Badminton Vereniging Almere

Moeizame eerste wedstrijd voor Dekker Almere

Afgelopen zaterdag 9 september 2011 speelde Dekker Almere voor zo'n 150 toeschouwers de eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen 2011-2012. Als eerste mocht er in de eigen Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker tegen BC Amersfoort gespeeld worden. Dit beloofde al een moeilijke wedstrijd te worden aangezien Amersfoort net als Dekker Almere vorig jaar de Play-Offs had bereikt.

Als eerste mochten Jeroen van Moorst en Dave Khodabux aantreden in de mannen dubbel tegen Joeli Residay en Jelle Maas. Khodabux en van Moorst kwamen moeilijk op gang en de eerste set ging met 15-21 naar de spelers uit Amersfoort. In de tweede set knokten de Almeerders zich terug en wisten deze game met 21-14 voor zich te winnen. In de beslissende derde game ging het gelijk op, maar uiteindelijk werd deze met 19-21 gewonnen de Amersfoort.

In de vrouwendubbel speelden de vaste Almere speelster Yvonne Sie met dit keer Marloes van Heteren, die vandaag inviel voor Manon Sibbald die vanwege een blessure langs de kant moest toekijken. Er werd gespeeld tegen Gayle Mahulette en Maartje Verheul, de sterke dames van Amersfoort wisten de eerste game overtuigend te winnen met 6-21. In de tweede game waren Sie en van Heteren wat meer op elkaar ingespeeld en wisten toch 17 punten te halen.

Met een 0-2 achterstand werd er begonnen aan de mannenenkels. Als eerste mocht Saber Afif aantreden tegen Nick Fransman. Beide games begonnen gelijk maar Afif wist telkens de leiding te nemen en won met 21-10 en 21-9.

Daarna was het de beurt aan Stephan Branderhorst tegen Vincent de Vries voor Amersfoort. Branderhorst vond in de eerste game een zware tegenstander aan de Vries, maar wist deze game toch te winnen met 21-17. In de tweede game was Branderhorst helemaal op dreef en won deze met 21-10. De stand was weer gelijk getrokken.

Dit bestand bestaat niet

Daarna mocht Roxanne Molenmaker haar eerste enkel voor Almere spelen tegen Gayle Mahulette. In de eerste game speelden de zenuwen bij Molenmaker toch een grote rol en ze verloor deze game met 6-21. In de tweede game werden de zenuwen een stuk minder en wist Molenmaker toch een goede game te spelen, helaas ging deze toch nog verloren met 17-21.

Daarna mocht Monique Slaman haar invalpartij spelen tegen de Amersfoortse Kirsten van der Valk. Jammerlijk vond Slaman een te grote tegenstandster in van der Valk, beide games werden vrij snel verloren met 10-21 11-21.

Daarna mochten Jeroen van Moorst en Roxanne Molenmaker aantreden voor de gemengd dubbel en wel tegen Jelle Maas en Maartje Verheul. Ondanks het goede spel van Van Moorst en Molenmaker werd deze wedstrijd verloren met 14-21 en 13-21.

Als laatste was het de beurt aan Dave Khodabux en Yvonne Sie tegen Joeli Residay en Kirsten van der Valk. Khodabux en Sie lieten hun oude vertrouwde samenspel zien en wisten deze laatste partij sterk te winnen met 21-15 en 21-12.

Ondanks deze laatste winst werd de wedstrijd toch verloren met 3-5. En daarmee zit de eerste wedstrijd erop en kan de aandacht worden gericht op de volgende wedstrijd van aanstaande zaterdag 17 september uit tegen het Haagse DKC.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 11-09-2011 om 08:55 uur

    Leuk geschreven Thomas!

Reageer op dit bericht (“Moeizame eerste wedstrijd voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)