Badminton Vereniging Almere

Badmintonners BVA zakken plaats op ranglijst ondanks zege

ALMERE/ABEL IWEMA - Dekker Almere heeft de thuiswedstrijd tegen Roosterse BC zaterdagavond met 5-3 gewonnen. Dat was dezelfde uitslag als de uitwedstrijd. Coach Eric Staats was na afloop desondanks teleurgesteld in zijn ploeg. ,,We spelen thuis. We kunnen veel nadrukkelijker het verschil maken. En dan starten we zo matig.”

De trainer doelde op de herendubbel van Dave Khodabux en invaller Jelle Kelderhuis. Door familieomstandigheden was Jeroen van Moorst afwezig en hij werd node gemist. Khodabux wond zich vanaf de 11-4-voorsprong in de derde game dermate op over de wedstrijdleiding dat hij zichzelf en Kelderhuis volledig uit de wedstrijd speelde.

,,Je hoort mij nooit over de scheidsrechter, maar als de bond leerling-scheidsrechters zo’n wedstrijd laat fluiten dan krijg je echt hommeles”, ondersteunde Staats Khodabux in zijn kritiek. Inderdaad waren de beslissingen van de scheidsrechter twijfelachtig bij de service van het duo van Roosterse BC, maar dat het duo Nottelman en Dubbelman de derde game in de wacht sleepte met 17-21 dankten de Almeerders ook hun eigen instelling in die beslissende derde game.

Foto Studio Kastermans

De tegenvaller van die eerste verliespartij kwamen de spelers wel te boven. Vooral Saber Afif stemde zijn coach tevreden. ,,Hij heeft zijn opdracht goed uitgevoerd. Hij speelde geconcentreerd en heeft mijn verwachting waar gemaakt”, aldus Staats. Afif won met 16-21, 21-14 en 21-15 van Leon Nottelman.

De uit Engeland over gevlogen Rachel Howard betaalde de investering van die vlucht uit door haar single te winnen én met Yvonne Sie ook het damesdubbel.

Roxanne Molemaker stelde andermaal teleur, vond ook de trainer. ,,Ja , ik vond Roxanne in haar partij tegen Wendy Hoeve echt belabberd'', was hij duidelijk in zijn commentaar.

Ondanks de thuiszege moet Dekker Almere Van Zijderveld in de stand van de eredivisie voorbij laten gaan.

Reageer op dit bericht (“Badmintonners BVA zakken plaats op ranglijst ondanks zege ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)