Badminton Vereniging Almere

Team 12 kampioen!

Nu het dan eindelijk officieel is (ons kampioenschap), is mij gevraagd een stukje voor de site te schrijven over hoe het seizoen verlopen is. Bij het eerste teamgesprek moest ondergetekende wel even slikken. Ben ik de oudste!!??

En het bleek zo te zijn, een heel jonge team bestaande uit: (van jong naar oud) Lisa van Stenus, Ruben Wijnands, Laura Uivel, Suzanne Hom, Jacob van Diermen en Pascal Vlasblom.

Maar al snel bleek dat dit team best mogelijkheden had om het kampioenschap binnen te slepen. De eerste 2 wedstrijden gingen nog erg moeizaam, Suzanne was er nog niet vanwege haar revalidatie, en tijdens de eerste wedstrijd tegen Van Zijderveld vergat ondergetekende zijn knieband en moest de single opgeven (overigens later in het seizoen weer rechtgezet door van deze jongen te winnen), maar we wonnen wel met 3-5 beide wedstrijden uit bij Van Zijderveld en Duinwijk.

Vanaf wedstrijd 3 zijn we steeds ruimer gaan winnen en binnen het team ging het steeds beter qua punten. Ikzelf kreeg na wedstrijd 3 al het idee: We worden kampioen. Maar als teamcaptain en voorbeeld voor de kleintjes ;) kon ik me natuurlijk niet te vroeg uitspreken. Dadelijk worden ze nog overmoedig.

Dit deed ik pas na de 2e wedstrijd tegen Van Zijderveld. Ze kwamen bij ons op bezoek met het idee punten te pakken om ons weer een beetje in te halen op de ranglijst. Dit bleek voor Van Zijderveld echter vies tegen te vallen. Want na 6x een 3 setter gespeeld te hebben, wonnen we deze partij wel met 8-0; het gat was definitief geslagen. Toen op 2 januari onze andere concurrent (Duinwijk) met maar 1 heer kwam opzetten en we ook daar met 7-1 van wonnen was het een feit. Team 12 zou kampioen worden.

We hadden berekend dat we officieel nog 3 punten nodig zouden moeten hebben, maar de concurrentie heeft in het afgelopen speelweekend veel punten laten liggen, waardoor we nu al ruim kampioen zijn. Met 23 punten voor op de nummer 2 die even veel wedstrijden gespeeld heeft.

Verder wou ik het jonge team de complimenten geven die ze verdienen.

Om te beginnen met Suzanne, na een zware revalidatie is ze uitstekend teruggekomen en speelt weer uitstekende partijen waaronder ook de single en dat doet ze zeer zeker niet onverdienstelijk. Ikzelf vind dit een geweldige prestatie. Na zo’n zware blessure zo goed en sterk weer terugkomen, chapeau.

Team 12

Dan de 3 jongste van het stel. Tja, wat kan ik hierover zeggen, behalve dat het 3 toppers zijn. Ruben die alles ruim gewonnen heeft zonder ook maar in gevaar te komen om een setje te verliezen (alhoewel tegen Ijmond kwam die man wel erg dichtbij (17 punten)).

Laura die net zo goed presteert als Ruben, en er in haar partijen geen misverstand over laat bestaan wie de betere is.

En dan de jongste maar zeker niet de minste van het stel: Lisa van Stenus. Deze jongedame heeft onmiskenbaar erg veel talent. Ook zij wist alles wat ze speelde redelijk ruim te winnen. Soms een damesdubbel die wat moeizaam ging, maar verder overduidelijk dat zij beter was dan elke tegenstandster die ze tegenkwam. Laatste weken helaas geblesseerd geweest, maar begint nu weer terug te komen en heeft tegen Ijmond haar eerste partij na de blessure weer gespeeld.

Dan de een na oudste heer van het team, Jacob. Moest de draai met zijn partners aan het begin van het seizoen nog vinden. Maar zowel de heren dubbel als de mix met Suzanne loopt steeds beter.

Dus al met al vind ik dat we de aankomende competitie wedstrijd wel een extra teamschotel verdiend hebben ;)

Dan als afsluiter wou ik nog even een aantal mensen bedanken: Sharon Brouwer en Judith van Cruchten. Deze dames hebben bij ons ingevallen wanneer dit nodig was. Ik wou ze hier graag voor bedanken en ook zij mogen aanschuiven bij de kampioenschapsteamschotel ;)

En ook onze trouwe supporters en Chauffeurs mogen natuurlijk aanschuiven (ouders van onze jeugdige spelers)

Tot nu toe 12 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 12-01-2011 om 14:56 uur

  Een mooie prestatie en van harte gefeliciteerd!

 2. Ernst op 12-01-2011 om 15:29 uur

  Ook van harte gefeliciteerd met het kampioenschap. ]:) ]:)

 3. John op 12-01-2011 om 22:32 uur

  Klasse team 12,

  Van harte gefeliciteerd namens de recreantencommissie.

  Gr John Bor

 4. Judith op 14-01-2011 om 21:29 uur

  Team 12 alvast gefeliciteerd, ik vond het heel gezellig om bij jullie in te vallen.
  zeg maar wanneer de bitterballen klaar staan, dan kom ik eraan. :D

 5. pascal op 15-01-2011 om 01:07 uur

  morgenavond na de wedstrijden staan de bitterballen en taart klaar :P kom gerust supporten als je daar zin in hebt ;)

 6. Jos K. op 15-01-2011 om 03:39 uur

  Ja hoor, daar gaat judith weer eten roven van anderen, geef nou eens iets terug!!

 7. Judith op 15-01-2011 om 09:10 uur

  he jammer nou. Ben ik een weekendje naar Limburg moet ik al dat lekkers van jullie missen. Maar ik zal aan jullie denken als ik lekker aan de vlaai zit :D Succes vanavond! En Jos....komt goed :)

 8. Krijn op 18-01-2011 om 16:27 uur

  (Foto, gemaakt door Danny, toegevoegd)

 9. Pascal op 18-01-2011 om 17:07 uur

  Reminder voor volgend seizoen: niet praten als er een foto gemaakt word. on the other hand, het ziet er beter uit dan de o zo charmante foto van belgie terug naar huis op de achterbank bij jos :p

 10. Jos K. op 18-01-2011 om 17:19 uur

  True.

 11. DannyP op 18-01-2011 om 17:36 uur

  Kampioen! Mooie prestatie zou ik zeggen team 12!
  Normaliter zou ik de uitdaging aangaan om te kijken wie het sterkste BVA team is in de tweede klasse, maar ik vermijd dit keer de uitdaging ;-)

  Enneh 'opa Pascal' je hebt er een mooi verhaaltje van gemaakt.

 12. Jacob op 18-01-2011 om 21:36 uur

  Jammer hoor Danny.

Reageer op dit bericht (“Team 12 kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)