Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere en het eredivisieseizoen 2010/2011

Vorig jaar omstreeks de zomerperiode hebben we de eredivisiejaren van Panfish Almere en later Dekker Almere nog eens over het voetlicht gebracht. Heel leuk om het allemaal nog eens na te lezen. Een terugblik op het seizoen 2010/2011 ligt in het verlengde van de eerdere reeks en ook een vooruitblik naar het seizoen 2011/2012 ligt voor de hand. Eerst doen we de terugblik en over een aantal dagen volgt de vooruitblik van de teammanager van Dekker Almere, Ernst van Stenus.

Voor een ieder die de vorige seizoenen nog eens na wil lezen, zie het onderstaande overzicht.

Almere en de eredivisie http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2795
Eredivisie 2003/2004 (2a) http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2812
Eredivisie 2003/2004 (2b) http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2824
Eredivisie 2004/2005 http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2835
Eredivisie 2005/2006 http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2844
Eredivisie 2006/2007 http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2850
Eredivisie 2007/2008 http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2861
Eredivisie 2008/2009 http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2865
Eredivisie 2009/2010 http://www.bvalmere.nl/nieuws/bericht/2869

De doelstelling voor het seizoen 2010/201 voor Dekker Almere was het halen van de play-offs. Dat was door de Almeerders nog nimmer gepresteerd en de beleidsmakers vonden dat het daar wel eens tijd voor werd. De sportieve ambities leken voor Dekker Almere wel eens achter te blijven bij de hoge mate van soliditeit van de vereniging. Dat moest maar eens anders.

Clubicoon Erik Staats stopte met het spelen op het hoogste niveau en Tim Vaessen ging in Duitsland spelen. Saber Afif en Dave Khodabux, niet de minsten in badmintonland, kwamen aan boord van het vlaggenschip Dekker Almere. Rick Prins was verantwoordelijk voor de coaching van Dekker Almere en werd geassisteerd door Erik Staats, Tom Olderaan was aanvankelijk de fysio en werd later opgevolgd door Henk Folmer en Ernst van Stenus was de manager van Dekker Almere.

In het seizoen 2010/2011 verdedigden de volgende spelers de Almeerse kleuren

Het was het seizoen waarin we tot ons genoegen ook Gita Djajawasito een enkele maal zagen optreden bij Dekker Almere.

De eredivisie bestaat in het seizoen 2010/2011 opnieuw uit tien teams. Er wordt een hele competitie gespeeld en de teams die bij de bovenste vier eindigen spelen play-offs om het landskampioenschap.

Dekker Almere ging bepaald niet flitsend uit de startblokken in de eerste wedstrijd thuis tegen BC Roosterse. Er werd een moeizame 5-3 overwinning behaald en overtuigend was het bepaald niet wat de Almeerders lieten zien.

In de tweede wedstrijd troffen de Almeerders in de Carltonhal van Sportcomplex Carl Dekker, het team van Van Zijderveld. De Almeerders acteerden aanzienlijk beter dan in de eerste wedstrijd en Van Zijderveld kreeg met 6-2 klop. Een dergelijke overwinning had Dekker Almere nog nimmer behaald op Van Zijderveld.

Al snel werd duidelijk dat Dekker Almere het in de loop van dit seizoen uitstekend ging doen tegen alle verenigingen, maar tegen de clubs uit de traditionele top vier was het bepaald niet altijd hosanna. Van Van Zijderveld werd ook uit met 6-2 gewonnen, tegen Amersfoort werd thuis gelijk gespeeld en uit verloren met 5-3 en Van Zundert Velo bleek zowel thuis (3-5 nederlaag) als uit (6-2 nederlaag) een maatje te groot.

Maar de doelstelling van de vereniging om bij de eerste vier te eindigen, werd met een prachtige derde plek, meer dan gehaald. Bestuur en supporters waren dan ook terecht trots op de spelers en de begeleiders van Dekker Almere! Voor het eerst in de geschiedenis van de Badminton Vereniging Almere werden de play-offs gehaald.

01 BC Duinwijk 120 - 18
02 Van Zundert Velo 115 - 18
03 Dekker Almere 102 - 18
04 BC Amersfoort 094 - 18
05 Van Zijderveld 077 - 18
06 BC Smashing 059 - 18
07 BC Roosterse 057 - 18
08 BC Victoria 051 - 18
09 DKC 029 - 18
10 TFS Bergen op Zoom 016 - 18

In de play-offs moest Dekker Almere het opnemen tegen de nummer twee in de eindrangschikking, Van Zundert Velo. En dat was nu juist het team waar Dekker Almere in de competitie tweemaal van had verloren.

Dekker Almere speelde eerst thuis en op de site stond geschreven

“Alsof er op de voormalige Zuiderzee weer stoomboten voeren, zo klonk het gisteren in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker uit de aanmoedigingsattributen bij de playoffwedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo. In een geweldige ambiance met misschien wel 350 toeschouwers ging Dekker Almere strijdend ten onder tegen de huidige landskampioen Van Zundert Velo.
Het was de eerste playoffwedstrijd ooit voor de Almeerders en spelers, begeleiding, supporters, sponsors en bestuur hebben er ook zonder meer van genoten, ondanks de 3-5 nederlaag. De line up in een hels kabaal bezorgde menigeen een kippenvelmoment en het gevoel van 'dat we dit mogen meemaken'.”

Naar aanleiding van de thuiswedstrijd stond er op de site

“Niet geheel onverwacht na de 3-5 thuisnederlaag tegen Van Zundert Velo, maar Dekker Almere heeft het in Wateringen niet gered tegen de huidige landskampioen. Bij de stand 4-1 in het voordeel voor Van Zundert Velo werd de wedstrijd gestaakt. Dekker Almere kon immers nog maximaal gelijk spelen en dat zou onvoldoende zijn geweest om de finale om het landskampioenschap te halen.”

Je zou kunnen zeggen dat Dekker Almere een illusie armer was en een ervaring rijker, maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat van te voren vaststond dat het een schier onmogelijk opgave zou worden om van het sterke Van Zundert Velo te winnen.

Duinwijck rolde in de play-offwedstrijden Amersfoort op en Duinwijck werd later ook de terechte landskampioen door in de finale wel te winnen van Van Zundert Velo.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere en het eredivisieseizoen 2010/2011 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)