Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Het is zondag 20 november 2011. Evenals vorige dagen is Nederland gevangen door de mist en misschien op deze zondag nog wel het hevigst. In Almere zie je geen hand en hond voor ogen. Het einde van mijn tuin is niet te zien, en aangezien het een postzegel van een tuin is, houdt dat in dat het zicht echt zeer en zeer beperkt is. Je kunt zelfs nauwelijks je hond uitlaten, want wel of niet aangelijnd, het zicht op de hond ben je zo kwijt, of andersom dat kan ook en de honden zijn hun baas kwijt.

Op radio en TV wordt gewaarschuwd voor de slechte weersomstandigheden en er wordt over kleurencodes gesproken. "Ga niet de weg op als het niet strikt noodzakelijk is", luidt het advies keer op keer. Op de site van De Telegraaf wordt dit ook nog eens breed uitgemeten in nog net geen chocoladeletters.

De website van Badminton Nederland is ook in nevelen gehuld. Onder het kopje afgelastingen slechts de standaardtekst, waaronder de aanwijzingen voor de kleurencodes. Geen proactief beleid dus van de LCW van Badminton Nederland, al zou je dat met deze weersomstandigheden wel verwachten. Niets daarvan. De site van Badminton Nederland is zelfs op een gegeven moment onbereikbaar.

Ouders van twee teams die hun kinderen naar de uitwedstrijden moeten brengen, in Groningen en Rotterdam slaan het advies van de media niet in de wind en besluiten om niet af te reizen.

Toch komt de LCW van Badminton Nederland nog wel in actie. Veertien dagen later liggen er twee brieven van de LCW op de deurmat van onze postbus. De twee teams krijgen ieder een boete van € 75,-- , acht wedstrijdpunten in mindering en moeten de extra kosten betalen om de wedstrijden alsnog in te halen. Bij die extra kosten kan ik mij overigens alles voorstellen. Bij dit soort overmachtsituaties kun je niet alleen de ontvangende vereniging voor de extra kosten op laten draaien, als die er al zijn.
Maar hoe kan de LCW nu deze boetes opleggen met de straf van acht wedstrijdpunten in mindering? Het is mij een volkomen raadsel. De verkeersveiligheid is in het geding, maar voor Badminton Nederland gelden kennelijk andere regels.

Het nieuwe bestuur heeft nog een lange weg te gaan om een cultuuromslag teweeg te brengen bij het bondsbureau. Dat is niet binnen een paar maanden gebeurd, dat realiseer ik mij ook wel, maar ik constateer jammer genoeg, dat er nog geen sprake is van een beginnende omslag. En als het helemaal niet lukt met die omslag, dan stel ik voor dat Badminton Nederland opnieuw een naamswijziging ondergaat. Zelf voel ik dan wel iets voor de Nederlandse Bottekoppen Bond.

Ik wens u allen een leuk Sinterklaasfeest en als er nog ruimte is in de zak van Sinterklaas, mag ik dan een suggestie doen?

Henk Staats

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 02-12-2011 om 12:00 uur

  Beste Henk, inderdaad een zeer vreemde beslissing van de bond. Zondag rond de klok van negen uur code geel vervolgens binnen een half uur naar oranje!!!. Er werd sterk afgereden om de weg op te gaan. Shanice moest in Groningen spelen en ik zou Feng meenemen. Ik denk er niet aan om in zeer dichte mist met iemands anders kind te gaan rijden voor een potje badminton. Normaliter maakt het mij niet uit en rij ik, nu vond ik het niet verantwoordelijk om te gaan rijden. Het zou de bond sieren als zij de strafmaatregelen zouden intrekken. Wellicht is dit tegen dovemans oren gezegd!!!!!

 2. netty op 02-12-2011 om 12:18 uur

  Ook al heeft Ernst al gereageerd.

  Een hele vreemde beslissing van de bond. Heel vervelend voor de vereniging om maar liefst 8 punten vermindering te krijgen. Niet over nagedacht door de bond.
  BVA denkt wel na. Zij hebben liever niet 2x 8 kinderen minder!
  Hulde.

 3. Henk Staats op 02-12-2011 om 14:40 uur

  Uit het reguliere weekoverzicht van Ted van der Meer blijkt ook hoe mistig het was:

  Zondag 20-11
  Vanwege de mist gaan enkele afspraken niet door.

  Dat geeft me de kans om door te werken aan het Jaarplan 2012. Verder schaatsen en voetbal gekeken en natuurlijk alles proberen te volgen over de Ajax-soap. De vraag die Nederland in een wurggreep houdt: “Ben je voor Johan (Cruijff) of Steven (ten Have) / Louis (van Gaal)?” Ik heb wel een antwoord, maar ik deel dat maar niet, want ik neem aan dat de BNL-leden net zo verdeeld zijn als de rest van het land.
  nieuws

 4. Edwin op 02-12-2011 om 15:03 uur

  Henk ,

  Je wil toch niet LCW belonen met een enkele reis Spanje ?
  Moeten ze wel vanaf Eindhoven vliegen met ...Air uit Ierland. Anders is deze € 150.00 nog te weinig. ]:)

 5. Wim Top op 02-12-2011 om 21:33 uur

  Is er wel contact opgenomen met de functionaris voor afgelastingen, voordat besloten werd om niet te gaan?

 6. Stephan op 02-12-2011 om 23:21 uur

  Wim, heb jij bij bnl wel eens iemand kunnen bereiken op zondagochtend? Normaal zijn ze al moeilijk bereikbaar, laat staan op zondagochtend...... Buiten dat vind ik de straf, mn 8 punten in mindering!!, volstrekt belachelijk. afspraken van ted gaan niet door en als er dan ouders zijn die het risico te groot vinden, mede op advies van de anwb, krijg je deze belachelijke straf.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)