Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Nog een paar dagen en dan gaat op 5 september 2011 het seizoen 2011/2012 van start. Dan kan een ieder weer naar hartenlust badmintonnen, 's avond of overdag, want dat kan allemaal bij onze vereniging. Men moet zich wel realiseren dat een aantal vrijwilligers het ook en juist in de zomerperiode heel erg druk heeft en om u een beeld daarvan te geven:

En dit is geen limitatieve opsomming, ik heb dus vast één en ander vergeten. Het is dus niet voor een ieder zonder meer vakantie. Heel veel vrijwilligers maken het mogelijk dat we ook inderdaad weer kunnen badmintonnen op 5 september 2011. Wellicht goed om daar eens bij stil te staan.

Als het goed is dan zijn de groot-onderhoudswerkzaamheden geheel, dan wel nagenoeg geheel achter de rug en dat zou het binnenklimaat in de badmintonhal en de turnhal ten goede moeten komen. We overwegen om de hal na deze werkzaamheden officieel te laten heropenen, want in twee jaar tijd hebben we zo maar een half miljoen euro uitgegeven om Sportcomplex Carl Dekker op te knappen.

Qua organisatie kunnen we melden dat Emmy Vlaar de nieuwe voorzitter is geworden van de Jeugdcommissie en daar zijn we reuze blij mee. In haar rol als combinatiefunctionaris heeft Emmy al vrijwel alle Almeerse basisscholen bezocht voor het geven van badmintonclinics en dat heeft de vereniging de afgelopen anderhalf jaar tijd zeker zo'n 50 jeugdleden opgeleverd. Emmy weet van de hoed en de rand voor wat de jeugdleden betreft.

Van belang om te melden is het feit dat Gerrit van Stoffelen de manager van de TopJunior is geworden! De vereniging is nog op zoek naar een manager voor de Badminton School Almere en de Badminton Academie Flevoland.

En we zijn nog altijd op zoek naar een voorzitter van de Wedstrijdcommissie. Een commissie overigens met een prima personele bezetting, maar zonder voorzitter.

Als u nadere informatie wenst over de vacatures neem dan contact op met de voorzitter van de Sporttechnische Commissie, Stephan Melein, e-mailadres stephan.melein@bvalmerre.nl.

Voor informatie over het voorzitterschap van de Wedstrijdcommissie kunt U contact opnemen met mij, e-mail henk.staats@bvalmere.nl

Als we een paar dagen gaan fietsen in Brabant dan brengen we altijd een bezoekje aan de herberg De Bokkerijder in Esbeek nabij Lage Mierde. Nu een idyllisch restaurant midden in het bos op de grens van België en Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden, bokkenrijders waren immers smokkelaars, speelden zich daar vroeger heel andere zaken af. Stelt U zich eens voor, aan de Nederlandse kant de Bromsnorren en aan de Belgische zijde de koddebeiers driftig in de slag om in de donkere uren de bokkerijders in de kraag te vatten met hun smokkelwaar, dozen boter, koffie en sigaretten. Nu nog nauwelijks voor te stellen in het grenzenloze Europa van 2011, waar ik bijna dagelijks een sudokopuzzel moet oplossen als ik weer eens een auto zie rijden met een exotisch nummerbord. Ik vraag mij altijd af welk thuisland schuilgaat achter zo'n kentekenplaat. Waar maakte men zich druk over in die tijden denk ik dan, zeker als ik lees dat er in Rotterdam weer eens beslag wordt gelegd op 'handelswaar' met een straatwaarde van ettelijke miljoenen.

Terug naar de romantische herberg de Bokkerijder, die ik ooit eens tijdens een vakantie per ongeluk de Bokkelul noemde. Voor de kinderen was het duidelijk, voortaan heette het ook de Bokkelul, hoe mijn vrouw ook probeerde om dit recht te zetten. Nog zie ik haar verwijtende blik, na mijn 'slip of the tongue' en ik wist onmiddellijk dat wordt deze vakantie een paar dagen eenzame afzondering. En ik had niet eens wat gesmokkeld.

Ik wens u allen een heerlijk badmintonseizoen, met veel spelplezier voor de recreanten en veel kampioenschappen voor de wedstrijdspelers, zowel bij de jeugd als de senioren.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)