Badminton Vereniging Almere

Zware opgave Dekker Almere

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - Mochten de badmintonners van Dekker Almere de finale van de play offs om het landskampioenschap toch nog halen dan zal dat meer geluk dan wijsheid zijn. Gisteravond werd namelijk de eerste halve finale om de titel in de eredivisie met 3-5 verloren van Velo uit Wateringen. Zaterdag is de return.

,,Het zal heel moeilijk worden’’, was coach Erik Staats realistisch. ,,We moeten er in ieder geval voor gaan’’, reageerde Saber Afif, eerste heer bij de Almeerders.

Afif zorgde gisteren door zijn enkelspel te verliezen dat het voorbedachte plan van Staats in duigen viel. Die had namelijk gehoopt op een 4-4-gelijkspel, maar dan had Afif wel moeten winnen. ,,Dat had hij inderdaad moeten doen. Daar hebben we hem tenslotte ook voor aangetrokken. We wisten namelijk dat we bij de dames nauwelijks kansen hadden en met een gelijkspel dan had er toch iets meer mogelijk geweest richting de return’’, aldus Staats.

Afif won de eerste set nog wel in zijn enkelspel. Daarna won Dennis van Daalen de Jel de tweede en derde set met 16-21 en 14-21. ,,Het gevoel was in eens helemaal weg in de tweede set. Het is zeker niet omdat hij beter is, maar hij kan zich wel heel goed vastbijten in een partij en dat is hem nu gelukt. Mijn partij was heel belangrijk, ik maakte iets te veel foutjes’’, bekeek Afif zijn verliespartij.

De punten die Almere gisteravond wel behaalden, kwamen op naam van Stephan Branderhorst, die zijn partij in de derde set na een matchpoint tegen toch nog wist te winnen met 22-20, het herendubbel Dave Khodabux en Jeroen van Moorst en het mixed-dubbel Khodabux en Yvonne Sie. ,,We missen goede dames om het Velo nu nog heel lastig te maken. Wil de club volgend jaar voor de titel gaan dan zal daar in ieder geval verandering in moeten komen’’, sloot Afif af.

Reageer op dit bericht (“Zware opgave Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)