Badminton Vereniging Almere

BV Almere 13 verliest nipt van topteam Arcade

Op zaterdag 1 oktober 2011 moest BV Almere met het mooie weer uit spelen bij buurvereniging Arcade. Wedstrijden tegen het eerste team van Arcade waren in het verleden ware veldslagen, tegenwoordig verhouden de verenigingen zich als David en Goliath tot elkaar. Als dan het 13de team van Goliath aan moet treden tegen het topteam van David wordt alles uit de kast gehaald om Goliath te verslaan. Mede dankzij de inzet van de super sub werd het 5-3 voor Arcade. Een veldslag was het echter ook; niet minder dan 6 wedstrijden werden beslist in de derde game.

De wedstrijd begon met de mannendubbel. Namens BV Almere mochten Daan Kusters en Stephan Melein aantreden tegen Alain Decroos en Kees Walet. Door omstandigheden kunnen Daan en Stephan nauwelijks samen trainen en zo is elke wedstrijd meteen een training. Het koppel van Arcade ging goed van start en pakte met 21-16 de game. De tweede game waren de rollen omgedraaid en wonnen Daan / Stephan met 21-15 de derde game moest de beslissing brengen. Bij een 9-14 achterstand gingen Daan / Stephan feller spelen en ondanks een 20-18 achterstand werd het 21-20 voor het Almeerse koppel en was het opeens matchpoint. Arcade zette een tandje bij en won met 23-21.

Vanwege een blessure van Conny Cashoek viel vandaag Nienke Berkelmans in. Een loodzware wedstrijd met Sharon Brouwer moest er tegen Iris Kikkert en Priscilla Molleman gespeeld worden. Beide koppels deden niets voor elkaar onder. De eerste game was bloedstollend met winstkansen voor beide koppels. Het was uiteindelijk Nienke / Sharon die er met de winst vandoor gingen 26-24. De tweede en derde game gingen echter beide met 22-20 naar Arcade en daarmee de wedstrijd.

Door de zware vrouwendubbel werd er eerst op twee banen de mannenenkels gespeeld. Pascal Vlasblom mocht tegen de super sub van Arcade; Remco van der Hoek. Remco is geen onbekende voor het Almeerse team daar Remco er vorig jaar nog speelde (in de vierde divisie red.). De opdracht voor Remco vandaag was twee punten binnenhalen en het eerste moest komen uit het enkelspel. Pascal speelde wat hij kon maar het verschil was gewoon duidelijk; met 21-14-21-11 werd het enkelspel door de super sub gewonnen.

Ondertussen moest Daan Kusters strijden tegen Kees Walet. In de eerste game lukte het niet echt. Alles ging net uit of was te kort. Kees had daar uiteraard geen boodschap aan en trok de winst met 21-9 snel binnen. In de tweede game ging Daan een stuk beter van start en dicteerde de hele game. Met 21-13 was de game dan ook redelijk eenvoudig voor Daan. Wederom een derde game die de beslissing moest brengen. Kees veranderde van tactiek en Daan had moeite er een antwoord op te vinden. Steeds tegen een kleine achterstand aankijkend verloor Daan met 21-18.

Met een 4-0 achterstand werd er begonnen met de vrouwenenkels. Sharon Brouwer moest spelen tegen Bianca Vervoort. Goed spelend en overtuigend won Sharon met 21-9 de eerste game. In de tweede game liet Sharon Bianca in de wedstrijd komen en iets wat onnodig verloor Sharon met 21-19. De vierde keer vandaag dat de derde game de beslissing moest brengen. Sharon liet echter al snel zien dat de tweede game een vergissing was. Met 21-9 pakte Sharon overtuigend de game en daarmee de wedstrijd.

In het tweede vrouwenenkel speelde Nienke Berkelmans tegen Iris Kikkert. Nienke speelde beide games heel degelijk en liep in beide games tegen het einde weg. Met 21-16 en 21-15 won Nienke verdiend de wedstrijd.

In de eerste mix mochten Pascal Vlasblom en Sharon Brouwer spelen tegen Alain Decroos en Bianca Vervoort. De eerste game ging lang gelijk op maar uiteindelijk ging Alain / Bianca er met de winst vandoor; 21-18. De tweede game leek snel een formaliteit te worden. In een recordtijd stond het al 8-0 voor het koppel van Arcade. Met de dood of de gladiolen tactiek kwamen Pascal en Sharon terug in de game en zelfs meer dan dat. Met de winst van 21-19 was er een derde game nodig. De derde game ging redelijk gelijk op maar het Almeerse koppel keek wel steeds tot 20-18 tegen een kleine achterstand aan. De laatste paar punten waren ontzettend spannend en met 23-21 wonnen Pascal / Sharon de wedstrijd.

Met een tussenstand van 4-3 voor Arcade was het de taak van Remco van der Hoek om de winst voor Arcade binnen te halen. Remco speelde met Priscilla Molleman tegen Nienke Berkelmans en Stephan Melein. De eerste game nam het koppel een voorsprong en te laat hadden Nienke / Stephan door dat de ruimte lag tussen het net en Priscilla; 21-16 voor Arcade. In de tweede game vonden Nienke en Stephan deze ruimte wel en pakte overtuigend de game met 21-14. De zesde derde game voor vandaag dus! Remco liet Priscilla meer op het net spelen waardoor de ruimte bij het net minder werd. Hierdoor moesten Nienke / Stephan scherper spelen met meer foutjes tot gevolg. Met 21-10 wonnen Remco / Priscilla verdiend de game en daarmee de wedstrijd.

Ondanks het 5-3 verlies waren er zeker kansen in deze sportieve wedstrijd. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Amsterdam tegen Slotermeer.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Remco op 01-10-2011 om 18:59 uur

  Leuk stukje stephan!!

  inderdaad waren leuke wedstrijden om naar te kijken en de onderlinge verschillen waren inderdaad heel nipt waardoor de wedstrijd zo de andere kant had op kunnen gaan.

  Succes verder!

 2. Robert op 03-10-2011 om 09:51 uur

  Als "neutraal" toeschouwer was het geweldig om deze spannende partijen te bekijken. Een aantal echte billenknijpers.

  Leuk stukje Stephan.

Reageer op dit bericht (“BV Almere 13 verliest nipt van topteam Arcade ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)