Badminton Vereniging Almere

Badminton Nederland organiseert ouder-symposium op Papendal

Op 11 december 2010 organiseert BNL talentcoach Chris Vlaar een symposium voor ouders van kinderen die deelnemen aan een badmintonschool of - academy. Tijdens dit symposium zullen er vijf workshops worden gehouden door verschillende specialisten en de ouders kunnen zich maximaal voor vier workshops inschrijven. Alle ouders van de BSA- en BAF-kinderen hebben inmiddels deze uitnodiging ontvangen en kunnen zich nog vóór 1 december 2010 inschrijven.

Presentatie 1 Topsport en Voeding Mevr. Anja van Geel, Sportdiëtiste NOC*NSF

Wat is het verschil tussen gezonde voeding en sportvoeding, wat moet je eten vlak voor een toernooi of wedstrijd. Wat stop ik in de tas van als we naar een toernooi gaan. Hoe zit het eigenlijk met supplementen.

Presentatie 2 Topsport en Onderwijs Mevr. Monique van Roosmalen Dhr. Rutger van Deursen Onderwijsdeskundigen BMC groep A’foort

Eén van de aspecten van een goed topsportklimaat is aandacht voor samenwerking en afstemming tussen onderwijs en topsport. Sport en studie komen immers in dezelfde levensfase tot wasdom. Bovendien moet zoveel mogelijk worden voorkomen dat het één ten koste van het ander gaat: sporters die zich genoodzaakt voelen om óf hun topsportcarrière óf hun studie vroegtijdig te beëindigen. Concreet betekent dit dat (potentiële) topsporters in ieder geval de mogelijkheid geboden wordt om óók goed onderwijs te volgen.

Presentatie 3 Topsport en Blessures Mevr. Linn Willemsen, fysiotherapeute verbonden aan het Sport Medisch Centrum Papendal

Jonge spelers op weg naar een Topsport carrière worden regelmatig geplaagd door lichte blessures. Wat zijn veel voorkomende blessures, hoe kan ik die als ouder herkennen en wat moet ik ermee doen.

Presentatie 4 Ouders en Trainers Mevr. Stine Rasmussen, badmintontrainer en mentaalbegeleider

Trainers en club denken: als de ouders hier maar goed mee weten om te gaan.
Maar veel ouders weten niet welk invloed ze hebben op hun kinderen rondom het sporten, en zitten met vragen over hoe ze het best hun kind kunnen ondersteunen en begeleiden.
Niet alle ouders stappen op iemand af met hun vragen, en niet iedere trainer of vrijwilliger heeft een antwoord op de vragen van ouders.

Presentatie 5 De Topsportstallen van Papendal Dhr. Willem Wicchart, sociaal maatschappelijk begeleider Badminton Internaat Papendal

Bij deze presentatie wordt u door Willem Wicchart meegenomen over het terrein van het Nationaal Sportcentrum Papendal. Hij laat u de trainings- en hotelaccomodatie zien die dagelijks gebruikt wordt door de interne badmintonspelers. Tijdens de rondleiding vertelt hij over zijn werkzaamheden als begeleider van jonge sporters op Papendal, die school/studie en topsport moeten combineren met alle aspecten van de tienerleeftijd……
(kleding aanpassen aan het seizoen)

Het dagprogramma ziet er als volgt uit

Tijd Omschrijving
09:30 Ontvangst deelnemers op het Nationaal Sportcentrum Papendal
10:00 Opening Symposium “HELP MIJN KIND WIL TOPBADMINTONNER WORDEN”, Rob Ridder, voorzitter Badminton Nederland
10:15 1e Ronde Presentaties, afronding 11:00 uur
11:10 2e Ronde Presentaties, afronding 12:00 uur
12:15 Staande lunch – gelegenheid tot bijwonen voorlichting Yonex-materiaal
13:00 3e Ronde Presentaties, afronding 13:45 uur
14:00 Laatste ronde Presentaties, afronding 14:45 uur

Reageer op dit bericht (“Badminton Nederland organiseert ouder-symposium op Papendal ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)