Badminton Vereniging Almere

Gelijkspel voor Carlton Almere tegen Amersfoort 2

Carlton Almere moest het zaterdag 14 januari 2012 in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker opnemen tegen de nummer 5 uit de poule, BC Amersfoort 2. Helaas moesten zij dit doen zonder Dennis Steenland, Jelle Kelderhuis en Marloes van Heteren. Deze drie spelers speelden mee met het eerste team, Dekker Almere, dat er in geslaagd is om ook dit jaar de play offs te halen. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat! Gelukkig wist Carlton Almere met de invallers Manon Sibbald, Yvonne Hoogland, Jayme van Elten en Leroy Brom ook een mooi resultaat neer te zetten.

Carlton

Met een wat rommelige start, dichte hal, een scheidsrechter die te laat was, wat schuiven en meten met de opstelling, werd er toch op tijd begonnen met de dubbels. De invallers Leroy Brom en Jayme van Elten hadden een zware kluif tegen Vincent de Vries en Quintus Thies. De heren van Almere hadden weinig kans tegen dit koppel, dat samen nog geen dubbel verloren heeft in de eerste divisie. Naast hen speelden Yvonne Hoogland en Monique Slaman tegen Karin Residay-Borger en Tamara Werson. Met 21-16 en 21-9 wisten zij deze partij winnend af te sluiten.

Andre Aantjes speelde vanwege zijn blessure aan zijn knie alleen het gemengddubbel, waardoor Jayme en Leroy zich klaar konden maken voor twee zware singles. Als eerste heer moest Jayme het opnemen tegen Eli Mambwe. De eerste set ging aardig gelijk op, maar helaas wist Eli deze set te winnen met 21-17. In de tweede set begon Jayme opnieuw goed, maar na wat foutjes werd ook deze set door Amersfoort binnengehaald.

Leroy mocht als tweede heer vandaag het veld betreden en nam het op tegen Vincent de Vries. Leroy vocht voor wat hij waard was, maar helaas was dat niet genoeg en moest hij in Vincent zijn meerdere erkennen. In de damessingle nam Yvonne Hoogland het op tegen Karin Residay-Borger. Met wat ups en downs wist Yvonne de eerste set naar zich toe te trekken. De tweede set wist Yvonne ook te winnen in de verlenging waardoor ze de tussenstand op 2-3 zette.

Manon speelde tegen Tamara Werson en liet zien dat ze weer helemaal hersteld is van alle blessures en wist zonder veel moeite te winnen in twee sets. Met deze 3-3 stand loopt Carlton Almere prima op schema.

In de mix speelden Leroy en Manon de eerste mix tegen Quintus en Tamara. Aan de uitslag is te zien dat de Almeerders een goede wedstrijd speelden. Ze gaven goede tegenstand maar helaas te weinig om de wedstrijd te winnen. Naast hen speelden Andre en Monique de tweede gemengddubbel tegen Eli en Karin. De eerste set ging aardig gelijk op maar Monique en Andre trokken aan het langste eind. Ook de tweede set was spannend en werd met 23-21 gewonnen door de Almeerders waardoor de eindstand uit kwam op 4-4.

Al met al een mooi resultaat, waarmee Carlton Almere volgende week zondag mogelijk al kampioen kan worden. De concurrent Duinwijck speelt op zaterdag, waardoor Carlton Almere precies zal weten hoeveel punten er zondag nodig zijn om het kampioenschap te behalen.

Reageer op dit bericht (“Gelijkspel voor Carlton Almere tegen Amersfoort 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)