Badminton Vereniging Almere

Sterke zege voor Almere 5

Zondagmiddag 25 september speelde Almere 5 tegen het sterke van Zundert Velo 5. Gelukkig hadden we twee banen en konden we beginnen met zowel de herendubbel als de damesdubbel.

De heren Jeffrey en Kasper hadden de kans om zich te revancheren van de wanprestatie van vorige week toen ze van de baan werden geveegd. En ondanks dat er nog veel onnodige fouten in de dubbel werden gemaakt ging de wedstrijd met 21-16 en 21-18 naar Almere. Ondertussen gaven de Almeerse dames een lesje ‘’terugkomen’’ aan de dames van Velo. Na een ruime achterstand in de eerste set werd deze set met 21-19 toch binnen gehaald. De tweede set ging het een stuk makkelijker en met 21-14 was de zege voor Shanice en Michelle.

Na de dubbels werd er gelijk gestart met de singels van Merel en Jeffrey. Jeffrey had het aan het begin moeilijk en keek tegen een ruime achterstand aan. Maar beetje bij beetje slaagde Jeffrey erin om in te lopen, en de eerste set met 21-19 te winnen. De tweede set ging gelijk op maar ook deze set eindigde in een 21-19 voor onze Jeffrey. Ondertussen was Merel bezig met een ware titanenstrijd. De dame van Velo bleef maar rennen en maakte optimaal gebruik van haar gigantisch harde slag. Maar Merel zou Merel niet zijn als ze bleef knokken voor elke punt! Uiteindelijk had heeft Merel er voor gekozen een derde set te spelen en deze trok ze knap naar zich toe. De setstanden laten zien hoe close deze wedstrijd dan ook was ( 22-20 19-21 en 21-17) Nu was de beurt aan Michelle en Joost. Ondanks het goede spel lukte het Michelle net niet het punt binnen te halen en verloor ze helaas in drie sets. 21-13 7-21 en 19-21. Joost had het daar in tegen makkelijker en overklaste daadwerkelijk zijn tegenstander. De eerste set liet Joost zijn tegenstander nog in de race, maar in de tweede set sloeg onze Joost hard toe. En won met goed spel eenvoudig met 21-19 en 21-14.

Met een 5-1 voorsprong kon begonnen worden met de mixen. Joost en Shanice deden weer een goede zaken en wonnen zonder in de problemen te komen met 21-16 en 21-17. Merel en Kasper hadden het daarin tegen erg zwaar met de goed spellende spelers van velo. Na een inhaalrace konden Merel en Kasper de twee setpunten niet verzilveren, en verloren de set met 24-26. In de tweede set waren de spelers van Velo duidelijk sterker en ging de set met 21-15 verloren.

Uiteindelijk kunnen we tevreden zijn met een 6-2 zege op het sterke Velo. Volgende de week maar weer eens kijken naar de uitwedstrijd tegen het altijd lastige BCRS.