Badminton Vereniging Almere

Derde keer op rij de Ros Beiaard Cup

Paasweekend is toch wel een van de zwaardere weekenden voor de badmintonners van onze club. Niet alleen krijgen we bij BV Almere steeds meer teams in de competitie maar wordt de gezelligheid en de saamhorigheid ook steeds groter. Dat was wel te zien aan de inschrijvingen. Twee-en-veertig man, waarvan elf geen idee hadden wat ze moesten verwachten bij het beruchte België weekend.

De Ros Beiaard cup geeft spelers van elk niveau de kans om een pluimke te slaan tijdens het paasweekend. Het begon vrijdagavond al met de singles in de D. Een kleine delegatie van Almere was al vroeger vertrokken om Dorien te zien spelen met links. Na een vier uur durende rit, waarvan ongeveer drie uur file rijden, waren we toch op tijd om Dorien een spannende driesetter met links te zien spelen. Helaas bleef het bij die drie sets en konden we terug naar de abdijschool om ons bij de rest van de Almere gang te voegen.

Zoals elk jaar gingen we op vrijdagavond naar onze stamkroeg de Top Tien. Beetje poolen, drinken en lol maken. Al waren we daar dit jaar iets sneller op uitgekeken. Dus door naar de Place To Be om te dansen en lekker dicht op elkaar te staan. Godzijdank voor de airco!
Zoals we de eerste twee jaar nog enigszins verstandig deden op de vrijdagavond gaan we nu flink los. Wat resulteert in moeie/witte gezichtjes, katers van hier tot Tokio, steeds meer matjes in de sporthal en vrij weinig zin om tegen die kip aan te meppen. Maar die-hards die we zijn gaan voor die cup! Dus zelfs als je een zelfbenoemd buikgriepje had gewoon die driesetter spelen en winnen.

Vanwege de vele inschrijvingen werd er tot vrij laat gebadmintond. De laatste partij ging rond 22.15 de baan op. Een lange dag voor badmintonners die hun eerste wedstrijd pas in de avonduurtjes moesten spelen. Gelukkig waren er overdag veel spannende wedstrijden te zien.
De ‘rivaal’ van Tim, David Jaco, speelde een hele spannende wedstrijd tegen Leon Nottelman. Drie sets waarbij Jaco op het nippertje de overwinning pakte. Tim deed het ook niet verkeerd in z’n single en won ronde na ronde. De meest vaste speler van de club, Michele, pakte ook partij na partij. Eigenlijk deden we het nog best goed op zo weinig slaap. Zelfs Robert was door naar de zondag!

En die gewonnen partijen waren hard nodig voor de cup. Dit jaar hadden we twee directe rivalen. BC Mix en BV Deo. BC mix heeft het eerste jaar de cup voor onze neus weg geroofd en dat laten we ons niet nog een keer gebeuren. Om 3 uur ’s middags was de stand 40-40 tussen BC Mix en BV Almere. Rond 6 uur waren we al wat puntjes uitgelopen 108 tegen 92 van BC Mix. BV Deo bleef wat achter dus nu ging het alleen nog tussen BC Mix en ons.

Rond elf uur was de tweede dag dan eindelijk op z’n end en konden we richting de abdijschool om ons klaar te maken voor een tweede nacht vol plezier en vertier. Er waren een hoop spelers door naar de zondag. Waarvan sommige al om 9 uur moesten spelen.

Elk jaar proberen we het weer bij de players party, en elk jaar zijn we er met ongeveer vijf minuten weg als we al binnen komen. Het is elke keer net iets te klein voor de hoeveelheid mensen die er op af komt. Helemaal als er dan 40 man van Almere de boel onveilig komen maken. En waar moet je dan heen in Dendermonde, terug naar de place to be? Even een kebabje eten? Een andere kroeg zoeken of pokeren? Met 42 man is het lastig om als één groep te handelen dus ging ieder z’n eigen kant op.

Rond een uurtje of 3/4 kwamen de meeste mensen weer binnen druppelen en gingen nog even het spektakel aan de pokertafel bekijken. Andere gingen linea recta naar bed om te proberen wat slaap te pakken. Wat ze niet makkelijk gemaakt werd door een schreeuwende Aap op de gang…

Zondag ochtend half 8… wakker worden is zwaarrrr. Althans voor de mensen die geslapen hadden. Onze pokerboys Bat, Thijs en Joeri hadden een nachtje doorgehaald. En Bat was een van de spelers die om 9 uur z’n single moest spelen. Arme jongen speelde ook nog een slopende driesetter, gelukkig was winst de uitkomst.

