Badminton Vereniging Almere

Heren-1 pakt de titel!

Voor het eerste (en enige) herenteam van de BVAlmere was het dinsdagavond de avond van de waarheid. In de altijd lastige uitwedstrijd tegen het eerste (en enige) herenteam van de Harpoen uit De Rijp moesten ze het gat van drie punten met het reeds uitgespeelde eerste (maar niet enige) herenteam van Castricum zien te dichten.

De harde kern van supporters was met acht man/vrouw sterk met het team meegekomen om de heren de broodnodige steun te verlenen. Hoewel het soms voor de overige teams wat rumoerig was, was de lokale politie na afloop uiterst tevreden over het gedrag van de BVA supporters.

Over de wedstrijd zelf kan ik zeggen dat de spelers duidelijk last hadden van de zenuwen. Normaal gesproken staan de wedstrijden van dit team garant voor allerhande technische hoogstandjes, rally’s van hoog niveau(soms tot tegen het plafond) en een enorm spelinzicht, maar deze avond moesten we het toch vooral hebben van de inzet en vechtlust. Gelukkig was dit voldoende om de titel in de 2e klasse binnen te halen, de 5-3 overwinning was ruim voldoende om Castricum te passeren op de ranglijst. Na het bevrijdende vierde punt werd het kampioenschap op gepaste wijze gevierd, waarna de resterende partijen nog gespeeld werden.

Helaas ook nog wat minder goed nieuws, het lijkt erop dat Bert Schirris , de veteraan van dit team, zijn laatste wedstrijd voor Almere heeft gespeeld. Nu zoonlief groot genoeg is om op eigen gelegenheid naar Almere te rijden, gaat Bert weer wat dichter bij huis badmintonnen. Bert, namens supporters en spelers bedankt voor je bijdrage aan het kampioenschap en aan de sfeer in het team, en denk er nog eens goed over na of je wel echt weg wil.

En het bleef nog lang onrustig in De Rijp

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 25-01-2012 om 15:28 uur

  Van harte gefeliciteerd!

 2. Eddy Odijk op 25-01-2012 om 16:30 uur

  Goed bezig mannen!

 3. Krijn op 25-01-2012 om 16:33 uur

  Gefeliciteerd! Foto voor het nageslacht ook toegevoegd op http://www.bvalmere.nl/senioren/teams-2011-2012/team-h1 :)

 4. Ernst op 25-01-2012 om 19:08 uur

  He mannen, van harte en Bert, denk er nog eens goed over na!!!! ]:) ]:) ]:) ]:)

 5. FrankM op 25-01-2012 om 21:57 uur

  TOPPERS!!!!

Reageer op dit bericht (“Heren-1 pakt de titel! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)