Badminton Vereniging Almere

BVA jeugdteams kampioen!

Spanning ten top afgelopen zondag in de BVA hal. Zowel de J1 als de J8 wisten in hun laatste thuiswedstrijd kampioen te worden na een heel mooi seizoen jeugdcompetitie. De J1 diende slechts twee punten binnen te slepen voor het kampioenschap onder 17 met veren. De J8 daarentegen kreeg medekoploper van Zijderveld op bezoek en alleen de volle winst in de wedstrijd zou het kampioenschap voor dit team betekenen.

J1 vlnr: Anouk, Ailien, Jasper en Ytze.

Met zes punten voorsprong op de nummer twee kon onze J1 vol zelfvertrouwen beginnen aan hun kampioenswedstrijd tegen de J1 van Hoorn. In de 11 voorgaande wedstrijden was slechts één (uit)wedstrijd verloren gegaan met 3-5. Daarbij kwam dat ze de tweede helft van het competitie duidelijk een stijgende vorm hebben laten zien. Na de dubbels waren de gewenste twee punten al binnen en konden de high fives uitgedeeld worden aan elkaar en de supporters. In het vervolg werd alleen nog een single ingeleverd en stond er een meer dan overtuigende 7-1 op het scoreformulier.

De harde kern van de J8 wordt gevormd door de kampioenen van vorig jaar, Lily, Liviëna en Bas. Voor dit seizoen aangevuld met Davy en Edith die lieten zien moeiteloos het goede voorbeeld te kunnen volgen. De uitslagen laten dat ook duidelijk zien. Elfmaal werd er met 8-0 gewonnen en eenmaal met 7-1. De enige 5-3 nederlaag van het seizoen werd was de uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag, Van Zijderveld J4. Exact gelijk in punten betekende de uitnederlaag dat er thuis met minimaal 5-3 gewonnen diende te worden. Het beloofde niet alleen een spannende wedstrijd te worden, dat werd het ook.

J8 vlnr: Liviëna, Lily, Davy, Bas en Edith

Na vorig jaar met afstand ook de prijs voor de meest luidruchtige aanhang te hebben gewonnen, werd naast van de kelen en handen ook het nodige gevraagd van de zenuwen van de trouwe supporters van de J8. Van Zijderveld J4 was namelijk op volle oorlogssterkte aangetreden en zeker niet van plan om Almere die eerste plaats te gunnen. Na de dubbels was de stand met 1-1 mooi in evenwicht en kon het nog alle kanten. In de 4 singles wisten Bas, Lily en Davy uiteindelijk toch het verschil te maken met hun Amstelveense tegenstanders, terwijl Edith pas capituleerde na drie lange sets.

Met 4-2 op het scorebord moesten de mixen de beslissing brengen, waarbij de eerste mix van Bas en Lily in wederom een driesetter direct al het winnende punt opleverde. Het is dat we een echte badmintonhal hebben met een enorm hoog dak. Anders waren spelers en supporters niet alleen letterlijk een gat in de lucht gesprongen. Om het verdiende kampioenschap te benadrukken sleepten ook Davy en Liviëna hun mix binnen. Vooruitlopend op de officiële huldiging kregen zowel de J8 als de J1 nog een niet van echt te onderscheiden champagnefles van ons aller competitieleider Peter Verschoor.

De J1 geeft daarmee aan een mooie Almeerse traditie van J1 winnaars die op één uitzondering na al zo’n 15 jaar voortduurt. Over drie weken gaan ze samen met de J8 hun toch al mooie seizoen proberen nog meer glans te geven op de Regiomasters. Dit regionale kampioenschap wordt verspeeld in het weekeinde van 11-12 februari in de eigen thuisbasis. De J1 en de J8 kunnen alle support gebruiken om dit mooie seizoen nog meer glans te geven en misschien wel te verlengen met een nationaal vervolg.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 30-01-2012 om 09:27 uur

    Leuk verslag en prima gedaan. Nogmaals gefeliciteerd.

Reageer op dit bericht (“BVA jeugdteams kampioen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)