Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere redt het niet in Wateringen

Zaterdagmiddag 28 januari 2012 heeft Dekker Almere de play-offwedstrijd tegen Van Zundert Velo met 4-2 verloren. Ook in de Velohal waren zeker 300 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen en die hebben er geen spijt van gehad. Prachtige partijen in een geweldige ambiance, kortom een opnieuw groot reclameblok voor de badmintonsport, evenals trouwens de thuiswedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zundert Velo.

In de thuiswedstrijd was de cruciale partij de herenenkel van Saber Afif tegen Dennis van Daalen de Jel. Thuis verloor Saber Afif in drie games, maar in Wateringen was Dennis van Daalen de Jel overduidelijk de betere met de gamestanden 21-13 en 21-13, daar kan geen misverstand over bestaan.

Begonnen werd er echter met het mannendubbel en het vrouwendubbel. In de vrouwendubbel hadden Yvonne Sie samen Roxanne Molenmaker niet veel in te brengen tegen Halkema en De Visch van Eibergen (21-05 en 21-09). Maar des te spannender was het bij de mannen.
Dave Khodabux met Jeroen van Moorst en Van Daalen de Jel met Suijkerland zijn aan elkaar gewaagd. Ook nu weer een mannendubbel om de vingers bij af te likken. De eerste game met 21-14 voor de Velonaren, de tweede game voor de Almeerders. En dan de derde game, die tot de pauze gelijk opgaat. Vervolgens lopen de Wateringers weg tot 16-11 en dan geeft niemand nog wat voor de kansen van het Dekker Almereduo. Maar die komen terug van deze achterstand, het wordt 18-18 en tenslotte winnen De Buks en Van Moorst met 18-21. Een weergaloze partij!

Stephan Branderhorst maakte er opnieuw een drie-gamer van tegen Middelburg. De eerste game eindigde met een 20-22 winst voor Branderhorst en de tweede was met 21-14 voor Middelburg. In de derde game liep Branderhorst na de pauze snel uit naar 19-14 en Middelburg was niet in staat terug te komen en zo won Branderhorst met 16-21.

Manon Sibbald, maandenlang geblesseerd, speelde haar tweede wedstrijd voor Dekker Almere en bood flinke weerstand aan De Visch van Eibergen, maar het werd toch 21-17 voor De Visch van Eibergen. De tweede game was met 21-12 voor de speelster van Van Zundert Velo.

Dit bestand bestaat niet

Vervolgens werd de tweede vrouwenenkel gespeeld, hetgeen als 'een huppel' van de referee kan worden aangemerkt. Zonder overleg met de teammanager besloot de referee hiertoe, volgens zeggen om de Dennis van Daalen de Jel na zijn mannendubbel meer pauze te gunnen. Maar de pauze had ruim langer geduurd dan de voorgeschreven tijd, dus er was geen enkele reden om van het programma af te wijken. Heel vreemd dat dit zo maar kan

Roxanne Molenmaker kon het niet bolwerken tegen Lisa Malaihollo. Aanvankelijk hielden de speelsters elkaar in evenwicht, maar op de beslissende momenten nam Malaihollo afstand (21-12). De tweede game was de tegenstand van Molenmaker groter, maar ook dat kon niet verhinderen dat de zege voor de Wateringse was met 21-16.

Carlton

De partij waar een ieder reikhalzend naar uit keek, de mannensingle van Saber Afif tegen Van Daalen de Jel, had jammer genoeg toch iets van een anticlimax. Zoals al eerder gezegd was de Velospeler vanavond zonder meer de betere en dat betekende dat door de winst van Van Daalen de Jel het felbegeerde vierde punt door Van Zundert Velo werd gescoord en de finaleplaats werd veiliggesteld.

Aan een heerlijk avondje badminton was een einde gekomen en de felicitaties gaan uit naar Van Zundert Velo, die verdiend hebben gewonnen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Peter van Daalen de Jel op 28-01-2012 om 22:34 uur

    Bedankt Henk, het was inderdaad een mooie, sportieve badmintonavond. Werkelijk reclame voor het badminton. De "huppel" van de referee Andre de Wit betwijfel ik, omdat ik voor mijn neus overleg zag plaatsvinden tussen Andre en de coach van Almere, die instemmend knikte, maar dat is niet belangrijk. Ik zeg dit alleen ter verdedinging van Andre, die ik al die jaren geen "huppels" heb zien maken ;>)

    Iedereen bedankt, spelers, maar ook al degenen er om heen die dit badmintonspektakel mogelijk hebben gemaakt. Het was een moooie avond, die bij VELO natuurlijk ook nog erg gezellig werd.

    Spelers van Almere, julle hebben mede gezorgd dat zoveel mensen zich geweldig vermaakt hebben. Dank en succes.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere redt het niet in Wateringen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)