Badminton Vereniging Almere

Martijn van Dooremalen onderscheiden door de wereldbond

Martijn van DooremalenDe technisch directeur van Badminton Nederland, Martijn van Dooremalen, is in Sporthallen Zuid in Amsterdam voor aanvang van de EK-kwartfinales gehuldigd voor zijn grote verdiensten voor de badmintonsport. Uit handen van de voorzitter van Badminton Europe, voormalig Olympisch kampioen Poul-Erik Høyer Larsen, en Badminton Nederland-voorzitter Rob Ridder ontving hij de BWF Distinguished Service Award.

Martijn van Dooremalen is ruim 25 jaar in dienst van Badminton Nederland, eerst als bondscoach, later als technisch directeur. Met de Nederlandse ploegen heeft hij grote successen geboekt. Zo werden de Oranjevrouwen Europees kampioen en vice-wereldkampioen. Hij was ook de coach van Mia Audina (Europees kampioene en Olympisch zilver in 2004) en van Yao Jie, die eveneens Europees kampioene werd.

Voor de Badminton World Federation is Van Dooremalen al decennialang van grote waarde. Hij was bijna tien jaar lid lid van de Council (hoofdbestuur), is mede-ontwikkelaar van het systeem van de wereldranglijst, dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt, en hij doet veel ontwikkelingswerk.

Reageer op dit bericht (“Martijn van Dooremalen onderscheiden door de wereldbond ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)