Badminton Vereniging Almere

Carlton Almere met zes punten terug uit Hengelo.

Afgelopen weekend stond de eerste verre uitwedstrijd op het programma naar ELO United uit Hengelo. Carlton Almere-2 kent Hengelo nog goed van de twee nachtelijke bekerwedstrijden die ze daar vorig jaar moesten spleen, maar dit keer mochten we overdag aantreden in een zonnig Hengelo.

Ons team was gelukkig weer helemaal compleet en met drie mannen en drie vrouwen konden we een sterke opstelling neerzetten. Dennis en Jelle zorgden voor het eerste punt door zeer gedegen met 21-16 21-14 van Wilburn Andrea en Remco Pots te winnen. Ook Monique en Marloes stoomden de eerste set naar een 21-11 winst en wonnen vervolgens ook de tweede set met 21-17 van de lange ELO dames Tessa Eysink en Annelyn de Gooijer. Onze eigen lange dame, Yvonne, maakte in haar singel weer eens optimaal gebruik van haar lengte en wist met een paar mooie prik balletjes punten te scoren tegen Jasmijn Manenschijn. Zonder een moment in gevaar te komen won ze deze partij met 21-17 en 21-15. Jelle had er ook zin in vandaag en begon topfit aan de eerste set tegen Marco de Jager, met een 21-12 als resultaat in de eerste set. Maar Marco is een goede speler en liet in de tweede set zien dat hij niet van plan was zomaar de winst aan zijn neus voorbij te laten gaan. Helaas sloeg het noodlot voor hem toe bij een stand van 18-10 in zijn voordeel en ging hij door zijn rug. Nog even probeerde hij het spel te hervatten, maar opgave was uiteindelijk toch onvermijdelijk. Hopelijk mogen we bij de return genieten van het vervolg van dit gevecht. Andre Aantjes leverde ook een gevecht, zij het tegen zichzelf en de shuttle. Figurant Remco Pots profiteerde hier gulzig van en kreeg Andre in drie games op de knieen. Het werd 21-10, 10-21 en 21-17. Op de andere baan had Monique helaas ook het geluk niet aan haar zijde. Er zaten mooie rally’s tussen, maar na twee spannende sets van 21-19, 18-21 ging Tessa Eysink er met 21-12 winst in de derde set vandoor.
Met een tussenstand van 4-2 in ons voordeel, konden wij onze mixen weer inzetten. Deze wisten tot nu toe steeds voor de punten te zorgen. Dit keer was dat gelukkig niet anders. Dennis en Marloes speelden een sterke partij en wonnen met 21-11, 21-9 van het duo Remco en Jasmijn. Andre en Yvonne hadden iets langer nodig om echt in de wedstrijd te komen tegen Wiburn en Annelyn, maar wonnen de derde set zeer overtuigend met 21-10.

Niet ontevreden en met zes punten konden we aan de lange terugreis beginnen. We staan inmiddels nog bovenaan in onze poule, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld dan veel van onze poulegenoten. Volgende week zondag speelt Carlton Almere 2 om 12.30 thuis tegen BC Roosterse.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Iris op 26-09-2011 om 23:26 uur

    Goed gedaan teamies :)

Reageer op dit bericht (“Carlton Almere met zes punten terug uit Hengelo. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)