Badminton Vereniging Almere

Voorbereidingen seizoen 2011/2012 voor Dekker Almere

De diverse commissies zijn al bezig met het treffen van de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2011/2012 en dat geldt ook voor alles wat er samenhangt met het spelen van Dekker Almere, team 1, in de eredivisie van het Nederlandse badminton. Voor het spelen in de eredivisie, en in mindere mate voor het spelen in de eerste divisie, is een aantal specifieke uitvoeringsregels van kracht en daar hebben verenigingen die in de eerste divisie en/of de eerste divisie spelen zich aan te houden.

Deze regels gelden ten aanzien van onder meer de inrichting van de zaal, reclameborden, scoreborden, PR-activiteiten, media-aandacht en de persberichten (met foto's). Daarnaast gelden er nog heel specifieke regels ten aanzien van de reclames op de kleding van de spelers. Wellicht verklaren deze verplichte uitvoeringsregels ook enigszins het gevoel bij een klein aantal van onze leden, dat er wel heel veel aandacht uitgaat naar team 1, Dekker Almere.

Dit bestand bestaat niet

Om ook in het nieuwe seizoen alles op rolletjes te laten verlopen, hebben wij een aantal zaken op een rij gezet en daarbij aangegeven of wij nog vrijwilligers zoeken die ons willen ondersteunen.

Op- en afbouwen van de Arena

Vrijwilligers die willen helpen bij het op- en afbouwen van de Arena, hebben we er eigenlijk nooit genoeg. Het gaat om negen thuiswedstrijden van Dekker Almere en het liefste zouden we willen beschikken over een pooltje aan vrijwilligers die elkaar kunnen aflossen. Je hoeft dus zeer beslist niet alle negen thuiswedstrijden aanwezig te zijn. De beloning is fors, mee eten met de spelers van Dekker Almere.

Lijnrechters

Badminton Nederland stelt per wedstrijd het arbitrale trio aan. Een referee en twee scheidsrechters. Badminton Nederland levert met ingang van 2011/2012 geen lijnrechters meer. Daar moet de vereniging zelf voor zorgen. Ook hier willen we graag beschikken over een pooltje aan lijnrechters. Leeftijdsindicatie, vanaf 12 jaar en ook hier geldt dat je niet alle weken hoeft te kunnen. Badminton Nederland stelt een kleine vergoeding beschikbaar voor de lijnrechters.

Bedienen van de scoreborden

Ook hier willen we een pooltje vormen van leden die de scoreborden willen bedienen. De leeftijdsindicatie is ook hier vanaf twaalf jaar en de vereniging stelt er een kleine vergoeding tegenover. En ook hier geldt weer dat je niet alle weken hoeft te kunnen.

Ladyspeaker

Marga Wentholt fungeerde het seizoen 2010/2011 als ladyspeaker bij Dekker Almere. Maar nu Josephine in Duitsland speelt, zal Marga niet iedere thuiswedstrijd aanwezig zijn in Sportcomplex Carl Dekker. We zijn dus op zoek naar een tweede ladyspeaker. Leeftijdsindicatie vanaf een jaar of 16.

Fotografen

Henk Mostert en Danny van der Putten verzorgen de foto's van de thuiswedstrijden van Dekker Almere en daarmede lijkt het er op dat dit voldoende is. Een aantal foto's dient binnen twaalf uur beschikbaar te zijn voor de media.

Scheidsrechters

Het arbitrale trio en de lijnrechters worden bij aankomst door een vertegenwoordiger van het bestuur met een kopje koffie of thee ontvangen. Na afloop van de wedstrijd en alvorens de scheidsen en de lijnrechters huiswaarts keren, worden de scheidsen en de lijnrechters getrakteerd op hapje en een drankje. Dat wordt nu geregeld door Lida Staats maar ook die is er wel eens niet en ook daarvoor zijn we op zoek naar een stand in.

Sponsors

Een aantal sponsors bezoekt regelmatig onze thuiswedstrijden. Wij zijn op zoek naar een gastvrouw die de sponsors gedurende de wedstrijd en eventueel na afloop van een hapje en een drankje willen voorzien.

Verslaggeving

Binnen twaalf uur na afloop van een thuiswedstrijd dient er een verslag van de wedstrijd beschikbaar te zijn voor de media. Het schrijven van het verslag komt meestal voor rekening van Henk Staats, maar we weten dat er onder de jeugd prima schrijvers rondlopen. Volgaarne willen we het aantal (jeugdige) verslaggevers dan ook uitbreiden en we doen derhalve een oproep aan (jeugdig) schrijverstalent om zich te melden voor het schrijven van de wedstrijdverslagen van Dekker Almere.

Manager Dekker Almere

Ernst van Stenus is al een aantal jaren manager van Dekker Almere. Ernst heeft aangegeven dat hij na het seizoen 2011/2012 afscheid neemt als manager van Dekker Almere. We zijn derhalve op zoek naar iemand die het komend seizoen wil meelopen met Ernst van Stenus en in het seizoen 2012/2013 het managersstokje wil overnemen van Ernst van Stenus.

Interesse en informatie

Als u interesse heeft om de vereniging te ondersteunen op één van bovengenoemde punten, of als u nadere informatie wenst, meldt u zich dan tot de manager van Dekker Almere, Ernst van Stenus.

Ernst kunt u bereiken telefonisch 036-5324448 en per e-mail ernst.v.stenus@bvalmere.nl

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Wim Top op 29-07-2011 om 18:07 uur

  Henk even opletten je moet dit jaar 4 lijnrechters leveren er komt geen lijnrechter meer van BNL, en je moet zelf voor een vergoeding zorgen

 2. Henk Staats op 29-07-2011 om 19:11 uur

  Zeer bedankt Wim, maar Ernst is er van op de hoogte.

 3. Henk Staats op 29-07-2011 om 19:42 uur

  Beste Wim, ik heb de tekst aangepast. Nogmaals dank!

 4. Rob Deriga op 30-07-2011 om 15:12 uur

  Bij deze stel ik mij weer beschikbaar als lijnrechter. Ik kan alleen niet als ik zelf ben opgesteld als scheidsrechter. Zodra de speeldata van team 1 en de oproepdata van de scheidsrechters voor het seizoen 2011-2012 bekend zijn, kan ik zien wanneer ik beschikbaar ben. Op de dagen dat ik dan als lijnrechter aanwezig kan zijn, kan ik ook de honneurs voor Lida waarnemen.
  We houden (via Ernst) contact.
  Iedereen bij deze een prettige vakantie toegewenst.

 5. Henk Staats op 30-07-2011 om 17:50 uur

  Zeer bedankt Rob!

Reageer op dit bericht (“Voorbereidingen seizoen 2011/2012 voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)