Badminton Vereniging Almere

Update bondscompetitie

Met nog 3 wedstrijden te spelen in deze competitie is het leuk om even de stand van zaken erbij te pakken voor wat betreft teams 2 t/m 10, die uitkomen in de bondscompetitie. Wie maken er (nog) kans op het kampioenschap en wie degradeert misschien wel? Lees het hieronder.

Team 2 doet het weer uitstekend dit jaar en staat met een voorsprong van 10 punten bovenaan in de 1e divisie, afdeling 1. Als ze niet verslappen, halen ze het kampioenschap binnen. Een topprestatie vanwege alle wisselende opstellingen.

Team 3 staat op dit moment 4e met 50 punten uit 11 wedstrijden. De nummer 1-positie is nog in zicht, want BCRS 1 staat met 55 punten bovenaan. Gelukkig heeft de bond de boete van 8 punten aftrek kwijtgescholden vanwege de afgelasting in november.

Team 4 heeft een ruime voorsprong op de concurrentie en het moet raar lopen willen ze geen kampioen worden. Met een voorsprong van 16 punten op Van Zijderveld 5, kan het zelfs zo zijn dat de champagne komend weekend al open kan. Dit betekent volgend seizoen een 2e team in de 1e divisie!

Ook team 5 ligt op koers voor het kampioenschap in de 3e divisie, afdeling 5. De komende weken wordt een voorsprong van 10 punten verdedigd, wat normaliter genoeg marge moet zijn om de titel te pakken. Van Zundert/Velo 5 en SV Irene 1 maken alleen nog een kleine kans.

Team 6 staat op een mooie 3e plek en spelen een degelijk seizoen. Het kampioenschap is niet meer mogelijk, maar een goede eindklassering in de top 3 is een mooie prestatie.

Team 7 heeft het zwaar dit jaar. Naast de vele blessures in dit team is ook de plek op de ranglijst niet hoog; plaats 6. Het ziet er naar uit dat handhaving nog prima te bereiken is, dus zet hem nog even op team 7!
Gelukkig heeft de bond ook de boete van 8 strafpunten kwijtgescholden voor dit team.

Het feestteam 8 doet het uitstekend in de 4e divisie, afdeling 12. Met een wedstrijd minder gespeeld staan ze 6 punten achter op de nummer 1 BV Houten. Alle kans dus nog om het kampioenschap te halen. De rest van de concurrenten liggen al ver achter. De blessure van Suus was even schrikken, maar ze is weer aan de goede hand. Succes de laatste 3 wedstrijden!

Team 9 heeft ook een pittig seizoen achter de rug. Alle leden spelen voor het eerst in de 4e divisie en hebben flink wat moeilijke wedstrijden gespeeld. Op dit moment staat team 9 onderaan, maar nog wel 4 punten verwijderd van handhaving. De komende 3 wedstrijden zijn dus cruciaal! Hopelijk mag het team in de eigen formatie vechten voor zijn laatste kansen...

Volgens mij het jongste team van de seniorencompetitie dit seizoen is team 10. Deze tieners doen het erg goed in de 4e divisie, afdeling 4. Na 12 wedstrijden staan ze op de 1e plaats met 69 punten. Hoornse BV 2 staat op 7 punten achterstand op plaats 2, maar met nog een wedstrijd meer te spelen. Nog genoeg spanning voor de komende weken, met hopelijk een kampioenschap als resultaat. Succes!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Johan op 11-01-2012 om 20:55 uur

    Leuk en handig deze korte update van alle teams.

Reageer op dit bericht (“Update bondscompetitie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)