Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Wat wordt het reuze spannend in de eredivisie. En daarbij gaat het niet alleen om de bovenste plaatsen, maar ook 'in de kelder' van de eredivisie gaat het spannen. Dekker Almere wil zich nadrukkelijk mengen in de strijd om de bovenste plekken, maar het valt nog allemaal niet mee om een play-offplek veilig te stellen. We hebben gezien hoe sterk Van Zundert Velo is; we namen slechts twee punten mee uit Wateringen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen BC Amersfoort, veelvuldig landskampioen en met Yao Jie hebben ze een echte topper in huis en ook heel veel ervaring. We gaan het allemaal zien in het Carltontheater in Sportcomplex De Toekomstgroep.

Jammer is dat de wedstrijdkalender van de eredivisie verre van ideaal is. Daar moet voor het seizoen 2011/2012 echt structureel iets aan veranderen, want er zijn nu clubs echt in het nadeel. Dekker Almere heeft drie wedstrijden gespeeld. De vierde wedstrijd is afgelast en van die drie wedstrijden zijn we maar één wedstrijd qua personele bezetting volledig geweest. Daar zijn we niet uniek in, dat geldt ook voor andere teams, maar het moet echt anders.

En laat ik niet alleen de eredivisie noemen. Wat te denken van Forza Almere, evenals vorig seizoen koploper in de eerste divisie! Opnieuw een knappe prestatie.

Geen Nederlandse winnares dit jaar bij de Dutch Open. Yao Jie redde het net niet tegen Schenk. Maar het evenement stond weer als een huis, petje af voor alle vrijwilligers, en het is helemaal fantastisch om te weten dat er steeds meer toeschouwers, waaronder veel Almeerders, op af komen. Zo moeten we dat hebben.

De opkomst bij het goed georganiseerde voorzittersoverleg van afgelopen zaterdag bij de Dutch Open viel mij eerlijk gezegd niet tegen. Er zijn zo'n 600 badmintonverenigingen in Nederland en er waren er zo'n 45. Een viertal verenigingen hield een presentatie en voor mij was het aanleiding om toch een aantal punten te noteren en met het bestuur te bespreken. Je bent immers nooit te oud om iets te leren.

Wat ik nog even wil melden is dat ik het Dekker Almereteam van de verre toekomst heb gezien. Tijdens zo maar een zaterdagavond, zonder een thuisspelend Dekker Almere, leek het wel een kindercrèche in de kantine met allemaal talentvolle peuters en kleuters.
Natuurlijk blijven we Dekker Almere heten, want Dekker Almere blijft ons sponsoren. Het wordt immers een wereldzaak met hun kennis en ervaring voor het treffen van energiebesparende maatregelen voor de zakelijke en de private markt.
Maar ik zag ook de toekomstige spelers. Ik zag Dean Budding, zoon van Walter Budding en zijn vrouw Monique (wat een ondeugende kop heeft deze blonde knaap), ik zag Sem Cuntapay, zoon van Donovan en Gita, ik zag Sara Staats , dochter van Erik en Shirley en ik zag Stijn Post, zoon van Mariska en Gaby Post.

Vrijwel alle ouders hebben gebadmintond en ik heb ze bijna allemaal als kind zien spelen. Het zou toch mooi zijn als hun kinderen ook gaan badmintonnen. In gedachten maak ik de koppen voor de kranten en de site, goed beseffend dat ik tegen die tijd dit zeker niet meer zal doen:
"Dean Budding ongenaakbaar in zijn single" of "Sem Cuntapay is zeker zo goed als zijn ouders" en "Dean en Sem dubbelen er op los" en wat te denken van Sara Staats "Sara heeft nu meer titels dan haar vader en tantes Mariska en Yvonne bij elkaar" of "Stijn Post speelt vele klasses hoger dan zijn moeder".

En tegen die tijd trainen de nationale selecties in Sportcomplex Carl Dekker in Almere en zijn de talentcoaches van de nationale jeugdselecties van Badminton Nederland en Vlaanderen (tegen die tijd zijn we gefuseerd met Vlaanderen) niemand minder Donovan Cuntapay en Erik Staats, want Martijn van Dooremalen is dan echt met pensioen.
En de opa's en oma's van deze talentvolle jeugd komen gezamenlijk met een taxibusje (is goedkoper) van het verzorgingshuis om naar hun kleinkinderen te kijken, leunend op hun rollator en al bekvechtend over wier of wiens kleinkind de beste is.
Het zou allemaal zo maar kunnen of is de wens de vader van de gedachte? Ach, laat Opa maar dromen.

Eerst komt de generatie toppers die nu op de Badminton School Almere en de Badminton Academie Flevoland trainen. Dat gaat echt wat worden, daar kijk ik naar uit!

Henk Staats

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 24-10-2010 om 22:03 uur

    Ik rij daar dan naar toe in mijn scootmobiel met yet aandrijving en niet met een taxi, want ook oudjes hebben recht op een yetje verzetje.

  2. donovan op 25-10-2010 om 07:59 uur

    Leuk stukje !! Ik vond het inderdaad erg leuk alle weer te zien. Wie weet....zijn wij trotse ouders ook coaches van onze lieve kids in de toekomst.

  3. Cock op 25-10-2010 om 10:27 uur

    Hopelijk krijgen Erik Pang en Yao Yie geen kinderen. Deze gaan dan vast bij Amersfoort spelen. Volgens mij wordt dan wel erg veel badmintontalent doorgegeven

  4. Walter op 26-10-2010 om 11:28 uur

    Hey Henk, die deugniet van mij kan nu al goed gooien (met van alles), dus de armkracht zit er al in! En energie voor tien, deze Dean!

    Leuk toekomstbeeld hoor, ciao

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)