Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere na dubbel op de vierde plek

ALMERE/ABEL IWEMA - Na het dubbele competitieweekend bevindt Dekker Almere zich weer op een play-off plaats in de stand in de eredivisie. De vierde plek is echter nog niet helemaal overtuigend in handen van de Almeerse badmintonners.

Zaterdagavond bereikte de ploeg van gelegenheidscoach Emmy Vlaar een zwaar bevochten 4-4-gelijkspel tegen regerend landskampioen Duijnwijck. Gistermiddag werd echter ternauwernood gewonnen van de nummer twee van de ranglijst, Roosterse BC.

Voor het dubbelspel had de technische staf dit weekend Rachel Howard uitgenodigd. Door de afwezigheid van Manon Sibbald leek het hen raadzaam de routinier uit Engeland in te zetten. Zaterdagavond hadden de dames echter weinig te vertellen tegen de tegenstander uit Haarlem

Foto Studio Kastermans

Zoals vaker dit seizoen kwamen de punten ook nu van de heren.
Beide singles werden gewonnen en daarnaast overtuigde Dave Khodabux in het herendubbel met Jeroen van Moorst en in het gemengde dubbel met Yvonne Sie. ,,Boven verwachting dat we zoveel punten hebben gescoord”, vond uitblinker Khodabux. ,,We zijn allemaal blij verrast en zien vooral groei in ons team komen”, vertelde hij na de wedstrijd tegen Duinwijck.

Tevreden mocht de ploeg inderdaad weer zijn met het spel van Saber Afif en Stephan Branderhorst. Beiden wonnen de eerste speeldag in twee spannende wedstrijden met 2-1 van hun tegenstanders. ,,Dit geeft vertrouwen voor een grote uitslag tegen Roosterse”, was Khodabux direct optimistisch voor de wedstrijd tegen het Limburgse Roosterse BC. Het werd echter een nipte overwinning tegen de ploeg die zo goed aan de competitie begon. ,,Tja, ik ben wel wat teleurgesteld over de uitslag. We winnen wel maar het hadden echt twee punten meer moeten zijn voor ons”, sprak hij een dag later na de 3-5-overwinning.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere na dubbel op de vierde plek ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)