Badminton Vereniging Almere

OpenDag op zaterdag 17 september 2011

Op zaterdag 17 september 2011 houdt de Badminton Vereniging Almere OpenDag in Sportcomplex Carl Dekker, Bongerdstraat 6 in de Almeerse Parkwijk en kunt U kennis maken met de badmintonsport en de Badminton Vereniging Almere.

Algemeen

De meeste mensen kennen badminton als een gezellig spelletje op de camping of een grasveldje in de buurt. Maar badminton is zo veel meer! Het is een van 's werelds snelste en meest opwindende racketsporten. De combinatie van bliksemsnelle reflexen, tactiek en finesse zorgt voor adembenemende rally's en fantastische wedstrijden, kortom badminton is ultra fitness!

Clinics

U bent dus van harte uitgenodigd op zaterdag 17 september 2011 van 15.00 tot 17.00 uur naar Sportcomplex Carl Dekker te komen, waar ieder half uur een badmintonclinic wordt verzorgd voor jong en oud! Zo kan een ieder proeven aan het badmintonnen en waar kan men beter leren badmintonnen dan bij de club die al weer een groot aantal jaren in de eredivisie speelt, en dit jaar heeft meegedaan aan de play-offs om het landskampioenschap, namelijk de Badminton Vereniging Almere.

De Badminton Vereniging Almere is een zogenoemde brede vereniging. Dat houdt in dat er gebadmintond kan worden op elk niveau! Van de beginnende recreant en jeugdspeler tot topspelers die in de eredivisie spelen.

De recreantengroep

De recreanten vormen een grote gezellige groep die ondermeer per seizoen een aantal prettoernooien organiseren. Voor beginnende recreanten worden extra trainingen georganiseerd teneinde de nieuwelingen zo snel mogelijk een aantal basisslagen onder de knie te laten krijgen.

De speeldagen van de recreanten vinden we met name op

maandagavond 20.00 - 22.30 uur
woensdagochtend 09.00 - 11.00 uur
woensdagavond 20.00 - 22.30 uur
vrijdagmiddag 15.30 - 17.30 uur
vrijdagavond 20.00 - 22.30 uur

De wedstrijdspelers trainen grotendeels op de dinsdag- en donderdagavond, maar een aantal trainingsgroepen vinden we ook op de andere dagen van de week.

De jeugd

En aangezien de jeugd de toekomst heeft, beschikt de Badminton Vereniging Almere ook over een uitstekende jeugdopleiding. De instroom van nieuwe jeugdleden vindt met name plaats op zaterdagochtenden. In nauwe samenwerking met Badminton Nederland is er zelfs de mogelijkheid voor getalenteerde kinderen om deel te nemen aan de Badminton School Almere. Kinderen die de Badminton School Almere ontgroeid zijn, kunnen doorstromen naar de Badminton Academie Flevoland, een samenwerkingsverband van Badminton Nederland, de Provincie Flevoland en Sportservice Flevoland. Bij de jeugd gaat het overigens niet alleen om presteren. De jeugdspelers moeten het vooral naar zin hebben en daarom organiseert de Jeugdcommissie tal van leuke activiteiten voor de jeugdspelers, zoals een pepernotentoernooi, een ouder-kindtoernooi, de Champions League en een eindejaarsfeest.

BadmintonOverdag

Bewegen is noodzakelijk voor onze gezondheid. Bij de Badminton Vereniging Almere is er de mogelijkheid om ook overdag te badmintonnen! Namelijk op de woensdagochtend van 09.00-11.30 uur en de vrijdagmiddag van 15.30-17.30 uur. Dan zijn voornamelijk (beginnende) recreanten, (oud)wedstrijdspelers en ook jeugdspelers actief. Zelfs 70-plussers doen naar hartenlust mee! Voor leden van de vereniging is het Badmintonnen Overdag gratis.
Niet-leden betalen een geringe bijdrage van € 4,-- en dat is dan tevens inclusief het gebruik van het krachthonk en de sauna!

Studenten

Voor de studenten in Almere is er vanzelfsprekend ook de mogelijkheid om te badmintonnen bij de Badminton Vereniging Almere. De hele maand oktober staat in het teken van de studenten, die op de maandag- en de vrijdagavonden tweemaal gratis kunnen meetrainen en -spelen.

Voor informatie kijk op onze site www.bvalmere.nl of bel met:

jeugd Emmy Vlaar 06-52650068
recreanten Edwin Karssen 06-41181671
wedstrijdspelers Krijn Hoetmer 06-22471234
badminton overdag Henk Staats 036-5313711

Tijdens de OpenDag zijn er trainers aanwezig om de eerste badmintonbeginselen bij te brengen en de eerste 25 leden die lid worden op de OpenDag krijgen een badmintonracket cadeau!

Tot ziens bij de clinics van de Badminton Vereniging Almere in Sportcomplex Carl Dekker, Bongerdstraat 6 in de Almeerse Parkwijk op zaterdag 17 september 2011 vanaf 15.00 uur.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Sanne op 15-09-2011 om 20:55 uur

  Hi Badmintonvrienden,

  Ik ben een student en ik wil graag gaan badmintonnen.
  In Almere Vandaag werd hier reclame gemaakt om juist meer studenten te trekken voor deze vereniging.

  Mijn vraag: Wat kost het voor een student om een jaar lid te worden van deze club?
  Ter vergelijing in A'dam science park 80 euro voor een heel jaar voor een student.

 2. Henk Staats op 16-09-2011 om 08:49 uur

  Beste Sanne,

  Het was de Almere Deze Week met de aankondiging van de OpenDag, maar dat doet er niet zo veel toe.

  Voor € 80,-- per jaar kun je bij ons echt niet badmintonnen. Dat is science fictie.

  De diverse contributiebedragen vind je op onze site bij het inschrijfformulier en maak vervolgens de afweging wat je er voor terugkrijgt.

 3. Henk Staats op 16-09-2011 om 18:16 uur

  Beste Sanne,

  Je kunt natuurlijk wel iedere woensdagochtend komen badmintonnen voor slechts € 4,-- per keer en dat is inclusief saunagebruik en gebruik van het krachthonk!

  Wellicht is dat iets voor je.

Reageer op dit bericht (“OpenDag op zaterdag 17 september 2011 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)