Badminton Vereniging Almere

Stunt in Barendrecht, play offs voor Dekker Almere

Dekker Almere heeft in Barendrecht het schier onmogelijke gepresteerd door met 1-7 te winnen van TFS Barendrecht. Dat mag gerust een sensationele overwinning worden genoemd, want coach Erik Staats kon niet beschikken over zijn topspelers Saber Afif en Dave Khodabux. Staats selecteerde voor deze wedstrijd uit team 2, Carlton Almere, Marloes van Heteren, Dennis Steenland en Jelle Kelderhuis en liet tevens de Engelse Rachel Howard overkomen. Samen met Stephan Branderhorst, Roxanne Molenmaker, Jeroen van Moorst en Yvonne Sie, waren de spelers in staat tot deze monsterscore, maar er moet wel worden bij gezegd dat TFS Barendrecht het moest stellen zonder Sabar Lapré.

De spelers en de begeleiders van Dekker Almere waren tot op het bot gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten na het ongelooflijke gestuntel van Badminton Nederland met de Estland-uitzendingen. En een goede prestatie werd er zonder meer neergezet.

Stephan Branderhorst en Jeroen van Moorst speelden het mannendubbel tegen Michiel Kruijt en het 16-jarige talent van TFS Barendrecht Ravin Jhinkoe-Rai. De eerste game was met 12-21 duidelijk voor Branderhorst en Van Moorst, maar in de tweede game lag het initiatief duidelijk bij de TFS-ers. De Almeerders keken dan ook tegen een achterstand aan die pas aan het eind van de tweede game werd ingelopen en de benauwde winst bracht met 21-23.

Yvonne Sie en Rachel Howard werden in de eerste game van het vrouwendubbel op een nederlaag getrakteerd door Daisy Bommeleyn en Monique Broeke (21-15). In de tweede game speelden de Almeerders aanzienlijk beter en wisten met 18-21 te winnen. De derde game waren Howard en Sie kennelijk warm gedraaid en trokken zij aan de badmintontouwtjes, getuige de winst met 10-21.

Dit bestand bestaat niet

Roxanne Molenmaker wilde haar singlepartij tegen Pascalle van Nielen zeer beslist winnen en de Limburgse in Almeerse dienst gaf dan ook alles. Aanvankelijk ging de partij in de eerste game gelijk op, maar Roxy liep in het tweede deel van de game weg van haar tegenstandster (15-21). De tweede game gaf hetzelfde beeld te zien. Een onverzettelijke Roxy won dan ook met 12-21. Een opsteker voor Roxy en voor Dekker Almere een 0-3 voorsprong.

Samenwerking

Stephan Branderhorst trof als tegenstander Stacey Bouwman in zijn single en Branderhorst won de eerste game min of meer eenvoudig met 14-21. Niets leek een overwinning voor Branderhorst in de tweede game in de weg te staan, maar Branderhorst raakte de weg juist kwijt. Een aanvankelijke voorsprong van 2-7 voor Branderhorst smolt als sneeuw voor de zon weg en Bouwman pakte de tweede game met 21-13. En in de derde game verging het Branderhorst bepaald niet beter en keek hij niet alleen tegen een 16-12 achterstand aan, maar keek hij ook hopeloos in het rond. Felle aansporingen van zijn medespelers, teammanager Emmy Vlaar en fysio Henk Folmer kwamen net op tijd, want Branderhorst begon zo waar weer zijn eigen spel te spelen en hij won alsnog met 18-21.

Jelle Kelderhuis had Ravin Jhinkoe-Rai als opponent en Jhinkoe-Rai speelde frank en vrij en Kelderhuis juist onder grote druk. Kelderhuis won geconcentreerd spelend de eerste game met 12-21 en nam ook in de tweede game een grote voorsprong. Die voorsprong was toch niet voldoende om de game met winst af te sluiten (25-23). In de derde game liet Kelderhuis zich niet gek maken door de luide aanmoedigingen van het Barendrechtse publiek en won hij met 14-21.

Rachel Howard deed waarvoor ze was ingevlogen en won de eerste game ruim met 13-21 van Monique Broeke. De Engelse psychologe had het in het eerste deel van de tweede game bepaald moeilijk tegen Broeke, maar de psychologe is bijna vanzelfsprekend in het voordeel bij 'de oorlogsvoering' en won met 15-21.

