock,

  Ook jou vertrouw ik de virtuele voorzittershamer toe. Kan ik eindelijk eens echt met pensioen :)

  Henk

 6. Mabel op 19-11-2011 om 12:20 uur

  Hoi Guus,mijn vraag is,ben jij Guus die vroeger in de langkatstraat woonde,in amsterdam oost?

 7. Joost op 04-03-2019 om 15:14 uur

  leuk om te lezen Guus!

Reageer op dit bericht (“Wie is Guus Wiesemann? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)