Badminton Vereniging Almere

Ruim je rommel op!

18 lege plastic flessen, 38 shuttles, 1 banaan, 1 bananenschil, lege koekverpakkingen, lege blikjes, lege pakken sap, glazen, kokers (leeg en vol), handdoeken, trainingsbroeken...

Afgelopen zaterdag had ik samen met mijn team bardienst. Toen de avond ten einde liep ben ik mijn zaaldienst gaan doen. Ik ben echt geschrokken van alle spullen die mensen laten liggen en bovendien vind ik het zeer asociaal. Als iets op is, ruim je het toch op. Dat hoeft de zaaldienst toch niet te doen? Je bent als team verantwoordelijk voor het achterlaten van je baan en je mag ook best je tegenstander erop wijzen dat alles schoon moet zijn. Lijkt mij niet meer dan normaal.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Walter op 14-10-2010 om 14:45 uur

  Helemaal mee eens. En als we toch gaan opruimen, waarom niet meteen scheiden. Aparte bakken voor plastic en papier. Werkt thuis perfect! Petflesjes, kokerdoppen, plastic verpakkingen in de ene bak en de kokers, pakken sap (leeg) etc in de andere. Iets voor de ideeënbus?

  Ciao,

  Walter

 2. Robert op 14-10-2010 om 15:44 uur

  Ben ik het ook geheel mee eens...ook al zouden shuttles niet zo een groot probleem zijn. Maar bananen(schillen) en/of lege drinkpakken kan niet, er staan meer als voldoende prullenbakken in de hal. Goed idee van Walter, voor thuis...helaas weten we allemaal dat de meeste mensen beter voor hun eigen spullen zorgen dan die van een ander ;)

  gr.

  Robert

 3. Jeroen van Moorst op 14-10-2010 om 15:49 uur

  bananenschillen zijn afkomstig van aapjes ;)

 4. Henk Mostert op 14-10-2010 om 20:19 uur

  Als men eerst eens gaat proberen zichzelf de discipline van het opruimen aan te leren dan komt het scheiden vanzelf.
  Ik ben het volledig met Mariska eens.
  Pas als je zelf zaaldienst hebt en je moet de klerezooi van een ander opruimen dan pas realiseer je jezelf hoe slordig mensen zijn.
  De laatste spelers die de baan afgaan op een trainings of speelavond dienen gewoon een veger te pakken (er staan twee grote vegers in de zaal en zorgen dat de kippen restanten naar de juiste hoek worden geveegd.
  Afgelopen woensdag leek het wel of er een kippenoorlog had gewoed op disndagavond.
  Gaat heen en zondig niet meer.

 5. Richard Blom op 15-10-2010 om 06:47 uur

  Gelukkig zijn er ook nog personen die het wel netjes willen houden. Zelfs zo netjes dat sportkleding, die door een sporter abusievelijk langs de baan wordt achter gelaten na de training, keurig netjes wordt opgeruimd.
  Dit is ook met mijn splinter nieuwe Nike sportbroek gebeurt van de regio Politie Kennemerland. Ik hoor gaarne waar mijn broek is veilig gesteld, zodat ik volgende week op het EK in Ierland er net zo uit kan zien als mijn team genoten.
  Heeft iemand toevallig een Nike broek in het bezit waarvan hij/zij niet weet van wie die is, dan is de kans groot dat die van mij is.
  Ik hoop dat hij boven water komt.

 6. Robert op 15-10-2010 om 11:04 uur

  @ Richard...heb je die broek nu nog niet terug? Beetje jammer, dat er zelfs binnen onze vereniging boeven zijn. Hoe moet dat nou: Jij bent politiemannetje en je kan niet eens zorgen dat je eigen dingen niet gestolen worden :P Wel meteen een waarschuwing voor iedereen, ruim niet alleen je rommel op maar let ook op je eigendommen want die zijn blijkbaar ook niet veilig meer.

 7. Henk Staats op 15-10-2010 om 17:26 uur

  Beste Richard,

  Heb je al in de manden gekeken van de achtergelaten kleding?

 8. Richard Blom op 17-10-2010 om 18:08 uur

  Henk,

  Ik heb alle manden wel drie keer bekeken en had meteen elk hoekje en gaatje mee genomen van de hal in de hoop hem terug te vinden, echter tevergeefs. :'(

Reageer op dit bericht (“Ruim je rommel op! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)