Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Januari 2012 was werkelijk een mooie maand. Heel veel kampioenen in de competitie met in de ogen van de STC promoties van teams naar strategische posities voor het seizoen 2012/2013. Vrijwel alle doelstellingen zijn gehaald of misschien zelfs wel alle doelstellingen.

Mooi was ook de Houdine-act van Dekker Almere uit tegen TFS Barendrecht. Als gevolg van de Estland-uitzendingen waren onze toppers afwezig, maar toch wist Dekker Almere een 7-1 overwinning te bewerkstelligen. Een knappe prestatie en voor het tweede achtereenvolgende jaar bereikte Dekker Almere de play-offs. De finale haalden we niet, we verloren van Van Zundert Velo, maar Dekker Almere verloor met ere. We waren een waardig tegenstander in twee prachtige duels.
En in beide duels, zowel in Almere als in Wateringen, was de publieke belangstelling groot met ruim 300 toeschouwers per duel! Het zou voor Badminton Nederland een eyeopener moeten zijn om de eredivisie op de juiste waarde te schatten en niet langer als een achtergestelde competitie te behandelen. Ik hoop dat er ook 600 toeschouwers naar het EK komen in Amsterdam.

In het seizoen 2012/2013 bestaat de vereniging 25 jaar en iemand stelde voor om Sportcomplex Carl Dekker kandidaat te stellen voor de finale om het landskampioenschap. Nu gaat de vereniging strikt formeel niet over het beschikbaar stellen van het sportcomplex, het is de stichting die het beheer voert over het sportcomplex die daar over gaat.

Maar er worden nogal wat voorwaarden gesteld aan het organiseren van een dergelijke finale die onder de verantwoordelijkheid valt van Badminton Nederland. Zo hebben we al een probleem met onze adverteerders en sponsors. Het plaatsen van onze reclameborden in de boarding is al niet toegestaan als de landelijke TV komt, tenzij er voor betaald wordt, en wellicht hebben we ook al een probleem met de reclameborden aan de wand. Dat hebben we in het verleden ook al eens gehad toen in het sportcomplex een zogenoemde Top-Zes werd georganiseerd. Leuk bericht voor onze trouwe adverteerders en sponsors dat het plaatsen van hun borden niet toegestaan is, tenzij er extra voor betaald wordt. Nee, die boodschap gaan wij niet overbrengen aan onze sponsors en adverteerders.

Overigens, zelfs met de play-offwedstrijden loop je het risico dat als de landelijke TV zou komen, onze eigen borden niet in de boarding zouden mogen staan. Maar de landelijke TV laat zich niet zien.

Dat doet overigens wel Omroep Flevoland. Met radio en TV heel vaak aanwezig en daar zijn we heel blij mee. Dat geldt trouwens ook voor de schrijvende pers en de fotografen zoals van de AlmereVandaag, De Almare en de Almere Deze Week. Over media-aandacht hebben we bepaald niet te klagen, maar we doen er als vereniging ook weer veel aan om de PR en de marketing van onze vereniging en de badmintonsport vooral niet te verwaarlozen.

En niet te vergeten het feit dat onze eigen clubfotografen ieder evenement op de gevoelige plaat vastleggen en dat topfotografen in badmintonland, zoals Alex van Zaanen en René Lagerwaard, ook steeds vaker bij onze eredivisiewedstrijden te vinden zijn!

Marloes van Heteren, bestuurslid van BNL en speler van Carlton Almere-2 kwam met het idee om de kampioenen der beide eerste divisies een wedstrijd tegen elkaar te laten spelen om te bepalen wie de echte kampioen is. Dat is een heel leuk idee en dat wordt omarmd door het bestuur. Zou leuk zijn als het door ging!

En bestuurlijk hebben we nog meer goed nieuws. Met Conny Cashoek als secretaris mogen we onze handen dichtknijpen. Vele jaren actief voor de vereniging in vele functies, erelid en nu secretaris van de vereniging.
En Ingrid van der Putten wordt de secretaris van de sponsorcommissie en de twee krasse knarren die nu de sponsorcommissie runnen, kunnen die ondersteuning goed gebruiken.
Good-old Henk Smit, ook erelid en in vele functies actief binnen de vereniging, gaat als verhuurfunctionaris optreden voor de BSAO, de beheerstichting van het sportcomplex.

Voorts is onze penningmeester Vincent Festen door Sportservice Flevoland gevraagd om in een aantal sessies een inbreng te leveren om sportverenigingen zichzelf beter in financieel opzicht te kunnen monitoren. Kan je als een groot compliment beschouwen.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)