Badminton Vereniging Almere

Russische militairen gaan badmintonnen

MOSKOU - Rusland wil de gevechtskracht van de strijdkrachten vergroten door de militairen te laten badmintonnen. De krant Izvestia meldde maandag dat het ministerie van Defensie ongeveer 1000 rackets en tienduizenden shuttles wil aanschaffen. Sluipschutters behoren tot de eersten die het spel gaan beoefenen.

Badminton is nooit erg populair in Rusland geweest, maar dat is veranderd sinds president Dmitri Medvedev vorige maand onverwacht een loflied op het spel met de pluimbal aanhief. Het zou „verscheidene problemen oplossen”. Medvedev liet zich op zijn videoblog waarop hij de Russen aanmoedigt het racket ter hand te nemen, vereeuwigen met premier Vladimir Poetin. Zij spelen een korte rally.

Het hoofd training van het ministerie van Defensie is enthousiast. „Als je badminton speelt, gebruik je dezelfde spieren als wanneer je granaten, messen en andere voorwerpen gooit. Daarom is die sport zonder uitzondering erg goed voor alle soldaten”, zei Aleksandr Sjepelev tegen Izvestia.

Als U wilt (leren) badmintonnen dan kan dat altijd bij de Badminton Vereniging Almere. U hoeft er niet voor in Russische militaire dienst.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 14-11-2011 om 15:37 uur

    De Deen (!) Anders Fogh Rasmussen, secretaris-generaal van de Navo, en opvolger van Jan de Hoop Scheffer, roept een ieder op om toch vooral te gaan badmintonnen. Dit om het machtsevenwicht in de wereld niet te verstoren.

Reageer op dit bericht (“Russische militairen gaan badmintonnen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)