Badminton Vereniging Almere

OuderKindtoernooi weer heel erg leuk

Afgelopen zondag was het weer de hoogste tijd voor één van de leukste toernooien van het seizoen, het ouder-kind toernooi. Ouder wordt hier in de ruime zin van het woord geïnterpreteerd als in ouder dan en niet noodzakelijk ouder van. Natuurlijk kwamen er veel vaders en moeders in actie, maar ook neven, nichten, een oma, hulpouders, broers etc. vertoonden hun badmintonkunsten aan hun veelal jonge partner. Of was het andersom?

In totaal hadden zich 50 spelers ingeschreven, waarbij traditiegetrouw de beginnende spelers het best vertegenwoordigd zijn. Ingedeeld naar niveau van zowel de speler als de ouder werden er zeven poules samengesteld, waarbij iedereen toekwam aan het spelen van een zestal partijen van tien minuten. Ook nu werd de jaarlijkse waarschuwing aan de ouders om voorzichtig te zijn met lijf en ledematen en waar nodig de tegenstander weer goed ter harte genomen. Hierdoor ontstonden er veel leuke wedstrijden waar plezier en inzet gelijke tred hielden.

Vooral leuk om te zien is hoe de ouders door badmintonnende kroost op hun plaats in het badmintonveld werd gezet. Er waren zelfs koppels gesignaleerd die in de tuin geoefend hadden met elkaar. Alle inspanning werd uiteraard bekroond met een fraaie beker voor de poulewinnaars. En omdat bij een dergelijk gezellig toernooi alle spelers winnaars zijn ging niemand met lege handen naar huis. Voor alle tweede plaats winnaars was er een mooi aandenken in de vorm van de bekende BVA medaille.

De eerste plaats winnaars per poule

De complimenten gaan naar de toernooi organisatie die weer in de goede handen was van Jeanet, Jeannette en Paula, voorgezeten door Ernst en ter plekke nog geholpen door een aantal vrijwilligers. Volgend seizoen zal het toernooi weer prominent op de clubagenda geplaatst worden, zodat de ongetwijfeld van een fikse portie spierpijn nagenietende ouders volgend jaar eerder met hun voorbereidingen kunnen beginnen om zodoende niet teveel onder te doen voor hun zoon of dochter.

Reageer op dit bericht (“OuderKindtoernooi weer heel erg leuk ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)