Badminton Vereniging Almere

7-1 winst voor Dekker Almere

In een matig gevulde Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker heeft Dekker Almere zaterdagavond 15 januari 2011 met 7-1 gewonnen van BC Victoria. Door deze overwinning zijn de Almeerders BC vooralsnog Amersfoort gepasseerd op de ranglijst en bezetten zij nu de derde plaats. Alleen Saber Afif moest zijn single inleveren tegen Robert Kwee, hetgeen een bestuurslid de uitspraak ontlokte: "Als we dan toch een punt moeten inleveren, dan maar tegen de oud Dekker Almerespeler en inmiddels dr. Robert Kwee".

Dave Khodabux beproefde zijn geluk in Estland en daarom grepen de Almeerse coaches terug op de mannendubbel van het vorig seizoen, te weten Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst. En Branderhorst en Van Moorst lieten zien nog altijd een goede mannendubbel te kunnen spelen en zij wonnen dan ook in twee games, 21-8 en 21-18 van het Victoriakoppel Wisssam Doublal en Rick Hermans.

In het vrouwendubbel gingen Yvonne Sie en Josephine Wentholt voortvarend van start en bouwde in de eerste game een grote voorsprong op. Toch werd die voorsprong door de Limburgse dames Meta Knuth en Thamer Peters weer teniet gedaan en werd het een echte wedstrijd, die toch door de Almeerders met 21-17 werd gewonnen. De tweede game hadden de Limburgse dames aanvankelijk een kleine voorsprong, maar die werd door Sie en Wentholt op tijd omgebogen en zo werd het 21-16 voor de thuisduo.

Josephine Wentholt trad na een korte adempauze onmiddellijk aan in haar vrouwensingle tegen Jessie van Wijk. Wentholt kende weinig problemen met haar tegenstandster en dat laten de cijfers ook zien, 21-12 en 21-5.

Ondertussen waren Saber Afif en Robert Kwee in hun mannensingle verwikkeld in een heuse 'struggle for life'. De eerste game was met 21-15 voor Kwee, maar Afif pakte de tweede game met 21-13. Het publiek, dat genoot van deze partij, kon zich opmaken voor de derde game. In die derde game toonde Kwee zich net even effectiever en won hij verdiend met 16-21. Naar later bleek, was dit de enige driegamer in de wedstrijd.

Foto Henk Mostert. Met Yvonne Sie, Erik Staats en Saber Afif

Patty Stolzenbach liet in haar vrouwensingle zien echt nog een maatje te groot te zijn voor Thamer Peters. Op z'n Stolzenbachs werd Peters met 21-12 en 21-13 'terugverwezen'.

Stephan Branderhorst kende in zijn mannensingle ook weinig problemen met zijn tegenstander Wissam Doublal. Branderhorst speelde vrijuit en won gedecideerd met tweemaal 21-13.

Met de tussenstand 5-1 kon er aan de mixen worden begonnen. De mixen waarop, naar het leek, coach Breuer gokte.

Yvonne Sie, vaste mixpartner van Dave Khodabux, speelde nu met Saber Afif. Afif en Sie gingen heel goed uit de startblokken tegen Ben Maes en Meta Knuth. Ze namen in de eerste game een ruime voorsprong, die door de Victoriaspelers niet meer in te halen was en het werd dan ook 21-15 voor het Dekker Almereduo. In de tweede game waren de spelers met elkaar in evenwicht en was het ongewis wie de game zou winnen. Met 22-20 wonnen de Almeerders, waarbij ze over geluk even niet te klagen hadden.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach, vorige week nog uiterst succesvol tegen Van Zijderveld, zetten die lijn voort en wonnen min of meer verpletterend de eerste game met 21-8 van Robert Kwee en Lieke Maes. Maar ook hier zou het anders worden in de tweede game. Aanvankelijk weer een geruststellende voorsprong, zelfs 15-10, voor het Almeerse tweetal, maar plotseling was het gebeurd met de koopman en stonden Kwee en Maes op gamepoint met 16-20. Om het vervolgens toch weer tot 20-20 te laten komen en de partij uit te laten maken door de Almeerders op 22-20. Een curieus slot, zou je kunnen zeggen.

Foto Henk Mostert. Met Patty Stolzenbach, Jeroen van Moorst en Rick Prins

Volgende week een dubbelweekend voor Dekker Almere. Uit op zaterdagavond tegen naaste concurrent BC Amersfoort en thuis op zondagmiddag tegen het Haagse DKC.

De detailuitslagen

MD Branderhorst+Van Moorst - Doublal+Hermans 21-08 21-19 1-0
VD Sie+Wentholt - Knuth+Peters 21-17 21-16 1-0
ME1 Afif - Kwee 15-21 21-13 16-21 0-1
DE1 Stolzenbach - Peters 21-12 21-13 1-0
ME2 Branderhorst - Doublal 21-13 21-13 1-0
VE2 Wentholt - Van Wijk 21-12 21-05 1-0
GD1 Afif+Sie - Knuth+Maes 21-15 22-20 1-0
GD2 Van Moorst+Stolzenbach - Kwee+Maes 21-08 22-20 1-0

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. John op 16-01-2011 om 20:01 uur

    Klasse team 1,

    Jammer dat ik er helaas niet bij kon zijn.

    En nu op naar plaats 2!!!

    John

Reageer op dit bericht (“7-1 winst voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)