Badminton Vereniging Almere

Voorbeschouwing Dekker Almere tegen Van Zundert Velo

Dinsdagavond 22 maart 2011 speelt Dekker Almere thuis in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker tegen Van Zundert Velo, veelvuldig en ook de huidige landskampioen. De begeleiders van Dekker Almere vinden dat er al genoeg over deze wedstrijd is gezegd en geschreven en vinden het wel prima zo.

Voor mij als eenvoudig voorzitter van de vereniging de mogelijkheid om er ook iets over te zeggen, maar dat is voor mij nog een hele klus aangezien ik zelf nauwelijks kan badmintonnen. Ik kijk dus op een andere manier naar deze wedstrijd.

Onze vereniging is een relatief jonge vereniging en bestaat nu 22 jaar. Van die 22 jaar spelen we nu acht jaar in de eredivisie en de eerste jaren hebben we ons met hangen en wurgen gehandhaafd. Met ingang van het seizoen 2006/2007 is het qua sportieve prestaties beter gegaan en in het algemeen kan gezegd worden dat Dekker Almere de laatste jaren the best of the rest was in de eredivisie. Een mooie prestatie als je in het oog houdt waar we vandaan kwamen. Maar je kun ook zeggen, dat we de laatste jaren steeds niet goed genoeg waren om de play-offs te halen. Her is maar hoe je het wilt bekijken.

De afgelopen jaren hoorde ik in badmintonland ook wel dat men vond dat de sportieve ambities van Dekker Almere niet in balans waren met de soliditeit die onze vereniging uitstraalt. En daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, immers we beschikken over een eigen sportcomplex, we hebben bijna 500 leden, we wekken de indruk de zogenoemde Administratieve Organisatie wel voor elkaar te hebben en onze penningmeester hanteert al vele jaren de 'gouden standaard' van ver voor de Tweede Wereldoorlog. Voorts werken we nauw samen met Badminton Nederland, zoals op het gebied van de Badminton School Almere en de Badminton Academie Flevoland.

Ondanks dit alles stelt onze vereniging zich ook behoudend op. Onze sportieve ambities zullen altijd in evenwicht zijn met onze financiële mogelijkheden. We moeten daarbij ook bedenken dat we een brede vereniging zijn. We bieden niet alleen onderdak aan wedstrijdspelers, maar ook aan zo'n 150 recreanten. We zijn niet alleen maar prestatiegericht, maar juist ook erg maatschappelijke gericht getuige onze samenwerking met de gemeente, de provincie, de scholen en de bedrijven die ons steunen. En we organiseren veel 'evenementen' die de saamhorigheid binnen onze vereniging ten goede komen. Dit teneinde het verenigingsgevoel zo veel als mogelijk is overeind te houden in deze 'consumptiemaatschappij'.

Zijn we dan niet blij met het halen van de play-offs? Wis en waarachtig wel. Een aantal heeft er echt 'een hard plassertje' van gekregen, dat we deze doelstelling hebben gehaald. Het is een mooie prestatie van onze spelers en de begeleiders die aansluit op ons meerjarenbeleid. En ooit zouden we ook de kampioensvlag willen hijsen, maar ook weer niet tot iedere prijs en daarbij bedoelen we niet alleen het financiële deel, want daarover hoeven we ons het minst zorgen over te maken.

En wat de wedstrijd zelf betreft. Ik schaar mij zelf onder de orde der optimisten, maar dan wel de orde der realistische optimisten. Van Zundert Velo is met de topper Dicky Palyama al bijna bij voorbaat verzekerd van twee punten. En dan moet Dekker Almere van de overige zes partijen er nog vijf zien te vinden. Het kan allemaal, maar het zal niet eenvoudig zijn. Maar goed het is sport en het is net als met God en boekhouden, alles is mogelijk.

Ik wens alle teams in de play-offs heel veel succes, maar Dekker Almere vanzelfsprekend het meeste. Tot dinsdagavond in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 21-03-2011 om 17:26 uur

    Het is uiteindelijk wel te hopen dat dat harde plassertje uitmond in een orgasme

  2. Henk Mostert op 21-03-2011 om 17:26 uur

    Ik bedoel natuurlijk van vreugde

  3. Roland P. op 21-03-2011 om 20:41 uur

    Ik hoop dan niet als Mostert na de maaltijd!

Reageer op dit bericht (“Voorbeschouwing Dekker Almere tegen Van Zundert Velo ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)