Badminton Vereniging Almere

Tussenstand BVA jeugdteams

De goede voornemens qua jeugdcompetitie trappen we ook dit jaar weer af met een voor- en achteruitblik op het lopende seizoen. In dit overzichtje gaat blijken dat de meeste van onze BVA jeugdteams het ook dit seizoen weer heel goed doen. Gelukkig zijn de meeste poules dit jaar weer gevuld met acht of zeven teams, daar waar vorig jaar dat eerder uitzonderingen waren. Voor een aantal teams geldt dat de beslissingen in de poule juist aankomen op de nog resterende drie wedstrijden in januari.

J10: De J10 speelt U11 en wordt gevormd door Lisanna, Diede, Tim, Ruben en Robin die bij hun debuut in de jeugdcompetitie op een keurige derde plaats staan. Duinwijck en Velsen zijn hier niet meer te achterhalen en de nummer vier ligt een straatlengte achter zodat ze als derde gaan eindigen. Elke wedstrijd hier is weer een feest door het enthousiasme en de onbevangenheid van spelers en ouders.

J9: Ook hier weer een team met vijf debutanten die elke week weer genieten van hun wedstrijden en het daarbij heel goed doen in de klasse U13. Bij Rianne, Jody, Amy, Joey en Dylan zit tussen de plaatsen drie tot en met zes slechts vijf punten verschil, terwijl de onderste en bovenste plaatsen buiten bereik zijn. Nu op de vijfde plaats heeft dit aanstormende team, gezien het resterende programma, eerder uitzicht op de derde plaats dan de zesde.

J8: Als het ergens spannend is dan is het wel in de poule van onze J8 in de U13. Voor Edith, Lily, Liviena, Bas en Davy gaat de beslissing waarschijnlijk pas vallen in de laatste wedstrijd. Gezamenlijk gaan ze op kop met de J4 van van Zijderveld. De uitwedstrijd in Amstelveen werd nipt verloren met 5-3, maar inmiddels gelijk in punten maken ze zich op voor de laatste en beslissende wedstrijd. De reputatie van de aanhang kennende zal dit team tot het laatste punt onvermoeibaar aangemoedigd worden.

J7: Dit team speelt in de U15 klasse en weert zich hier kranig. Marjon, Yu-Mei, Cindy, Roel en Milan staan nu derde in hun poule. Maar net als bij de J9 staan hier vier teams op slechts vijf punten van elkaar. En in dit geval gaat het om wie er als tweede gaat eindigen. Tegen de koploper speelde dit team in de uitwedstrijd gelijk, waarmee ze laten zien dat die tweede plaats absoluut nog mogelijk is. Hier is bijna elke wedstrijd weer spannend, getuige de zes keer dat er gelijk werd gespeeld.

J6: Natasja, Daphne, Timo, Pjotr en Robin spelen in de U15 klasse met veren in een bijzonder sterke poule met twee teams van Duinwijck en van Zijderveld. De laatste wedstrijden laten zien dat dit team wel de nodige progressie laat zien, waar dit seizoen ook zeker voor bedoeld was. Momenteel staan ze zesde. Met een weer fitte Natasja gaat dit team zeker nog een paar mooie wedstrijden laten zien.

J5: De J5 moet dit jaar voor het eerst U17 spelen. En voor Megan, Anna, Casper, Robin en Tobias is dit toch enigszins wennen. De inzet wordt nog niet in al te veel punten omgezet, wat zich uit in de laatste plaats in een poule van zeven. Hier kunnen we zeker ook spreken van een spannende strijd, maar in dit geval om plaats zeven, waarbij de beslissing waarschijnlijk in de voorlaatste wedstrijd valt.

J4: Daniëlla, Isis, Bruce en Daan spelen dit jaar U17 en allemaal voor het eerst met veren. In een poule met zeven teams zijn alleen de eerste twee plaatsten vergeven. Tussen plaats drie tot en met zeven zit slechts zeven punten verschil en daartussen is alles mogelijk. Zeker Daan verdient een compliment omdat hij als debuterende speler in een dergelijke sterke klasse zich heel behoorlijk staande weet te houden. Momenteel zesde, maar stuivertje wisselen is hier elke week het geval.

J3: De J3 speelt in dezelfde klasse, U17 veren, als de J4. Ook hier een debutant Mary, die wordt vergezeld door Tessa, Sander en Sander. Waar de J4 zich aan de onderkant van plaats drie tot en met zeven bevindt, is de verwachting dat de J3 zich vaster op de derde plaats zal nestelen in de komende wedstrijden. Voor een team waarvoor alle spelers voor het eerst met elkaar spelen is dit een mooi resultaat.

J2: Ook voor de J2 geldt dat geen van deze spelers eerder met elkaar in een team heeft gespeeld. Toch doen Chiara, Floor, Mickey en Rowan het erg goed en staan ze op een mooie tweede plaats. De koploper treffen ze in de laatste wedstrijd en gezien de ongeslagen status van die tegenstander zullen ze het verschil met de nummer drie in de eerste twee wedstrijden moeten zien te maken.

J1: Als laatste aan de beurt, maar zeker niet als de minste team heeft de BVA J1 een mooie traditie hoog te houden. Ailien, Anouk, Ytze en Jasper staan namelijk op een mooie eerste plaats met drie punten voorsprong op de nummer twee en vier op de nummer drie. Als ze deze knappe prestatie vast weten te houden tot het einde voegen ze zich in een illuster rijtje met BVA J1 teams die bovenaan eindigden!

De teams zijn voor dit seizoen ingedeeld met het uitgangspunt om er zoveel mogelijk van te leren. Dat lukt vooral als er elke keer ‘echte’ wedstrijden gespeeld moeten worden waarbij er geen sprake is van inmaakpartijen, aan welke kant je ook staat. Dit jaar is dat bij vrijwel alle teams het geval en de progressie is bij de meesten ook zichtbaar. Voor spannende wedstrijden kan je in januari dus op de zondagochtend terecht bij al onze jeugdteams!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Liviëna op 13-01-2012 om 22:37 uur

    Daar konden we helemaal niks aan doen hoor!!!! |:(

Reageer op dit bericht (“Tussenstand BVA jeugdteams ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)