Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere leeft tussen hoop en vrees

ALMERE/ABEL IWEMA - Dekker Almere staat morgenavond voor een behoorlijke krachtsinspanning. De ploeg moet in de uitwedstrijd tegen TFS uit Barendrecht twee punten voorsprong op de ranglijst verdedigen tegen nummer vijf Van Zijderveld. Inzet is het bereiken van de play-offs voor de eerste vier teams uit de eredivisie badminton. Helemaal gerust op een goede afloop zijn ze bij Dekker niet.

,,We missen in ieder geval Dave Khodabux en Saber Afif. Wegens bondsverplichtingen zijn beide spelers actief in Estland", vertelt coach Eric Staats.

Voorzitter Henk Staats toonde zich naar de badmintonbond al kritisch. ,,Natuurlijk zijn we vereerd dat deze spelers bij ons spelen maar het moment van deze uitzending is wel heel ongelukkig voor ons. Zeker omdat wij meer benadeeld worden in deze fase dan bijvoorbeeld Van Zijderveld", moppert de voorzitter van de badmintonclub.

Bij de spelers overheerst het gevoel er extra voor te moeten gaan. ,,Met de juiste focus en inzet moeten we een maximaal resultaat kunnen behalen. Het zal niet aan mij liggen", meent de van zelfvertrouwen overlopende Stephan Branderhorst. Coach Staats zal in zijn opstelling moeten puzzelen.

,,Ik moet behoorlijk improviseren. In het dubbelspel bij de mannen ligt de combinatie Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst voor de hand, maar ik wil mij vooraf ook niet teveel in de kaarten laten kijken", zo is hij beducht voor de concurrentie. Wellicht kan hij nog iets anders verzinnen als blijkt dat beide internationals snel zijn uitgespeeld. ,,Daar houd ik geen rekening mee. Het is behoorlijk zuur dat we in onze sterkste onderdeel zo verzwakt zijn", sipt hij nog even. ,,Mijn team is er echter behoorlijk mee bezig en misschien levert dat ons wel de play-off plek op.’’

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Eric Khodabux op 14-01-2012 om 23:05 uur

    Dekker Almere, van harte gefeliciteerd. Jullie zijn TOP.
    Eric je hebt het fantastisch gedaan. Ik ben trots op jullie allen. :D

  2. Vincent op 15-01-2012 om 00:09 uur

    Play-off ! ! !
    GEFELICITEERD

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere leeft tussen hoop en vrees ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)