Badminton Vereniging Almere

Duinwijckhal zondag centrum van actie 3FM Serious Request

De Duinwijckhal aan het Badmintonpad in Haarlem wordt aanstaande zondag 19 december vanaf 13.30 uur overgenomen door 3FM Serious Request. Om 14.00 uur start de eredivisiewedstrijd tussen de twee titelkandidaten Dekker Almere en Duinwijck. Initiatiefnemer van dit evenement is veelvoudig nationaal badmintonkampioen Piet Ridder.

Tijdens deze wedstrijd vindt er een loterij en een veiling plaats van badmintonartikelen. Na de wedstrijd geeft Lotte Jonathans, de nummer 10 van de wereld in het vrouwendubbelspel én mede-initiatiefneemster van deze actie, samen met Duinwijckspeler Chris Bruil een badmintonclinic, waarbij vooral kinderen in actie komen. De clinic bestaat uit een badmintonspecifieke warming-up met oefeningen die dagelijks door de topspelers worden gedaan en vertaald worden naar verenigingsniveau. En er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld met en tegen Lotte en Chris, die in 2004 samen meededen aan de Olympische Spelen in Athene. Verder stellen Yonex, Carlton, RSL en BeesSport materiaal beschikbaar. De opbrengst gaat natuurlijk volledig naar 3FM Serious Request met als doel kinderen met aids aan een betere toekomst te helpen.

Sinds 2004 bestaat de actie ’Serious Request’van 3FM. Het is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, die een enorme dynamiek met zich meebrengt. Er wordt geld ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj’s zitten zes dagen opgesloten in het Glazen Huis. Dit jaar zijn dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg. De dj’s zijn de aanjagers van de geldinzameling voor de aidsproblematiek in Afrika. Het is de zevende editie van Serious Request. De eerste editie (2004) voor vluchtelingen in Darfur bracht 915.955 euro op; de editie van vorig jaar (bestrijding van malaria) bracht 7,1 miljoen euro op.

Iedereen is aanstaande zondag vanaf 13.30 uur van harte welkom in de Duinwijckhal. Er wordt een vrijwillig entreebedrag gevraagd, dat volledig ten goede komt aan de actie.

Het hoeft geen betoog dat Dekker Almere volgaarne haar medewerking verleent aan 3FM Serious Request!

Reageer op dit bericht (“Duinwijckhal zondag centrum van actie 3FM Serious Request ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)