Badminton Vereniging Almere

Max Sibbald: trainer fysiek op de Badminton Academy Flevoland

Vanaf het begin van dit seizoen heeft de Badminton Academy Flevoland ook Max Sibbald aan zich weten te binden. Max is twee ochtenden in de week terug te vinden in de Carltonzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep te Almere alwaar hij samen met de selectie het fysieke programma doorloopt. Dit programma is door Max zelf per individu geschreven en houdt dus rekening met de leeftijd, fysieke én fysiologische kenmerken van de individuele spe(e)l(st)er. Een deel van het programma wordt afgewerkt in de hal zelf maar één uur in de week vindt deze plaats in de mooie en professionele fitnessruimte van Het Preventiecentrum, sponsor en partner van de BAF. Met Max Sibbald is er dus niet alleen de nodige aandacht voor de badmintontechnische en –tactische zaken onder leiding van hoofdtrainer Rick Prins maar zeker ook voor de fysieke ontwikkeling van de kinderen.

Ondanks dat Max Sibbald zeker geen onbekende is in de Nederlandse badmintonwereld, stelt hij zich graag nog even aan u voor!

“Ik ben Max Sibbald. Geboren in Jakarta, Indonesië en in 1969 naar Nederland toe gekomen. Ik ben 46 jaar en woonachtig in Zeewolde in de provincie Flevoland. Daar woon ik met mijn vrouw Cecile en onze 4 kinderen. De twee oudsten zijn Lotte en Sanne een tweeling van 17 jaar. Daarna komt Manon zij is 15 jaar en de jongste is Thomas van 12 jaar.

Ik ben al sinds 1986 sportinstructeur bij de Koninklijke Landmacht en ik doe dit werk nog steeds met veel plezier. Ik ben in Ermelo geplaatst alwaar ik sportinstructeur ben van het 45e pantser/infanterie bataljon. In die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor de fysieke fitheid van de mannen en de vrouwen en verder zorg ik er voor dat er voldoende ontspanningsmogelijkheden zijn buiten de diensturen. Ook privé ben ik een erg druk baasje. Samen met mijn vrouw trainen en begeleiden wij elke dag onze kinderen in hun sportactiviteiten. Al mijn kinderen doen aan topsport in verschillende disciplines. Sanne doet aan atletiek en loopt al ‘mannelijke’ tijden op de 5 kilometer. Lotte speelt hockey in de eerste klasse. Manon maakt deel uit van de nationale selectie badminton onder 17. Thomas zit ook op badminton en is een paar weken geleden geselecteerd voor het talent team onder 13 van de Nederlandse badmintonbond. Als je kinderen topsport bedrijven, blijft er weinig tijd voor jezelf over. Naast mijn werk ben ik verder nog actief als trainer van BC Zeewally en verder geef ik training op de Badminton School Almere en sinds een paar maanden bij de Badminton Academy Flevoland.

Wat voor deze kinderen in deze fase van hun vaak nog prille badmintoncarrière belangrijk is, is dat er een optimale balans gevonden wordt tussen inspanning- en rustmomenten. Wat dat betreft ben ik continue bezig om hun belastbaarheid op een fysiologisch en fysiek verantwoorde wijze te vergroten. Daarbij is het van groot belang te onderkennen dat iedere individuele speler anders is en ook op een andere manier begeleid moet worden. Het mooie van de BAF is dat zij deze individuele begeleiding ook kan aanbieden en dat is iets waar ik heel graag aan meewerk.
Uiteindelijk is het ultieme doel van deze kinderen om de top te bereiken. Waar die top per individu ligt is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren en verschilt ook per individu. Voor de één ligt die top misschien bij het behalen van de Eredivisie maar bij een ander zou dat een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen kunnen zijn, wie weet?!?! Ik zie het als mijn taak om al deze kinderen in hun ambities te begeleiden als hun fysieke trainer.”

Zie ook de website van de Badminton Academy Flevoland, http://www.badmintonflevoland.nl/

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 30-11-2010 om 13:02 uur

  Max,

  Leuk stukje om te lezen.
  Mocht je nog tijd over hebben er is nog een vacature vrij bij de recreanten om deze mensen even fysiek onder handen te nemen.
  Persoonlijk heb ik dat natuurlijk niet nodig ik ben in topvorm. :7

  Gr John

 2. Manno Verduyn Lunel op 25-04-2014 om 09:00 uur

  Hoi Max,

  Your still going strong!!
  Leuk stukje over je.

  Ik ben al 7 jaar met flo en kan helaas niet meer badmintonnen en /of hardlopen .
  Groeten

  Manno

Reageer op dit bericht (“Max Sibbald: trainer fysiek op de Badminton Academy Flevoland ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)