Badminton Vereniging Almere

Maximale winst voor Dekker Almere

Dekker Almere heeft zaterdagavond 29 oktober 2011 in Bergen op Zoom de uitwedstrijd tegen FST'57 met de cijfers 8-0 gewonnen en met deze forse uitslag was coach Erik Staats bepaald niet ontevreden. Jeroen van Moorst moest wegens ziekte verstek laten gaan en Saber Afif was na een flinke griep nauwelijks in staat om te spelen. Jeroen van Moorst werd vervangen door Dennis Steenland en Yvonne Hoogland verving de nog immer geblesseerde Manon Sibbald. De ingevallen landmacht deed het uitstekend!

In de tachtigjarige oorlog (1568-1648) weerstond Bergen op Zoom tweemaal een Spaanse belegering. De hertog van Parma trachtte in 1588 het strategisch belangrijke Bergen op Zoom in te nemen, maar dat mislukte en in 1622 probeerde Spinola het opnieuw, maar ook toen bleven de Spanjaarden met lege handen achter.
De omsingeling door de badmintonners van Dekker Almere lukte zaterdagavond wel. Binnen iets meer dan twee uur gaf Bergen op Zoom zich gewonnen en stond de 0-8 op het scorebord.

Saber Afif verving Jeroen van Moorst in het mannendubbel en Afif en Dave Khodabux namen het op tegen Onno Quik en Simon van Opstal. Afif en Khodabux waren de BoZ-ers met 11-21 en 16-21 ruim de baas.

Yvonne Hoogland en Yvonne Sie speelden het vrouwendubbel tegen Tak Chin Lam en Sharon Bindels. Hoogland viel goed in en toen ook Sie warm gedraaid was werd in het tweede deel van de eerste game het verschil gemaakt (18-21). In de tweede game liepen de Almeerders weg van de Brabantse schonen, maar de laatsten kwamen toch weer terug, maar onvoldoende om het de beide Yvonnes nog echt lastig te maken (17-21).

Saber Afif moest Simon van Opstal bijna letterlijk van zich af schudden. Van Opstal was namelijk niet van plan om zich zonder meer over te geven. Afif won de eerste game met 16-21 en stond in de tweede game met 11-17 voor, toen Van Opstal zich vastbeet in de game. Van Opstal kwam terug, langszij en kwam zelfs voor met 19-18, maar Afif maakte de achterstand ongedaan en won alsnog met 20-22.

Dit bestand bestaat niet

Ook de mannensingle van Stephan Branderhorst tegen Roel Janssen was het aanzien meer dan waard. Branderhorst won de eerste game met 12-21 ruim, maar in de tweede game bleef Janssen goed bij en zo werd het ook bij Branderhorst een nipte 19-21 winst in deze game.

Roxanne Molenmaker verloor in haar vrouwensingle de eerste game met 21-17 van Sarah Lammers, maar daar had meer ingezeten. In de tweede game liet Molenmaker dat ook zien (08-21) en kwam het op een derde game aan. De dames gingen gelijk op tot 5-5, maar toen bracht een foute beslissing van de scheids Molenmaker uit haar evenwicht en voor Molenmaker het wist stond ze met 11-6 achter. Het pleit voor Molenmaker dat zij zich na de kleine pauze terugknokte en de game in haar voordeel besliste met 17-21. De overwinning was niet alleen belangrijk voor Dekker Almere, maar ook voor Molenmaker zelf, die haar eerste overwinning kon vieren dit seizoen in de vrouwensingle.

Yvonne Hoogland speelde haar vrouwensingle tegen Tak Chin Lam en Hoogland ging niet alleen goed van start, maar speelde de hele game goed uit en won met 12-21. En de tweede game gaf het zelfde beeld te zien met 13-21 in het voordeel van Hoogland, die hiermede haar tweede invalbeurt in Dekker Almere bekroonde met opnieuw winst in haar vrouwensingle.

Dave Khodabux en Yvonne Sie, het koningskoppel van Dekker Almere, wonnen in het gemengd dubbel de eerste game met 15-21 van Sarah Lammers en Onno Quik. Ook in de tweede game was zoals verwacht de winst voor de Buks en Sie (14-21).

Dennis Steenland en Roxanne Molenmaker speelden het tweede gemengd dubbel tegen Roel Janssen en Sharon Bindels. Steenland is een uitstekende mixspeler en dat liet hij in deze partij ook weer zien. Zowel de eerste als de tweede game ging met 17-21 naar Steenland en Molenmaker. Zo had Steenland wat te vieren, maar Molenmaker helemaal met twee gewonnen partijen.

Door deze overwinning maakt Dekker Almere een sprongetje van de zesde naar de vierde plaats in de eredivisie. De volledige stand en de uitslagen van de achtste competitieronde is als volgt

Volgende week zondag 6 november 2011 speelt Dekker Almere thuis om 14.00 uur in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker tegen TFS Barendrecht.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 30-10-2011 om 09:49 uur

    Alex van Zaanen, badmintopfotograaf was aanwezig bij deze wedstrijd en zal ons een paar foto´s doen toekomen.

  2. David op 30-10-2011 om 12:38 uur

    Zo neemt Roxanne mooi revanche voor haar nederlaag in de badmintonbabe-verkiezing! ;)

Reageer op dit bericht (“Maximale winst voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)