Dennis Steenland en Marloes van Heteren hadden de ondankbare taak om het te moeten opnemen in hun gemengd dubbel tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn, een sterk koppel. De eerste game was met 21-14 voor TFS, maar in de tweede game ging de strijd gelijk op. Kruijt en Bommeleyn wonnen nipt met 22-20, en Steenland en Van Heteren verloren dus weliswaar, maar met ere.

Jeroen van Moorst en Yvonne Sie hadden in de eerste game van hun gemengd dubbel weinig tegenstand van Stacey Bouwman en Jeannette van der Werff (11-21). Maar in de tweede game was het andere koek. De Almeerders keken steeds tegen een achterstand aan en met 20-18 was het zelfs gamepoint voor Bouwman en Van der Werff. Toch wisten Van Moorst en Sie op inzet dit gamepoint weg te werken en alsnog met 20-22 de game en de partij te winnen en de eindstand in het duel TFS Barendrecht tegen Dekker Almere op 1-7 te bepalen.

En aangezien de naaste concurrent voor de vierde play-offplek, het Amstelveense Van Zijderveld 'slechts' won met 6-2 van Kembit Roosterse, liep Dekker Almere zelfs nog een punt uit op Van Zijderveld.

Coach Erik Staats omschreef het behalen van de play-offs als volgt: "Geweldig om opnieuw de play-offs te halen, maar het was een zwaar seizoen. In feite is het niet alleen een prestatie van Dekker Almere, maar van de hele vereniging. Iedere wedstrijd was het een puzzel om de personele bezetting rond te krijgen en heel vaak hebben we een beroep moeten doen op spelers van Carlton Almere-2, Carlton Almere-3 en Carlton Almere-4. Zo is het bijvoorbeeld werkelijk heel knap dat Carlton Almere-2 nog steeds lijstaanvoerder is in de eerste divisie, want dit team is vaak leeggeplukt om voor Dekker Almere een representatief team op de been te brengen. En wat te denken van Carlton Almere-4, dat er bovendien in slaagt om kampioen te worden. Daarom is het behalen van de play-offs een prestatie van ook de hele vereniging".

Wanneer de play-offs worden gespeeld tegen Van Zundert Velo, dat laten we u vanzelfsprekend zo snel mogelijk weten. Het is niet te hopen dat de play-offs samenvallen met toernooiuitzendingen, maar met Badminton Nederland sluiten we niets uit.

Voor de cijferfetisjisten onder ons de uitslagen van de laatste speelronde en de stand na de reguliere competitie, met dank aan NOS-teletekst.

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. FrankM op 14-01-2012 om 23:19 uur

  gefeliciteerd!!! :+

 2. Henk Staats op 15-01-2012 om 00:17 uur

  Een grandioze prestatie. Opnieuw de play-offs!!

 3. Jeroen van Moorst op 15-01-2012 om 01:29 uur

  Heel Nice!! :) :) :) :) :)

 4. Aisha op 15-01-2012 om 10:18 uur

  Gefeliciteerd allemaal!

 5. Lida Staats op 15-01-2012 om 11:13 uur

  Petje af voor deze prestatie. Van harte gefeliciteerd allemaal.

 6. Henk Staats op 15-01-2012 om 12:30 uur

  Bedankt voor de foto's Emmy.

 7. Ernst op 15-01-2012 om 13:05 uur

  Goed gewerkt jongens, jullie kunnen het wel!!!!!

 8. Eric Khodabux op 15-01-2012 om 13:19 uur

  Ik ben geweldig trots op Eric en zijn team. Goed gedaan jongens.

 9. Ronald Schalk op 15-01-2012 om 15:51 uur

  Erg goed gedaan! Op naar de playoffs!

 10. Jolanda van Balen Walter op 15-01-2012 om 16:10 uur

  GEWELDIG!!!
  Gefeliciteerd team 1 :D

 11. Paula Wijnands op 15-01-2012 om 18:55 uur

  Toppers zijn het!!!

Reageer op dit bericht (“Stunt in Barendrecht, play offs voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)