Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere neemt twee punten mee uit Wateringen

Dekker Almere heeft zaterdagavond 16 oktober 2010 twee punten overgehouden aan het duel met de onbetwiste koploper in de eredivisie, Van Zundert Velo. Patty Stolzenbach won in drie games van Lisa Malaihollo en Dave Khodabux en Yvonne Sie wonnen in twee games van Dennis van Daalen de Jel en Maartje Verheul en dat waren de winstpartijen voor Dekker Almere.

De mooie nieuwe sporthal van het Velo-complex in Wateringen was maar matig gevuld met toeschouwers, nog geen honderd, en bovendien leek het net alsof er een biljartwedstrijd gespeeld werd, zo rustig was het in de zaal. Dat zijn we wel anders gewend bij Velo, maar het spel was er in ieder geval niet minder om.
Coach Rick Prins kon ook in deze wedstrijd opnieuw niet beschikken over zijn volledige selectie, want Josephine Wentholt vertoeft in Denemarken bij de Danish Open. Het was dus opnieuw puzzelen en Gita Cuntapay maakte, evenals in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Van Zijderveld, haar opwachting in Dekker Almere.

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst konden fors aan de bak tegen Dicky Palyama en Rikkert Suijkerland. Want Van Zundert-Velo-coach Slaats nam geen enkel risico en trad met zijn sterkste opstelling aan. Branderhorst en Khodabux waren niet opgewassen tegen het Wateringse duo (21-15 en 21-11).

Patty Stolzenbach en Gita Cuntapay speelden deze keer het vrouwendubbel en wel tegen Ginny Severien en Maartje Verheul. In de eerste game hadden de Almeerse dames niet veel in te brengen tegen de Van Zundert Velo-dames (21-10), maar in de tweede game werd het toch spannend en Stolzenbach en Cuntapay stonden zelfs nog met 16-18 voor. Met name de goed spelende Severien loodste Velo in alsnog in veilige haven en het werd 21-18.

Saber Afif speelde in feite een goede partij tegen Dicky Palyama, maar Palyama is in het Nederlandse badminton nu eenmaal van de buitencategorie en Palyama won dan ook met tweemaal 21-14. In feite had Afif nog recht op een aantal punten meer, maar de lijnrechter had overduidelijk zijn bril vergeten.

Patty Stolzenbach gaf in de eerste game om onduidelijke redenen een voorsprong uit handen in haar singlepartij tegen Lisa Malaihollo (22-20). In de tweede en derde game was Stolzenbach weer helemaal bij de les en werd het 11-21 en 12-21 voor de Almeerse dame. En met dit punt was in ieder geval de eer gered.

Stephan Branderhorst werd in twee games, 21-12 en 21-13 het slachtoffer van Dennis van Daalen de Jel. Branderhorst hebben we wel eens beter zien acteren tegen Van Daalen de Jel, maar we moeten niet vergeten dat Van Daalen de Jel in ieder ander eredivisieteam niet zou misstaan als eerste heer.

Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden een mooie mixpartij tegen Dennis van Daalen de Jel en Maartje Verheul. In de eerste game liet het Dekker Almerekoppel er geen misverstand over bestaan en zij wonnen met 21-14. In de tweede game leek het dezelfde kant op te gaan, maar een voorsprong ging teniet en het werd zelfs 19-18 voor Velo. Khodadbux en Sie zetten vervolgens nog eens flink aan en pakten alsnog de verdiende winst met 21-19.

Yvonne Sie speelde noodgedwongen de tweede vrouwensingle tegen Ginny Severien en dat dit een noodoplossing was blijkt uit de uitslag 21-9 en 21-4.

Jeroen van Moorst en Gita Cuntapay waren in de vorige wedstrijd tegen Van Zijderveld uiterst succesvol in hun mix en coach Prins had opnieuw voor deze opstelling gekozen. Dat was zo gek nog niet, want ook nu gaven de Almeerders goed partij. Desondanks ging de winst met 21-18 en 21-17 naar Malaihollo en Suikerland en Suikerland slaakte bij het laatste punt een zucht van verlichting, die in de stille zaal nog voor enig geluid zorgde.

Al met al een verdiende overwinning voor Van Zundert Velo, dat ongetwijfeld als koploper zal eindigen in de reguliere eredivisiecompetitie.

Over 14 dagen wacht Dekker Almere thuis BC Amersforrt, opnieuw een wedstrijd tegen één van de favorieten voor de play-offplaatsen.

MD Palyama+Suikerland - Branderhorst+Khodabux 21-15 21-11 1-0
VD Severien+Verheul - Cuntapay+Stolzenbach 21-10 21-18 1-0
HE1 Palyama - Afif 21-14 21-14 1-0
HE2 Van Daalen de Jel - Branderhorst 21-12 21-13 1-0
DE1 Malaihollo - Stolzenbach 22-20 11-21 12-21 0-1
DE2 Severien - Sie 21-09 21-04 1-0
GD Van Daalen de Jel+Verheul - Khodabux+Sie 14-21 19-21 0-1
GD Malaihollo+Suikerland - Van Moorst+Cuntapay 21-18 21-17 1-0

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere neemt twee punten mee uit Wateringen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)