Badminton Vereniging Almere

Vierde plaats blijft in zicht voor Dekker Almere

ALMERE/ABEL IWEMA - Dekker Almere heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op een concurrent voor de vierde plaats in de eredivisie badminton. Victoria BC werd met 5-3 verslagen.

Opnieuw moest coach Eric Staats improviseren met zijn dames. Dit keer had hij in de damesdubbel en de gemengde dubbels wat tactische omzettingen gedaan om toch de zekerheid te hebben wat punten van de dames te krijgen.

Foto Studio Kastermans

Er was met name voor Yvonne Sie een belangrijke rol weggelegd. Sie speelde sinds lange tijd een damesenkelspel. ,,Zij heeft natuurlijk veel ervaring. We moesten wel wat improviseren met haar ranking, maar uiteindelijk levert dat toch een punt op", verklaarde coach Staats zijn tactische wissel. Yvonne Sie won vrij eenvoudig met 21-11 en 21-12 van Denise Hall. Dat betekende een 3-1 voorsprong. Het tandem Dave Khodabux en Jeroen van Moorst won hun dubbelspel eenvoudig en Stephan Branderhorst was ook weer zeker voor een punt. Het gelegenheidsduo Suzanne Mulkens en Monique Slaman verloor kansloos het damesdubbel en Roxanne Molemaker kan nog steeds de verwachtingen niet waarmaken. Zij verloor met 12-21 en 19-21 van Thamar Peters.

,,Toch was het haar beste wedstrijd tot nu toe", hield Staats een hand boven haar hoofd. Tegenvaller was zeker de nederlaag van Saber Afif tegen oud-Almere speler Robert Kwee. Met 16-21 en 17-21 kwam Afif tekort. De nummer één van de mannen was zichtbaar boos op zichzelf. ,,Het lijkt een mentale kwestie te worden voor Saber. Hij verliest zijn vierde wedstrijd op rij", was Staats opnieuw kritisch op Afif. Uiteindelijk was Staats positief over de prestatie van zijn team. ,,We zijn er vol voor gegaan en door de overwinning blijven we in de race voor de vierde plek", was de slotconclusie van de coach Almere.

Reageer op dit bericht (“Vierde plaats blijft in zicht voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)