Badminton Vereniging Almere

Almere 3 toch gewonnnen na 3-3 tussenstand!

Zondag 9 oktober moest Almere 3 het opnemen tegen Duinwijck 5 in Haarlem. Er werd met 5-3 gewonnen door Almere 3. Na een spannende tussenstand werd er toch gewonnen met de mixes.

Er werd begonnen met de herendubbel. Jayme en Randy hadden echter geen goede grip op de wedstrijd. Onderdelen zoals service en verdediging gingen niet vlekkeloos. In tegendeel speelde de Haarlemse mannen wel een redelijk sterk begin. De eerste set ging naar de tegenstander met 21-15. In de 2e game begon Almere iets beter, maar moest hen verlies toekennen aan Duinwijck.

Meer spanning was te vinden bij de damesdubbel. Hier werd het 21-19 en 21-17 voor de dames Rianne en Rinske van Almere. Het ging gelijk op maar ze wisten toch de touwtjes in handen te nemen.

Toen kwam Elwin aan de beurt om te gaan werken voor zijn punten. Het ging echter niet zo makkelijk. Door een stroef begin ging het niet zo goed. De eerste game ging daarom ook naar Michiel de Vries van Duinwijck. Ook de 2e game ging niet lekker. Daarmee ging de partij naar Duinwijck.

Toen kwam Rinske aan de bak in de damessingel. Het was een lange en zware partij voor beide dames. Ook was er wat onevenheid tussen wat ballen. Toch wist Rinske het in de 3e game te beslissen en trok het punt naar Almere. De tussenstand is nu 2-2 voor Almere.

Nu kwam de 2e mannensingel, dus was het de beurt aan Jayme. Er was duidelijk een niveau verschil tussen Jayme en Yannick Wolff. Jayme speelde helaas niet echt lekker vandaag en kwam niet aan goede rally’s. het werd 21-15 en 21-9 in het voordeel voor Duinwijck. Hierna kwam de 2e damessingel. Deborah moest het opnemen tegen de ervaren Petnoi Schultz. Het was in 2e sets voor Almere. Hoewel het erg close was, maar Deborah wist netjes allebei de games aan het einde naar haar toe te trekken. Het werd 21-17 en 21-18.

Bij een stand van 3-3 werden de twee mixes gespeeld. Het kon dus nog alle kanten op. In een spannende 3 gamer had Randy en Rianne het ritme te pakken. En haalde de winst binnen met 21-17 17-21 en 21-18. Dus nu stond het 4-3 voor Almere. Werd het gelijkspel of een winst voor Almere?

Het werd net als de andere mix een spannende wedstrijd met veel korte maar ook lange rally’s. Deborah en Elwin hadden vaak de aanval en waren tactisch erg sterk en hadden de eerste game gewonnen met 21-17, maar door veel onnodige fouten verloren ze de game met 17-21. Het werd beslist in de 3e game in het voordeel van Almere. 22-2- was de eindstand.

Aan het einde wist Almere 3 toch te winnen na de spannende mixes. Ze staan nu 3e in de poule. Hoewel ze 1 punt achter lopen op de nummer 1. Volgende keer moeten ze tegen de nummer 4. Het word dus weer een spannende competitie dag.

Reageer op dit bericht (“Almere 3 toch gewonnnen na 3-3 tussenstand! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)