Kwart finales werden gewonnen, halve finales en zelfs finales. Nieuwkomer Suzanne Hom was wel dé verrassing. Na een jaar eruit gelegen te hebben heeft ze het badmintonnen weer helemaal onder de ‘knie’. En dat bleek wel door de drie finales die ze speelde. In twee daarvan is ze eerste geworden. Ook onze rots in de branding Tim heeft de finale gehaald. Hij moest tegen de 2.07m Gaspard spelen, die hij helaas verloor in twee sets. Dit jaar gelukkig geen kaarten. De herendubbel van Krijn en Rick was één grote comedyshow. Een, letterlijk, vliegende Rick en een hoop gekreun en gesteun van Krijn z’n kant.

De uitreiking van de cup! We wisten natuurlijk stiekem al dat we de cup niet meer konden missen dus stonden we zoals elk jaar als enige vereniging in de hal wachtend op die ow zo bevochten cup. Dit jaar geen beker maar een heuse standaard. Die een stuk steviger is dan de vorige cup, hihi. Nog even een groepsfoto en een kleine speech van onze organizer Robert (big thanks). Die aangaf dat dit zijn laatste jaar is geweest dat hij België organiseert. Tijd voor vers bloed in de vorm van Arjan en Dorien.

Volgend jaar vijfde keer Ros Beiaard Cup, laten we er een nog grootser weekend van maken.

Bekijk ook de fotos!

En dan gewoon voor de leuk nog wat feitjes.

Gekotst 6 Keer
Bier 263 Glazen
Uren geslapen op een matje 90 Uur
‘Amai’ gezegd 23 Keer
Kapotte camera’s 1
Snelheidsboetes Who knows!
Uur in de file gestaan 180 Uur
Aantal glimlachen Ontelbaar! (kuche kuche)

Tot nu toe 15 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Arjan op 28-04-2011 om 08:35 uur

  Het aantal bierglazen valt me best tegen eigenlijk :-p...

 2. Jos K. op 28-04-2011 om 09:48 uur

  Ja ik heb het idee dat het er veeeeeeel meer waren... Dit betekent namelijk maar 4,5 glas per persoon... :+

 3. Arjan op 28-04-2011 om 10:00 uur

  Pff over dat aantal zijn we zeker heen gegaan :O

 4. Dorien op 28-04-2011 om 10:01 uur

  Hmmm hoeveel denken jullie dan?

 5. Arjan op 28-04-2011 om 10:02 uur

  Moeilijk moeilijk, maar met toch zeker 20-25 bierdrinkers ga je wel ruim over de 200 heen denk ik...

 6. Dorien op 28-04-2011 om 10:04 uur

  Ik ben uitgegaan van 31 mensen die bier drinken en dan 6 biertjes, maar bedenk me nu dat dat eigenlijk maar van één avond is... hmmmm

 7. Dorien op 28-04-2011 om 10:05 uur

  @ Arjan, je lijkt wel een reus op die foto boven :P

 8. Arjan op 28-04-2011 om 10:08 uur

  Haha ja en ik weet zeker dat meer mensen boven de 6 biertjes zijn uitgekomen die avond ]:)...

  Ik ben best groot, maar een reus...?? :9

 9. Jos K. op 28-04-2011 om 10:26 uur

  Is er ook een statistiek voor porties wodka? Die waren groooooooot!!

 10. pascal op 28-04-2011 om 14:09 uur

  en ik maar denken dat we met zn 4e een nachtje doorgehaald hebben met pokeren :P :D

 11. Dorien op 28-04-2011 om 16:46 uur

  Zat jij er ook bij?

 12. pascal op 28-04-2011 om 23:35 uur

  ik heb vanaf vrijdag ochtend 9 uur tot zondagochtend 9 uur niet geslapen :P dus ja ik was 1 van de pokerboys die tot uurtje of half 7 - 7 uur hebben zitten pokeren :D

 13. Fam.Wijnands op 29-04-2011 om 07:27 uur

  aantal lezers die dit stukje heel leuk vonden : 240 (tot op heden) ;)

 14. Dorien op 29-04-2011 om 09:54 uur

  Vorig jaar had ik er 441, kijken of dat geëvenaard kan worden!

 15. Jeroen van Moorst op 29-04-2011 om 17:44 uur

  Heel leuk stuk geschreven dorien! :), volgend jaar zal aap proberen stiller te zijn op de gang voor de fanatiekelingen onder ons ;)

Reageer op dit bericht (“Derde keer op rij de Ros Beiaard Cup ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)