Badminton Vereniging Almere

Badminton Academie Flevoland in training bij Preventie Centrum Almere

Deze week zijn de trainingen voor de spelers van de Badminton Academie Flevoland voor het seizoen 2011/2012 al weer begonnen. Na een verplichte rustperiode heeft krachttrainer Max Sibbald een speciaal programma ontwikkeld voor de talentvolle kinderen, die het full time ochtendprogramma van de Academie volgen.

De Badminton Academie Flevoland wordt getraind door hoofdtrainer Rick Prins. Max Sibbald zorgt voor alle off-court trainingen en programma’s. Hieronder vallen de testen, core-stability programma’s, kracht en uithouding met gebruik van hartslagmeters. Daarnaast maakt Max Sibbald speciaal voor deze kinderen een zomeroverbruggingsprogramma op maat. Oftewel iedereen krijgt een eigen loop- en krachttrainingsprogramma en wordt hier op getest en meermaals gecontroleerd. De kinderen leren op verantwoorde wijze omgaan met hun lichaam

De Badminton Academie Flevoland werkt nauw samen met Sportservice Flevoland en het Olympisch Netwerk. Mede hierdoor wordt intensief gebruik gemaakt van de know how en faciliteiten van Het PreventieCentrum http://www.hetpreventiecentrum.nl Het PreventieCentrum beschikt over specifieke krachttrainingstoestellen, deskundige begeleiding en ervaren fysiotherapeuten.

De kinderen die nu al besloten hebben om volgend seizoen het full-time programma te volgen zijn Judith van Cruchten, Feng Groothuijse, Manon Sibbald, Jayme van Elten, Alex Vlaar, Ruben Wijnands en Thomas Sibbald. Het zijn allen spelers en stagelopers van de Nationale Junioren Selectie.

Daarnaast zijn deze kinderen verbonden aan het “Lootonderwijs" in Almere waardoor ze elke ochtend de gelegenheid hebben om te trainen tot 09.30 uur. Deze samenwerking geeft meer trainingsuren, minder schooluren en meer tijd om de badmintonsport te beoefenen.

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met de hoofdtrainer Rick Prins, e-mail rick.prins@ziggo.nl

Reageer op dit bericht (“Badminton Academie Flevoland in training bij Preventie Centrum Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)