Badminton Vereniging Almere

Aalborg Youthgames 2011; 1x goud, 4x zilver, 4x brons!

Op de laatste dag van de Youthgames de halve finales en finales stonden op het programma. Alle spelers moesten nog in actie komen en uiteindelijk resulteerde dat in vier finales waarin Almere in actie moest komen. Hiervan werd het jongensdubbel van Mark Verschoor en Ruben Wijnands gewonnen!

In de halve finale jongens dubbel <17 moesten Ruben Wijnands / Mark Verschoor (Almere) aantreden tegen Jacob Frandsen / Fredrik Olsen (Aalborg). Fredrik Olsen is de beste Deense heer en er werd dan ook met spanning naar deze wedstrijd uitgekeken. Mark en Ruben gaven de twee Denen echter geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Goed spelend en weinig fouten makend werd de winst binnen gehaald met 21-13 21-9.

Door de overwinning van Mark en Ruben werd de jongens dubbel <17 een Almeerse finale. Gisteren hadden Quint Top en Koen Odijk zich al geplaatst. Koen en Quint werkte er hard voor maar Ruben en Mark waren de betere; GOUD voor Ruben / Mark en ZILVER voor Quint / Koen.

In de jongens enkel <17 moest Ruben Wijnands in de halve finale spelen tegen Quint Top. In de eerste game ging Quint te veel met Ruben mee en deze game was dan ook duidelijk voor Ruben 21-10. In de tweede game gooide Quint de schroom van zich af en ging vrijuit spelen. Ruben was op tijd bij de les en de tweede game ging nipt met 21-18 naar Ruben; Quint mag zeer tevreden zij met zijn BRONZEN medaile!

In de finale mocht Ruben vervolgens aantreden tegen Fredrik Olsen (Aalborg). De sterke Deen had 's morgen met Jake Thomas (Edinburgh) afgerekend. Het werd helaas niet de finale van Ruben. De hele wedstrijd zat Ruben niet lekker in zijn spel en ging het net niet. Uit frustratie ging Ruben meer tegen zichzelf spelen dan tegen Fredrik. Frederik vond het allemaal prima en in twee games won hij het goud en ging het ZILVER naar Ruben.

In het gemengd dubbel <17 was Ruben Wijands ook nog actief. Samen met zijn partner Rosa Hondeman moest hij in de halve finale afrekenen met Bjarne Geiss / Nele Robow (Rendsburg)
. In de tweede game moeste de Almeerders nog op stoom komen en werd de winst nipt met 21-19 binnen gehaald. In de tweede game werd er scherper gespeeld en hadden de Duitsers eigenlijk weinig kans, met 21-13 pakt Ruben / Rosa de game en daarmee de wedstrijd.

In de andere halve finale stonden Quint Top / Shannen Sowikromo (Almere) tegen Frederik Olsen / Marie Haugen (Aalborg). Een overwinning zou een Almeerse finale betekenen echter dat zou niet makkelijk worden. Gisteren in de partij tegen Mark Verschoor / Judith van Cruchten lieten de twee Denen al zien dat ze tot de absolute kanshebbers behoren. De start van Quint en Shannen was goed maar gedurende de wedstrijd lieten de twee Denen er geen misverstand over bestaan. Quint / Shannen moeten dus genoegen nemen met BRONS.

De finale dus tussen Ruben / Rosa en Frederik / Marie. Gehinderd door wat fysieke ongemak kon Ruben niet vrijuit spelen. Hier hadden de twee Denen geen boodschap aan en in twee games werd de wedstrijd gewonnen. Het eindresultaat was derhalve ZILVER.

Onze troef bij de meísjes dubbel <15 waren Judith van Cruchten en Feng Groothuijse. In de halve finale hadden ze weinig problemen met het gelegenheidskoppel Line Mouritsen / Sina Hasenfratz (Aalborg/Rapperswil). Met 21-11 21-6 ging de Almeerders naar de finale.

In de finale kwamen onze dames de twee sterkste Denen tegen; Karoline Klitten / Mathilde Bjergen (Aalborg). Deze vier dames waren duidelijk de sterkste vier dames <15. Het was vooral het betere samenspel wat de Denen de winst zou geven. Met 21-13 21-16 wonnen ze de partij en dus ZILVER voor onze kanjers!

Onze toppers <15, Feng Grootuijse en Judith van Cruchten mochten in de halve finale ook tegen dezelfde twee Denen enkelen. Voor Judith was Mathilde Bergen (Aalborg) de tegenstander. In een zeer hoogstaande partij waren er kansen voor beide. de eerste game ging nipt naar Mathilde met 19-21 en de tweede naar Judith met 22-20. De derde game moest dus de beslissing brengen. Bij een stand van 11-7 voor de Deense werd er van helft gewisseld. Judith kwam sterk terug tot 14-13 maar helaas was toen het pijpje leeg voor Judith, 21-13 voor Mathilde. Desondanks heeft Judith een prima wedstrijd gespeeld.

De andere halve finale ging tussen Feng Groothuijse en Ama Karonline Klitten (Aalborg). Het werd de wedstrijd van de vlijmscherpe drops. Beide deden dat fanatiek en zeer scherp. Hierin maakte Ama Karoline echter minder fouten in. Feng moest moegestreden de overwinning aan de latere winnaar laten. Het verlies in de halve finale betekend dat beide Almeerders BRONS hebben gehaald.

De strijd is gestreden de winnaars zijn bekend. Bij badminton is Almere in het medailleklassement als derde geeindigd achter Aalborg en Rendsburg.

Plaats Goud Zilver Brons
Aalborg 6 6 9,5
Rendsburg 3 0 1
Almere 1 4 4
Edinburgh 0 0 2
Rapperswill 0 0 0,5
Pushkin 0 0 0
Lancaster 0 0 0
Anitbes 0 0 0
Karlskoga 0 0 0

Wat nog rest is de afsluitingsceremonie met aansluitend een feest welke rond 23.00 uur eindigt. Morgenochtend vertrek de bus om 7.00 uur naar Almere. Het wordt dus een korte nacht! De verwachting is dat we tussen 19.00-20.00 uur weer in Almere zijn.

Het is een fantastische week geweest! Iedereen heeft veel plezier gehad. Hopelijk tot volgend jaar in Rendsburg!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 06-08-2011 om 16:58 uur

  Felicitaties voor onze kanjers en de begeleiding!

 2. Patrick Top op 06-08-2011 om 17:03 uur

  Mooie prestaties! Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd. Dan wel wat minder goud maar 9 medialles is een zeer mooi resultaat. Veilige terugreis morgen en we kijken al uit naar de aankomst bij de topsporthal.

 3. Paula Wijnands op 06-08-2011 om 18:46 uur

  Geweldige prestatie! En bedankt Stephan voor al je leuke stukjes. Goede terugreis en tot morgenavond.

 4. Jeannette op 06-08-2011 om 19:14 uur

  Prachtige prestatie! Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met julie medailles! Een goede reis gewenst morgen en tot ziens bij de topsporthal. En uiteraard Stephan bedankt voor de leuke stukjes op de site. En Stephan en Rick bedankt voor het coachen van onze kanjers.

 5. Peter Groothuijse op 07-08-2011 om 17:23 uur

  Alle winnaars gefeliciteerd met jullie prijzen. Jullie hebben met z'n allen een prima prestatie geleverd.
  De coaches en begeleiding hebben natuurlijk ook een topprestatie geleverd. Klasse.

Reageer op dit bericht (“Aalborg Youthgames 2011; 1x goud, 4x zilver, 4x brons! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)