Badminton Vereniging Almere

Reactie bondsbestuur Badminton Nederland op de uitspraak

De rechtbank te Utrecht heeft vandaag in de bodemprocedure vonnis gewezen in de door Dunlop Slazenger, RSL en enkele spelers aangespannen rechtszaak tegen de Nederlandse Badminton Bond (nu: 'Badminton Nederland') met als inzet het zogenaamde Yonex-contract.

BNL leidt het volgende af uit de uitspraak

BNL-voorzitter Ted van der Meer

"Wij werden als nieuw bondsbestuur geconfronteerd met rechtszaken vanwege een contract waar we part noch deel aan hadden. We zijn blij dat er duidelijkheid is. We kunnen nu weer gaan bouwen aan goede relaties met spelers en sponsors. We hadden hier al een voorschot opgenomen doordat we met behulp van Yonex alle spelers met hun eigen racket en logo zouden mogen selecteren voor de Europese kampioenschappen voor vrouwen- en mannenteams in Amsterdam in februari. Binnenkort maken de coaches de selecties bekend. Uiteraard bepalen zij de ploegen en niet het bestuur. Het bestuur hoopt van harte dat de spelers die worden geselecteerd ook weer 'ja' zeggen tegen Oranje zodat we optimale prestaties kunnen leveren."

Het BNL-bestuur bespreekt zaterdagmorgen op het bondsbureau in Nieuwegein de mogelijke consequenties van de uitspraak. De vergadering begint om 10.00 uur.

Reageer op dit bericht (“Reactie bondsbestuur Badminton Nederland op de uitspraak ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)