Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere toch weer bij eerste vier van Nederland

BARENDRECHT/ABEL IWEMA - Voor het tweede jaar op rij is Dekker Almere er dit weekend in geslaagd de play-offs van de eredivisie badminton te bereiken. Met een fraaie 1-7-overwinning op TFS uit Barendrecht hield het team van Eric Staats de touwtjes in eigen handen en plaatste het zich opnieuw voor de strijd om het landskampioenschap. Concurrent Van Zijderveld won ook, maar kwam met de 6-2-overwinning op Roosterse BC drie punten tekort.

,,Een heel bijzondere prestatie van mijn team. Iedereen is dolgelukkig", was de reactie van de eerstejaars coach. Zeker Staats verdient een pluim omdat hij dit seizoen zijn steeds wisselende samenstellingen succesvol kon laten zijn. Zaterdagavond toverde hij Rachel Howard uit de hoge hoed. De Engelse werd speciaal voor deze wedstrijd ingevlogen en beschaamde het vertrouwen niet. Zij won haar partij. Daarnaast maakte Staats gebruik van tweede teamspelers Dennis Steenland, Jelle Kelderhuis en Marloes van Heteren. Ook zij betaalden het in hen gestelde vertrouwen dubbel en dwars uit.

,,Door de afwezigheid van Saber Afif en Dave Khodabux en het wisselvallige optreden van Roxanne Molenmaker moest ik voor deze wedstrijd wel iets bedenken. Gelukkig heeft iedereen de juiste focus bewaard", was Staats lovend. ,,Na de eerste partij van Jeroen van Moorst en Stephan Branderhorst in het herendubbel kon het niet meer verkeerd gaan", sprak hij dolgelukkig. Het gelegenheidsduo liet het niet op een driesetter aankomen en won na een bloedstollende tweede set met 21-23 van het Barendrechtse duo.

Die overwinning sterkte de andere spelers. Dekker Almere verloor het enige punt in het gemengd dubbel van Dennis Steenland en Marloes van Heteren. ,,Over twee weken spelen we de eerste play-off wedstrijd tegen Van Zundert Velo. Nu nog even geniete

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere toch weer bij eerste vier van Nederland ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)